Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:18:09 πμ
etpa
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 17:08

Μια οικογένεια ακροβατών βαφτίστηκε υγειονομική βόμβα

Συντάκτης:

Οχτώ άτομα κατασκήνωσαν σε τρία τροχόσπιτα στην Κορομηλιά και έγινε η τρίχα τριχιά. Καθησυχαστικές δηλώσεις του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στη webTV του eidisis.gr.

 

Είναι κοντά ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ στην Ελλάδα μια οικογένεια ταχυδακτυλουργών- ακροβατών από εκείνα τα μπουλούκια που περιέρχονται την χώρα δίνοντας παραστάσεις όπου βρουν.

Μάλιστα πριν από 1,5 χρόνο  πέρασαν κι από το Κιλκίς δίνοντας λίγες παραστάσεις.

Οχτώ άτομα όλα, δυο με ρουμάνικο διαβατήριο και οι υπόλοιποι με ιταλικό. Τελευταία παράσταση έδωσαν στις 12 Μαρτίου στην Άρτα. Αλλά τα κεσάτια πολλά. Και δοθέντος και του κλίματος αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Ρουμανία.

Μόνο που η Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα έκλεισε τα σύνορά της. Και οι ακροβάτες αποκλείστηκαν για τρεις μέρες στον Προμαχώνα. 

Αναζήτησαν γνωστούς, οι γνωστοί αναζήτησαν άλλους γνωστούς και κάποτε ήρθε το πράσινο φως από ιδιοκτήτρια ενός οικοπέδου έξω από τον οικισμό της Κορομηλιάς. «Κατασκηνώστε στο οικόπεδό μου, μέχρι να καταφέρετε να φύγετε».

Έτσι κίνησαν από τα σύνορα την περασμένη Παρασκευή, ήρθαν στο Κιλκίς και Σάββατο πρωί  βρήκαν και την Κορομηλιά.

Σε τρία τροχόσπιτα κι ένα φορτηγό το βιός και τα συμπράγκαλά τους. Μαζί κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Τους είδαν στην Κορομηλιά, είναι το κλίμα στραβό, έμαθαν και για Ιταλούς, και με ακροβατικούς συλλογισμούς  η ταλαιπωρημένη οικογένεια των Ιταλορουμάνων μετατράπηκε στον απόλυτο κίνδυνο.

Βγήκε η πρώτη ανάρτηση σε κάποιο μπλογκ εγνωσμένης ανευθυνότητας για «υγειονομική βόμβα», την πήραν άλλα ανεύθυνα μπλογκς -σιγά μην άφηναν την ευκαιρία- και μάθαμε στο Κιλκίς πως καθόμαστε πάνω σε «υγειονομική βόμβα»!

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία από το Σάββατο ακόμα είχε κάνει τη δουλειά της. Ερεύνησε, διασταύρωσε στοιχεία και προέκυψαν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.

Για το ίδιο θέμα ενδιαφέρθηκε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος μάλιστα την επομένη  -μαζί με  τον αντιδήμαρχο Αλέκο Σημαιοφορίδη, τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σαρβανίδη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας  Πλαγιάς Γιώργο Χουρσεΐδη- επισκέφθηκε την Κορομηλιά και την αποκλεισμένη εκεί οικογένεια, η οποία διαμένει στα τροχόσπιτα, είναι απολύτως φιλήσυχη και δεν προκάλεσε καθ’ οιονδήποτε τρόπο την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος επιχείρησε να επικοινωνήσει με την πρεσβεία της Ρουμανίας, ώστε να δρομολογηθεί η μετάβασή τους στη Ρουμανία, όπως και οι ίδιοι επιθυμούν.

Σημειώνουμε ότι  η αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη για τους ισχύοντες περιορισμούς στην κυκλοφορία, εφοδίασε με έντυπα την οικογένεια για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις των μελών της, ενώ για την σίτιση – τροφοδοσία τους υπάρχει συνεννόηση και συμφωνία με πολυκατάστημα που τους μεταφέρει τα τρόφιμα από το Κιλκίς.

Οίκοθεν νοείται ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των μελών της οικογένειας.

Αυτά για την… υγειονομική βόμβα!

Πολυμέσα