Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 21:43

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Κιλκίς!

Συντάκτης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από την Πολιτική Προστασία του Υπ. Εσωτερικών ο ν. Κιλκίς μαζί με άλλους τέσσερις νομούς!
Η απόφαση ελήφθη για την κακοκαιρία που προκάλεσε η "Ωκεανίς" δηλαδή τη δίωρη ελαφρά χιονόπτωση του περασμένου Σαββάτου.
Είναι αυτό που λένε: όταν καείς από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι.

 

 

Γιάννη, τι γίνεται;
Τέσσερις όλοι κι όλοι δήμοι της χώρας θα σπάσουν για να χωριστούν σε περισσότερους δήμους, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για νησιωτικούς δήμους, όπως είχε εξαγγελθεί άλλωστε από κυβερνητικά στελέχη κατά το παρελθόν.
Το ενδιαφέρον έγκειται ότι μεταξύ των τεσσάρων δήμων περιλαμβάνεται και ο δήμος Βελβενδού του ν. Κοζάνης, που βλέπει τη θάλασσα από τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα.
Γιάννη Αλίρη αναμένουμε "τις δικές σας ενέργειες" για την ευόδωση κάποιων υποσχέσεων που δόθηκαν στο όχι και τόσο απώτερο παρελθόν από (και) υπουργικά χείλη. Για την δημιουργία χωριστού δήμου στην Παιονία. Που βρέθηκε εκτός ...νυμφώνος.

 

Έγιναν και χειρότερα
Συνεχώς μαθαίνουμε και ...λεπτομέρειες που δεν τιμούν ιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές. Υπάρχει όχι απλά υποβόσκουσα, αλλά ανοιχτή έως εκρηκτική ρήξη μέσα στους κόλπους της κεντροαριστεράς στο Κιλκίς. Με πεδία αναφοράς τις βουλευτικές και τις δημοτικές εκλογές.
Σύντροφοι μαζευτείτε, γιατί τις συνέπειες δεν θα τις πληρώσουν οι άλλοι. Εσείς θα τις πληρώσετε στην κάλπη. Αγναντούμ ή να το κάνουμε πενηντάλεφτα;

 

Ποιητικά 1
Τώρα θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν... Ο στίχος του Καβάφη αφιερώνεται σε παρ' ολίγον υποψήφιο δήμαρχο του Κιλκίς -και όχι απλό δημοτικό σύμβουλο- που βρίσκεται στη δίνη της προεκλογικής αντιπαράθεσης που μαίνεται εντός των κόλπων της πάλαι ποτέ πλειοψηφίας. Που τρέχει και δεν φτάνει να μαζέψει δεξιά και αριστερά τα ...αποκαΐδια της αντιπαράθεσης.

 

Ποιητικά 2
Επειδή το Κιλκίς και ο φερώνυμος δήμος δεν είναι δα και η Νέα Υόρκη κι επειδή όλοι γνωριζόμαστε και τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, παρακαλούνται όσοι ευεργετούνται να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Διότι και τα μισά που ακούγονται αν είναι αληθινά, θα τα βρουν μπροστά τους τον κρίσιμο μήνα Μάιο. Η σιγή φέρει κόσμον και στους άνδρες. Κι αφού στα άλλα τα έκαναν μαντάρα, τουλάχιστον αυτόν τον ...κόσμον ας τον διαφυλάξουν.
Σόρι, για τα κρυπτογραφικά, αλλά αν γράψουμε ό,τι κυκλοφορεί από τα χείλη των ...άκοσμων, θα μας πάνε όλους "μέσα".