Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 5:03:21 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:59

Νέα έργα στο «Θησέας»

Συντάκτης:

Τις άδειες δημοπράτησης για 150 νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Θησέας» υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας. Τα 150 έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17.005.345,29 ευρώ και αφορούν σε δήμους και κοινότητες κι από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:55

Συγχαρητήριο Μήνυμα Νομάρχη Κιλκίς

Συντάκτης:

«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ  θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες, στους οποίους και εύχομαι καλή πρόοδο στις σπουδές τους και πολλές επιτυχίες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και στην προσωπική τους ζωή.
Σ’ εκείνους που δεν τα κατάφεραν θα ήθελα να τονίσω ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχουν αποκομίσει μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ευόδωση μιας καινούργιας προσπάθειας.
Ο τόπος μας προσδοκά να συνεχίσει να έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που θα βοηθήσει στην ανάδειξή του και στην ευημερία του, και οι νέοι του Νομού μας είμαι βέβαιος ότι καλύπτουν την προσδοκία αυτή».

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:55

Ευχετήριο Δημάρχου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ως Δήμαρχος Κιλκίς απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους υποψήφιους των ΑΕΙ και ΤΕΙ που πέτυχαν τον στόχο τους να εισαχθούν σε αυτά και εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές τους.
Σ’ αυτούς δε που οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν πρόσκαιρα την ευόδωση των προσπαθειών τους, τους συγχαίρω για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν και τους εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσουν, έχοντας ως πολύτιμο εφόδιο τις εμπειρίες που απόκτησαν.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:53

Σε κατάπτωση οι τιμές. Σε απόγνωση οι αγρότες

Συντάκτης:

Σε απόγνωση περιήλθαν οι αγρότες - κτηνοτρόφοι από την κατάπτωση των τιμών σε βασικά προϊόντα του νομού. Οι αγελαδοτρόφοι περισφίγγονται σε βαθμό ασφυξίας από την εναρμονισμένη πολιτική των εταιρειών που έριξαν την τιμή παραγωγού στα 34 λεπτά λίτρο, δηλαδή σε επίπεδα τιμών του 1996! Ουσιαστικά με τις τιμές αυτές οι εταιρείες αποτελειώνουν τους λιγότερους από 200 αγελαδοτρόφους του νομού ώστε να καταστεί ευχερής η «αναγκαστική» πλέον εισαγωγή αγελαδινού από τις γειτονικές και φτηνές αγορές της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και ενδεχομένως της Σερβίας κ.ο.κ. Και να λάβει τέλος μια δραστηριότητα που κατά το παρελθόν αποτέλεσε ένα πυλώνα της κιλκισιακής οικονομίας.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:52

Δέσμευση Στυλιανίδη προς Κιλτίδη για λύση ΟΣΕ

Συντάκτης:

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση δύο τοπικών δρομολογίων του ΟΣΕ στον άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Σερρών απέστειλαν στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη οι Δήμαρχοι Δοϊράνης, Μουριών, Χέρσου του ν. Κιλκίς και Κερκίνης, Πετριτσίου, Σιδηροκάστρου του ν. Σερρών.
Ο κ. Κιλτίδης  επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και έλαβε τη διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο ανακύψαν θέμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κιλτίδης.

Απάντησε στο ερώτημα - αίτημα του βουλευτή Σάββα Τσιτουρίδη έδωσε ο Υπουργός Κωστής  Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθεί το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ Αξιούπολης.
Στην απάντησή του ο  του Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει μεταξύ άλλων και  ως εξής:
“Όσον αφορά το τεχνικό τμήμα του Πρακτορείου Αξιούπολης, δεν υπάρχει απόφαση κατάργησής του.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:49

Αδέλφια «εξ αίματος» Χίος και Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Μετά από 40 μέρες διεργασιών, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο Σύλλογος  Μικρασιατών Πολυκάστρου και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος», στο δημαρχείο της Χίου επισφραγί-στηκε, με τον πιο επίσημο τρόπο, η αδελφο-ποίηση των δύο πόλεων, ενώ είχε προηγηθεί και αντίστοιχη εκδήλωση στο Πολύκαστρο.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:40

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας του Κιλκίς

Συντάκτης:

Στις 15η Αυγούστου ο απανταχού Ελληνισμός τίμησε όπως αρμόζει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αυτή τη φορά όμως ο εορτασμός της Παναγίας στο Κιλκίς ήταν  ξεχωριστός, τόσο από άποψη προσέλευσης κόσμου (ξεπέρασε τις 3000) όσο και από το κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης που δημιουργήθηκε.
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την παραμονή η περιφορά  της εικόνας της Παναγίας και ο επιτάφιος , παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς Δημ. Τερζίδη, του πρώην υπουργού και βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη, του στρατιωτικού υποδιοικητή της 71 Α/Μ, του προέδρου του ΕΒΕ Π. Τονικίδη, του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Δ. Φωτιάδη και του προέδρου του ΟΠΟΝΓΑ Χρ. Σπίγκου, στους κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς

Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας όπου χιλιάδες παιδιά κάνουν το πρώτο τους ξεκίνημα σε κάποιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και χιλιάδες άλλα μένουν απ’ έξω. Έτσι η ήδη επιβαρυμένη από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα και την ανεργία, εργατική - λαϊκή οικογένεια καλείται να «κόψει το κεφάλι της» και να βρει λύση   για το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:38

Λαϊκή αντίσταση στον αντικομμουνισμό

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καλοκαιρινή συνεστίαση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο, όπου η βουλευτής του κόμματος Σοφία Καλαντίδου, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ.
Η κ. Καλαντίδου, στάθηκε ιδιαίτερα «στις αντικομμουνιστικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων της Δύσης» και στην «ανάγκη απόκρουσης της προσπάθειας διαστρέβλωσης των θυσιών των σοσιαλιστικών χωρών και των κομμουνιστικών κομμάτων, με το ΚΚΕ να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της λαϊκής αντίστασης κατά του αντικομμουνισμού».
Η κ. Καλαντίδου, είπε μεταξύ άλλων: