Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:21:52 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:30

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Συντάκτης:

Από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Θ Πασσαλίδη εκδόθηκε η ακολουθη ανακοίνωση: “Σχετική Κοινοτική οδηγία ορίζει ότι μέχρι το τέλος του 2009 απελευθερώνονται 24 κατηγορίες επαγγελμάτων, που θα ανακοινωθούν λεπτομερώς με Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Η απόφαση αυτή που είναι πολύ σημαντική θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και στη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές.

Από τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αγωνία οι δημότες στο Δήμο Γουμένισσας παρακολουθούν  τη Δημοτική Αρχή να προχωρά σε μια σειρά από κινήσεις, που υποδηλώνουν  πανικό, λόγω της αδυναμίας να λειτουργήσει και να διοικήσει με προγραμματισμένα εξαιτίας έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης τόσο για την πόλη της Γουμένισσας και τους οικισμούς.

Η δήλωση επιφύλαξης για την καταβολή του ποσού της έκτακτης εισφοράς μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, που βλέποντας τα σχέδια για επιπλέον έσοδα από εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ να τινάζονται στον αέρα, μετά τη δικαστική απόφαση, ετοιμάζουν αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:28

Γωγώ Βάϊνα-Photo Shooting στο Γυμναστήριο Kinesis!

Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου το photo shooting στις νέες εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου Kinesis με το γνωστό μοντέλο και Play Mate 2008 Γωγώ Βάϊνα. Η φωτογράφιση έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης και προώθησης των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου που βρίσκονται επί της οδού 25ης Μαρτίου 24 στην καρδιά  του Κιλκίς.

Λύση σε δυο πρόσφατες «πληγές» που άνοιξαν κυβερνητικά στελέχη στο ν. Κιλκίς, δίνει, σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Κιλτίδης. Η παραμονή της 12 Μονάδας Επιστράτευσης στο Κιλκίς και στο στρατόπεδο Καμπάνη και η απρόσκοπτη λειτουργία του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ στην Αξιούπολη είναι τα θέματα για τα οποία διαβεβαιώνει ο κ. Κιλτίδης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν επώδυνες για το νομό αποφάσεις.

Από το δ.σ. της ΑΝ.ΚΙ εκδόθηκε ανακοίνωση - απάντηση στις καταγγελίες της μειοψηφίας αναφορικά με τη συγκρότηση του προεδρείου. Εντύπωση προκαλεί ότι η διοικούσα ομάδα της ΑΝ.ΚΙ αποφεύγει να λάβει θέση ή να απαντήσει σε ανάλογες ή και βαρύτερες καταγγελίες που προέβη σε βάρος της με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Σ. Τσιτουρίδης.

Δι’ ενός συγχαρητηρίου μηνύματος τριών τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνεται στην κοινή γνώμη του νομού η αντικατάσταση του μέχρι πρό τινος Διοικητή του Νοσοκομείου Γουμένισσας Θεόδωρου Γκοράνη. Όπως κατ’ αποκλειστικότητα γράψαμε στην ΠΡΩΙΝΗ η σύμβαση του κ. Γκοράνη με το ίδρυμα λύθηκε και τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης. Εκκρεμούσε η τοποθέτηση του αντικαταστάτη στην χηρεύουσα θέση.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:13

Η Γουμένισσα τιμά την Εβίνα Μάλτση

Συντάκτης:

Ο Δήμος Γουμένισσας διοργανώνει λαμπρή τελετή, για να τιμήσει την Εβίνα Μάλτση, σπουδαία προσωπικότητα στο χώρο του Μπάσκετ και MVP του Ευρωμπάσκετ, στις 2 Αυγούστου 2009 και ώρα 12:00μ., στο πολιτιστικό κέντρο της Γουμένισσας.

Την πλήρη πρόταση για το πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτούνται οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες με κοινοτικά κονδύλια για επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού τους, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή, οι επενδύσεις που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα θα αφορούν στην αγορά εξοπλισμού πληροφορικής, ειδικού λογισμικού, καθώς και εξειδικευμένου εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας από τον ελεύθερο επαγγελματία (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:12

Πρώτη συνεδρίαση της «Δήμος Α.Ε.»

Συντάκτης:

Συνήλθε σήμερα, πρώτη φορά από τη σύστασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας  «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγη στη θέση του προέδρου της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.» ο Κ. Τζανακούλης, δήμαρχος Λαρισαίων. Επίσης  προγραμματίστηκαν οι άμεσες δράσεις της εταιρείας που είναι η προετοιμασία των τευχών προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας καθώς και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.