Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 21:07

Συντροφικές έριδες

Συντάκτης:

Ένταση δημιουργήθηκε στη συζήτηση που έγινε στην εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Επιμελητήριο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή με ομιλητή τον γραμματέα του κόμματος Ν. Χριστοδουλάκη. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σταμάτης Παπουλίδης άσκησε κριτική διότι δεν έγιναν όσα έπρεπε από το Κίνημα για να ενταχθεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο ένας τουλάχιστον υποψήφιος από την Παιονία.


Θυμίζουμε ότι σε προ μηνός εκδήλωση στο Κιλκίς με παρουσία του υποψ. περιφερειάρχη το ίδιο θέμα έθεσε επικριτικά για την ηγεσία του κόμματος ο εκ Γουμενίσσης Δημήτρης Μουζούρης.
Ο γραμματέας του ΚΝ.ΑΛ. Θέμης Ανθρακίδης απαντώντας ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολούθησε το Κίνημα και ανέφερε ότι δυο από τους υποψήφιους που ανακοινώθηκαν έχουν ρίζες από την Παιονία.
Υπενθυμίζουμε ότι κριτική στην τοπική ηγεσία του Κινήματος ασκήθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίασή της αναφορικά με τη στάση της στις δημοτικές εκλογές και ειδικότερα στην απόφαση να μην υποδείξει υποψήφιο που στηρίζει.
Μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση υπήρξε αντιπαράθεση με έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του γραμματέα και του Λάζαρου Παζαρτζικλή. Τότε με αφορμή την μη έκδοση ανακοίνωσης καταδίκης εκ μέρους του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ. για την επίθεση που δέχτηκε ο Στέφανος Παραστατίδης.
Και καθώς οι εκλογές πλησιάζουν καλό είναι να πέσουν οι τόνοι, αν θέλουν στο ΚΙΝ.ΑΛ. να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη μια έδρα.

 

Πήγαν πολλοί κι ας
λέγονταν διάφορα
Από την Τετάρτη ακόμα όταν ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη για τις συνέπειες της αποχώρησης συνεργατών του και της προσχώρησης τους στο συνδυασμό του Κώστα Σιωνίδη (Τζούρτζος, Αδαμόπουλος κ.α.) ο Δήμαρχος ήταν σχεδόν ...ήσυχος.
Τον ενημερώσαμε πως ακούμε και για άλλες αποχωρήσεις - προσχωρήσεις που λέγεται ότι θα ακολουθήσουν και του ζητήσαμε το σχόλιό του.
"Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει και ποιος είναι ο αντίκτυπος όσων λέγονται, κοπιάστε στη συνάντηση που οργανώνω με τα στελέχη του νέου συνδυασμού μου σε ταβέρνα του Πολυκάστρου."
Εμείς δεν πήγαμε. Αλλά από όσα μάθαμε, στην ταβέρνα πήγαν πολλοί και εκλεκτοί. Και στο συνδυασμό Γκουντενούδη τρίβουν τα χέρια τους.

 

Μήνυμα Μεμετζή
Ένας πάντως δεν πήγε. Ένας και ψηφοθήρας μέγας ο Κώστας ο Μεμετζής.
Ο οποίος την έπαθε από αδέσποτο. Έπεσε από το θρυλικό μηχανάκι του, χτύπησε στο γόνατο και νοσηλεύεται εδώ και μέρες στο Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και επρόκειτο να χειρουργηθεί τη Δευτέρα.
Πάντως όσοι βιάστηκαν να τον θέσουν εκτός εκλογικής μάχης, ας αναθεωρήσουν. Την Κυριακή που τον επισκεφθήκαμε στην Ορθοπεδική κλινική, ο Κώστας μάς ζήτησε να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Πως σε λίγες ημέρες θα τον βρουν μπροστά τους πολλοί.
Και μην ξεχνάμε πως κάμποσες μέρες αναγκαστικής ξάπλας έχουν κι ένα καλό: Ξεκουράζεται και αναλαμβάνει δυνάμεις ενόψει Μαΐου!