Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 12:59:56 πμ
etpa
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 22:55

Αντίλογος σε όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία περί άδικης μεταχείρισης του κ. Αμοιρίδη στην Πυροσβεστική Κιλκίς

Συντάκτης:

Καταχωρίσαμε αρχικά με μορφή σχολίου και στη συνέχεια εκτενέστατα αποσπάσματα από τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό Πυροσβεστικής κ.α. το θέμα με την καταγγελλόμενη άδικη μεταχείριση του πυροσβέστη Μιχάλη Αμοιρίδη στην Π.Υ. Κιλκίς.


Επειδή και λόγω δεοντολογίας και λόγω ίσης μεταχείρισης πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά επιχειρήσαμε να πληροφορηθούμε τις θέσεις που πιθανόν αντικρούουν όσα καταγγέλλονται. Προφανώς λόγω της αδυναμίας υπηρεσιακών στελεχών να απαντήσουν άμεσα, η θέση τους δεν μπορεί να αποδοθεί επακριβώς. Ωστόσο, από όσα κατορθώσαμε να πληροφορηθούμε από πηγές μας εντός της Π.Υ. του Κιλκίς ο αντίλογος σε όσα καταγγέλλονται συνοψίζεται στα εξής:
- Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να έχει σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για όσα συνέβησαν στο Κιλκίς, καθώς μάλιστα δεν επιχείρησε καν να ακούσει και την άλλη πλευρά. Τα μέλη της διοίκησής της είναι διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα χωρίς άμεση γνώση όσων διαδραματίζονται στο Κιλκίς. Η καταγγελία της λοιπόν είναι μονόπλευρη, καθώς απηχεί μόνο τις απόψεις του πυροσβέστη χωρίς καμιά έρευνα.
- Εάν στο Κιλκίς η προϊσταμένη αρχή της Π.Υ. συμπεριφέρονταν τόσο άδικα, θα υπήρχε έστω και ένας ακόμη πυροσβέστης ο οποίος θα συγκέντρωνε στο πρόσωπό του κλήσεις σε απολογίες, διενέργεια ΕΔΕ, και εν γένει πράξεις επιβαρυντικές της διοίκησης προς αυτόν. Και μάλιστα πολλές σε ελάχιστο χρόνο. Αλλά δεν υπάρχει.
- Στο περιστατικό το οποίο καταγγέλλει και το οποίο συνέβη μέσα στην Π.Υ. του Κιλκίς παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, θα υπήρχε έστω και ένας πυροσβέστης να επιβεβαιώνει την καταγγελία του κ. Αμοιρίδη. Αλλά δεν υπάρχει.
Σημειώνουμε ότι βρίσκεται εν εξελίξει πέραν της διοικητικής και ποινική διαδικασία. Καταγράψαμε λοιπόν έστω εν ολίγοις και τον βασικό αντίλογο στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας και του κ. Αμοιρίδη.
Τα υπόλοιπα σε μια χώρα όπου λειτουργεί νόμω Πολιτεία θα τα επιλύσουν τα αρμόδια όργανά της.
Αποδίδοντας δικαιοσύνη.