Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:45:42 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:49

Επιτυχόντες 2009 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοίνωσε τις λίστες των επιτυχόντων μαθητών του νομού μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Διαλέξτε το λύκειο που σας ενδιαφέρει από την παρακάτω λίστα για να δείτε τους επιτυχόντες.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:11

Σε πύρινο κλοιό η Αττική

Συντάκτης:

Σε κάμψη βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική με νέες ανησυχίες να προκαλεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα στον Κιθαιρώνα, όπου κατακαίγονται πευκόφυτες περιοχές και απειλεί τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό. Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αναμένεται να καμφθούν αργά το απόγευμα, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης και τη λειτουργία των αεροσκαφών ευνοώντας τις αναζωπυρώσεις.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:08

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας του Κιλκίς

Συντάκτης:

Στις 15η Αυγούστου ο απανταχού Ελληνισμός τίμησε όπως αρμόζει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αυτή τη φορά όμως ο εορτασμός της Παναγίας στο Κιλκίς ήταν  ξεχωριστός, τόσο από άποψη προσέλευσης κόσμου (ξεπέρασε τις 3000) όσο και από το κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης που δημιουργήθηκε.

Θέλει, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των δήμων του νομού να εκδοθούν άδειες βυτιοφόρων εκκένωσης βόθρων στους ΟΤΑ του νομού. Ο λόγος για τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα, ο οποίος από τις 5 Αυγούστου ενημέρωσε εγγράφως τους ΟΤΑ του νομού ότι: «Ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας από το 2005 είχε την πρόθεση να δώσει λύση στο θέμα των εκκενώσεων βόθρων των οικισμών του νομού με Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης βυτιοφόρα που να ανήκουν στους δήμους του νομού. Στην προσπάθειά του αυτή εμπόδιο στάθηκε ο νόμος που διέπει τις άδειες αυτές και δεν επιτρέπει τέτοιες αδειοδοτήσεις σε δήμους, όταν υπάρχουν ιδιοκτήτες ΦΔΧ βυτιοφόρων εκκενώσεων βόθρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή…».

Προσεκτικά, αλλά με σαφή τρόπο η Εκκλησία της Γουμένισσας ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή ότι σεν συνεργάζεται μαζί της στην εκτέλεση έργων αναδειξης και αναβάθμισης της πόλης και της περιοχής, παρότι η μητρόπολη διαθέτει ήδη  την τεχνογνωσία, όπως περίτρανανα αποδείχτηκε στην περίπτωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Αντίστροφα με θετικό τρόπο η μητροπολιτική αρχή εκθείασε την προσφορά  και βράβευσε τους κ. Σάββα Τσιτουρίδη, Γιώργο Τσιότρα και Φώτη κιλιπίρη, ακριβώς διότι επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας και διάθεση προσφοράς προς την Εκκλησία.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 04:27

Ξεκινά η αστική συγκοινωνία Κιλκίς

Συντάκτης:

Ξεκινούν από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Κιλκίς. Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 11 π.μ., μ’ αφετηρία τη στάση «αεροδρόμιο» στις Α’ Εργατικές κατοικίες. Θυμίζουμε ότι στη πόλη του Κιλκίς θα επαναλειτουργήσει έπειτα από πολλά χρόνια αστικό λεωφορείο, χάρη στη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί η όλη δράση με 160 χιλ. ευρώ, για 14 μήνες. Το όλο πρόγραμμα θα εκτελεστεί με τη συνεργασία Δήμου και ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Τέλος του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης στον Εύρωπο. Ημέρα αποχαιρετισμού, λίγες βουτιές ακόμη στην καταπληκτικό δημοτικό κολυμβητήριο και ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι. Πόσο γρήγορα πέρασε αυτό το καλοκαίρι. Στη στάση κάθε μέρα με το σακίδιο στον ώμο περιμέναμε το μικρό λεωφορείο για να μας πάει στο κολυμβητήριο. Παιδιά μικρά και μεγάλα, από κοντά και οι γιαγιάδες, κρατώντας μπουρνούζια και μπρατσάκια  «του παιδιού μου το παιδί, δύο φορές παιδί».

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:45

Εθελοντές καθαρίζουν την παραλία της Δοϊράνης

Συντάκτης:

Το χειμώνα του 2008 ο Λιθουανικός οργανισμός νέων K.R.C (Center for Creative Expression) και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κιλκίς αποφάσισαν να πάρουν μέρος μαζί σε μια καινούργια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το AMICUS PROGRAM.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105,8» και στη δημοσιογράφο Αναστασία Ζήγου έδωσε ο βουλευτής Κιλκίς και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας για το σκάνδαλο SIEMENS.

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διαδικασία επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες για το 2009.
Το ποσό της επιστροφής θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Πέμπτη, σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία, ενώ συνολικά η επιστροφή της διαφοράς του φόρου για το τρέχον έτος φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ.