Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 5:31:36 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:12

Γιορτή της εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Γουμένισσας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η σχολική γιορτή που οργάνωσε το Γυμνάσιο της Γουμένισσας ήταν μια γιορτή της εκπαίδευσης και της νιότης, μια γιορτή αφιερωμένη στο μέλλον, στο αύριο αυτού του τόπου. Η σχολική γιορτή για την επέτειο του "ΟΧΙ" πραγματοποιήθηκε με παρουσίαση σκετς και τραγουδιών από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Γουμένισσας, αλλά ταυτόχρονα και βράβευση των αριστούχων μαθητών.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:10

Λαμπρός εορτασμός στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης: Eidisis.gr

Παρουσία πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, στον Καμπάνη.  Μικροί και μεγάλοι δημότες γέμισαν από νωρίς τον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της παρέλασης, που δεν ήταν άλλοι από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου: τον ΜΠΣ Μανδρών, τον ΜΠΣ Γαλλικού «Εχέδωρο», την «Κίνηση Γυναικών» Παντελεήμονα και τον ΜΠΣ Καμπάνη.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:09

Ελάτε να βοηθήσουμε αδύναμους συνανθρώπους

Συντάκτης: Eidisis.gr

Σε μια εποχή που το "εγώ", η αποξένωση και η απανθρωπιά, πολλαπλασιάζονται όπως η χειρότερη επιδημία, μια παρέα ανθρώπων που αποτελούν τον ακριτικό Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Δήμου Δοϊράνης «ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» με πολύπλευρες δράσεις τους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα προσπαθούν να είναι χρήσιμοι και κοντά στον άνθρωπο.

Από τις αρχές του 2008 και λόγω επιχωματώσεων δεν μπορεί να καθελκυστεί το ταχύπλοο σκάφος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Δοϊράνης στη λίμνη για να την «αστυνομεύσει». Κοντά δυο χρόνια λοιπόν οι Σκοπιανοί έχουν ταράξει τους ψαράδες μας κάθε βράδυ κλέβοντας τα δίχτυα τους και προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά. «Μας έκλεψαν μέχρι τώρα τουλάχιστον 120 νταούλια; Και καθένα από αυτά κοστίζει 50 ευρώ . Ρίχνουμε τα δίχτυα μας τουλάχιστον 500 μέτρα από το θαλάσσιο σύνορο και το βράδυ οι Σκοπιανοί μπαίνουν μέσα στα δικά μας νερά και ανενόχλητοι μας τα κλέβουν…» καταγγέλλει ο πρόεδρος του αλιευτικού συνεταιρισμού Δοϊράνης Στέλιος Κορνηλάκης.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:32

Εγκαίνια ΒΙΟγεύσεων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Το πανέμορφο και γεμάτο γήινες γεύσεις και αρώματα μαγαζάκι της Δοϊράνης, οι ΒΙΟγεύσεις, πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του, με μια ωραία εκδήλωση στην πλατεία της Δοϊράνης, όπου και λειτουργεί. Περιχαρής η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Αναστασία Φλώρου-Παπαδοπούλου, για τους δεκάδες φίλους που τίμησαν την εκδήλωση εγκαινίων των ΒΙΟγεύσεων.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:30

Επίσκεψη μαθητών στην Πυροσβεστική Γουμένισσας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Οι 140 μαθητές και οι 16 εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, με επικεφαλής τον διευθυντή τους Χρήστο Σαμαρά, ενημερώθηκαν από τον διοικητή Χρήστο Γκαντίδη και στελέχη της υπηρεσίας. Η ωριαία ενημέρωση αφορούσε τη λειτουργία της υπηρεσίας, την προληπτική πυρασφάλεια και επίδειξη παροχής νερού από πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα πυροσβεστών, ενώ διανεμήθηκαν στους μαθητές και ενημερωτικά φυλλάδια.

Μακαριώτατε Γέροντά μου,
Φόβω συνεχόμενος, αλλά και πολλής πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως έμπλεως, την ημέρα αυτή της προσωπικής μου Πεντηκοστής, δοξάζω και ανυμνώ και γεραίρω τον εν Τριάδι Θεόν ημών, δι’ όσα η άφατος αγάπη Του απεκάλυψε και αποκαλύπτει εις εμέ.
Η ευλογία να ανατραφώ υπό ευσεβών και εκλεκτών γονέων, των οποίων αι ψυχαί θα αγάλλωνται σήμερον εις την ουράνιον Πολιτείαν, ως και η πορεία μου από τα παιδικά μου χρόνια μέσα εις την γαλήνη και την θαλπωρή της Εκκλησίας μας, είναι η αρχή της ευγνωμοσύνης μου προς τον Πανοικτίρμονα Θεόν.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:28

Εκδρομή στη Χαλκιδική ο Σύλλογος Καρκινοπαθών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τον Οκτώβριο 2009 ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του διοργάνωσε εκδρομή, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για ΑΝΤΑΜΩΜΑ μεταξύ ομοιοπαθών συλλόγων από νομούς της Μακεδονίας. Μέλη και φίλοι του Συλλόγου επισκέφτηκαν τη μονή Αρσενίου στη Σουρωτή Θεσ/νίκης, το σπήλαιο των Πετραλώνων, μονές στην περιοχή Βατοπεδίου και συσφίξανε τις σχέσεις τους με γλέντι και χορό στα Ψακούδια Χαλκιδικής, υποσχόμενοι να γίνει θεσμός και να βρίσκονται μαζί κάθε χρόνο.

Και αυτήν την φορά το αίσθημα του καθήκοντος  των λειτουργών του Ιπποκράτη υπερίσχυσε των ανθρωπίνων ορίων και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς δεν έκλεισε, όπως είχε προαναγγελθεί για το τριήμερο Παρασκευής - Κυριακής 25 Οκτωβρίου. Τρεις γιατροί καρδιολόγοι θυσιάζουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, θυσιάζουν τον ελεύθερο και τον χρόνο ξεκούρασης διότι δεν αντέχουν να δουν αυτό που η Πολιτεία  με ελαφρά καρδία επιβάλει στο Νοσοκομείο Κιλκίς: Να κλείσουν τμήματά του και εν προκειμένω η Καρδιολογική κλινική.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:47

«Είμαστε τα παιδιά σας, ακούστε μας…»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς σε ανακοίνωσή τους επεξηγούν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου για μια ημέρα. Παρότι η ανακοίνωση εξεδόθη ως απάντηση σε “δυσφημιστικό” σχολιασμό της κινητοποίησης τους σε άλλη  εφημερίδα , κρίνουμε σκόπιμο να καταχωρισουμε  τον κατάλογο τω αιτημάτων τους για την ενηέρωση της κοινής γνώμης, με την υποσημείωση πως θα έπρεπε να το πράξου νωρίτερα.