Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:22:54 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:02

Να μας αξιώσει ο Θεός και τα δικά μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Είναι πράγματι πολύ ευχάριστο συναίσθημα, και συνάμα συγκινητικό, να φτάνεις για πρώτη φορά σε ένα τόπο που δεν ξαναεπισκέφθηκες προηγουμένως και να μη νοιώθεις ξένος!
Έτσι νοιώθουμε, ευσεβές ιερατείο, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι, όλοι εμείς, τα μέλη της Χορωδίας «Η Φωνή της Κερύνειας», από προχθές που φτάσαμε στην όμορφη πόλη σας, και βρήκαμε την αγκαλιά της αγάπης των φίλων μας του Πολιτιστικού-Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, να μας περιμένει ανοικτή και φιλόξενη.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:02

Στη μνήμη του Δημοσθένη Παπαδόπουλου

Συντάκτης: Eidisis.gr


Πέρασε ένας χρόνος που έφυγες. Παρόλα αυτά ακόμη πολύ δύσκολα -εμείς στην οικογένειά σου- συγκρατούμε τα δάκρυά μας και νιώθουμε την ανάγκη να σου μιλήσουμε. Να παρηγορηθούμε με τη θύμησή σου : Από τότε που μας περιέγραφες την παιδική σου ηλικία και τα βιώματά σου μέχρι που έφυγες από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι σου.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:56

ΚΙΛΤΙΔΗΣ: Άμεσες ενισχύσεις από ΚΑΠ και μετά το 2013

Συντάκτης: Eidisis.gr

Συνεδρίασε στις 22 και 23 Ιουνίου 2009 στo Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας / Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά.

Από το Δήμα Κρουσσών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Η δημοτική αρχή Κρουσσών βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το μεγάλο όραμα για την κατασκευή φράγματος στο Μεταξοχώρι αποτελεί πλέον προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας, όπως εκφράστηκε τελευταία με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:53

Στη Λευκάδα χτυπάει η καρδιά του Πόντου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με τη συμμετοχή του συλλόγου Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» κορυφώνονται στη Λευκάδα οι εκδηλώσεις για τον ποντιακό Ελληνισμό που οργανώνει ο Δήμος Απολλωνίων.
Ο έξοχος Δήμαρχος Απολλωνίων, εκλεκτός φίλος και φίλος και του Κιλκίς Γιώργος Λογοθέτης, συνέντευξη του οποίου καταχωρίσαμε πριν ένα μήνα, μας προσκαλεί: Στο Δήμο μας δεν έχουμε δημότες Ποντιακής καταγωγής.


Ένα τριήμερο πλούσιο σε αγωνιστικές αλλά και πολιτιστικές εμπειρίες για τους μικρούς  αθλητές, τους γονείς τους, φίλους του συλλόγου αλλά και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους εκπαιδευτές - προπονητές που συνόδευσαν τις αποστολές των δύο τμημάτων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:
Στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι ομάδες του Μακεδονικού διέπρεψαν εισπράττοντας επανειλημμένως παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες από τους συγκεντρωμένους φιλάθλους στο γήπεδο του Δρεπάνου όπου έλαβαν χώρα οι  τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις, δύο για κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:51

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Παιχνίδια ζωής

Συντάκτης: Eidisis.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν, στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο, με μεγάλη επιτυχία τα «Παιχνίδια Ζωής» με πρωταγωνιστές τα παιδιά με αναπηρία.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς.
Το κλειστό γυμναστήριο γέμισε με τις φωνές και τα γέλια των παιδιών, τα οποία έδωσαν σε όλους ένα δυνατό μήνυμα, ότι κατορθώνουν και ξεπερνούν τις δυσκολίες της αναπηρίας τους χάρη στη θέλησή τους για ζωή.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:36

Στα μισά η απόδοση και …παρακάτω το εισόδημα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Αν πέρυσι ήταν φτωχοί φέτος το εισόδημά τους μειώνεται  στο μισό. Περί των σιτοπαραγωγών του ν. Κιλκίς ο λόγος που διαπιστώνουν με απελπισία ότι η φετινή απόδοση των σιτηρών κυμαίνεται στο μισό της περσινής! Τα περσινά 250 κιλά αποτελούν απλησίαστο όνειρο καθώς το «στήσιμο» φέτος θα κυμανθεί περί τα 130 κιλά.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:35

Στο Καζακστάν ο Τσιτουρίδης

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββα Τσιτουρίδης  στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, θα βρίσκεται από την Τρίτη 23 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Καζακστάν. Οι εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής, που θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, έχουν ως θέμα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στις χώρες της Κεντρικής Ασίας.