Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:52:29 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γνωστή πλέον ετήσια συνάντηση των Ελλήνων οινοποιών που έχουν παιδιά δίδυμα.
Φέτος η συνάντηση οργανώθηκε από τον Βορειοελλαδίτη οινοποιό Αϊδαρίνη Χρήστο καθώς ήταν η σειρά του και έγινε στο οινοποιείο του στην Γουμένισσα. Οι πολυπληθείς οικογένειες των διδυμότεκνων  γέμισαν τον προαύλιο αλλά και τον εσωτερικό χώρο σκορπίζοντας γέλια και φωνές σε μια ατέλειωτη γιορτή που είχε πολλές εκπλήξεις. Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα θεατρικό έργο του βραβευμένου συγγραφέα παιδαγωγικών βιβλίων Κώστα Χαραλά, «Το μυστΗ2ριΟ της ανομβρίδας», ενώ οι γονείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου οινοποιείου  του Αϊδαρίνη όπου λειτουργούσε παράλληλα έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Κων/νου Παλιάν.
 Περιοδεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα είχαμε στο Κιλκίς στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του κόμματος για την ακρίβεια στην αγορά.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την περιοδεία στη λαϊκή και στην αγορά του Κιλκίς, ο κ. Πρωτόπαπας προχώρησε σε δήλωση με νόημα, για την ανάγκη ενότητας του κόμματος μετά την αποπομπή Σημίτη και  την κάθαρση του πολιτικού συστήματος μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο siemens.
«Την πλήρη ικανοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσσών προκάλεσε η παρουσία και οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κρουσσών.
«Ο κ. Κιλτίδης ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του δημάρχου Νεόφυτου Παπαδόπουλου και παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσσών της Δευτέρας 9 Ιουνίου. Την παρουσία του κ. υφυπουργού χαιρέτησε τόσο η δημοτική αρχή όσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 15:03

Σκληρή απάντηση Μπαλάσκα σε ΤΕΕ

Συντάκτης:
Σχετικά με όσα υποστηρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Κ. Μακεδονίας για το θέμα της ανάθεσης εκπόνησης και υπογραφής μελετών έργων σε συνταξιούχο υπάλληλο της Νομαρχίας, ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, δήλωσε τα εξής:
«Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω την εμμονή ορισμένων κύκλων να επαναφέρουν με διάφορες αφορμές και κίνητρα το ζήτημα των πρόχειρων διαγωνισμών έργων προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 45.000 Ευρώ.
 Στο Βούπερταλ της Γερμανίας βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μετέφερε τους θερμούς  χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επιτυχία των στόχων του Φεστιβάλ και τόνισε ιδιαιτέρως τη θέση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να δοθεί στους Έλληνες της Διασποράς το δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας με την ψήφο τους. 
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 10:03

Η “ΤΕΧΝΗ” τιμάται και τιμά

Συντάκτης:
Ζούμε στον απόηχο της έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Λαχά, “Εχέδωρος-Θερμαϊκός-Εχέδωρος” (12 Μαϊου-2 Ιουνίου 2008), στα εγκαίνια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πολύπλευρο ταλέντο του συντοπίτη μας καλλιτέχνη.
Άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση και απολύτως πετυχημένη. Ήταν από τις κορυφαίες και πιό ωραίες του φετεινού προγράμματος των “Ελευθερίων 2008” της πόλης μας.
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:59

Προτάσεις για βράβευση από το Επιμελητήριο

Συντάκτης:
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Κιλκίς τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκαν και τα εξής, τα οποία προτάθηκαν από το γράφοντα προς συζήτηση:
1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΕΒΕ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Με την ευκαιρία της εγκατάστασης του ΕΒΕ στο καινούριο ιδιόκτητο κτίριό του και με το σκεπτικό της απόδοσης τιμής σε επιχειρηματίες που είτε έχουν συμβολική σπουδαιότητα για την ιστορία του τόπου και της επιχειρηματικότητας είτε είχαν σημαντική επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα πρότεινα τους παρακάτω.
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:55

Δωρεάν ασύρματο internet από το Δήμο Αξιούπολης

Συντάκτης:
Πρωτοπορεί στην ψηφιακή εποχή ο δήμος Αξιούπολης. Από τις αρχές του μήνα  οι δημότες του δήμου, οι νέοι και οι νέες, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, καθώς και οι επισκέπτες, θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν εκπαιδευτικό ασύρματο γρήγορο Internet.
Η αρχή γίνεται στην έδρα του δήμου. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να εξοικειώσει τους δημότες με το γρήγορο Internet, ώστε να αξιοποιήσουν τα πρακτικά οφέλη που φέρνει στην καθημερινή τους ζωή και στην εργασία τους και να  αποκτήσουν σύνδεση για εκπαιδευτικούς σκοπούς όσοι δε θα ήθελαν αυτή τη στιγμή ή δεν μπορούν να έχουν μία σύνδεση με πληρωμή.
Συγκροτήθηκε σε σώμα την Τρίτη 17 Ιουνίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 9 και 10 Ιουνίου 2008.
Η πλήρης σύνθεσή του, έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σταύρος Χατζηγεωργιάδης, αντιπρόεδρος Αμαλία Διαλλινά, γενικός γραμματέας Νίκος Κορωνίδης, αν. γενικός γραμματέας Σπύρος Μιχαηλίδης, ταμίας Νικόλαος Ορφανίδης, αν. ταμίας Ανέστης Ανανιάδης, μέλος Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:46

Εξετάσεις και απονομές στον “ΑΘΛΟ” Κιλκίς

Συντάκτης:
Στις 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίδειξη-εξετάσεις TAE KWON DO του Αθλητικού Συλλόγου “ΑΘΛΟΣ” Κιλκίς.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της νομαρχίας Κιλκίς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η παρουσία του κόσμου και η συμμετοχή των αθλητών ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Οι αθλητές και λιλιπούτειοι πρωταθλητές εξετάστηκαν πάνω σε σύνολο κινήσεων πουμσε, τεχνικές αυτοάμυνας, θραύσεις, αγωνιστικό και απονεμήθηκε σε κάθε αθλητή η ανάλογη σε χρωματισμό ζώνη.