Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 1:32:31 πμ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 14:32

Κοινή δήλωση Κώστα Σιωνίδη–Θανάση Τζούρτζου για τα Δύο Ποτάμια Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 2017 η διοίκηση του κ. Γκουντενούδη επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της γνωμοδότησης για επένδυση υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Δύο Ποτάμια Γουμένισσας.

Η παράταξή μας ξεκάθαρα δήλωσε τότε,  ότι δεν συντρέχει λόγος να συζητηθεί το θέμα αυτό και εμμένει στη θέση που έχει τεκμηριώσει από το 2013, άποψη που πλειοψήφησε στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Τα Δύο Ποτάμια υπήρξαν ανέκαθεν χώρος αναψυχής των κατοίκων της Γουμένισσας και έτσι πρέπει να  παραμείνουν.

Σε άρθρο που δημοσιεύσαμε στις 28 Ιανουαρίου 2019, αλλά και στην διακήρυξη αρχών που κάναμε στις 17 Φεβρουαρίου στο Πολύκαστρο, δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι συζητάμε με όλους τους ενεργούς πολίτες του δήμου μας που ασπάζονται τις αρχές στις οποίες κτίστηκε η παράταξή μας.
Συγκεκριμένα, αναφέραμε την «προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βιώσιμη και ισόρροπη διαχείριση των πόρων του, όπως το νερό (πηγές, ποτάμια, λίμνες, καταρράκτες), το πράσινο, η καλή χρήση του εδάφους και ανάπτυξη των υποδομών υγείας.» 

Επειδή αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά θέματα με τη σοβαρότητα που αρμόζει στους κατοίκους της Παιονίας, υπενθυμίζουμε προς όλους ότι επιδιώκουμε συνεργασίες για το καλό του δήμου αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας  προς όφελος κανενός.

Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας όσους συστρατεύονται μαζί μας για το αύριο της Παιονίας και χαιρετίζουμε την  συμπόρευση μαζί μας του κ. Θανάση Τζούρτζου. Μας χαροποιεί δε ιδιαίτερα ότι ο κ. Τζούρτζος σεβόμενος τις αποφάσεις του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, αλλά κυρίως την  εκφρασμένη επιθυμία των κατοίκων της Γουμένισσας για το θέμα  του υδροηλεκτρικού έργου στα Δύο Ποτάμια, μετέβαλε την αρχική του γνώμη και συμφωνεί με τη θέση της παράταξής μας. Έχει άλλωστε αποδείξει πολλάκις τις δημοκρατικές του καταβολές και δεν αναμέναμε τίποτα λιγότερο και τώρα.

Συνυπογράφουν

Κώστας Σιωνίδης                                                                                                         

Υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας

Θανάσης Τζούρτζος                                                                                                   

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος