Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 11:41:58 μμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 22:14

Κριτήριο επιλογής η αξιοσύνη

Γράφτηκε από τον

Του Γιάννη Παπαδόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου έρχονται να μας θυμίσουν ότι απομένουν πολλά άλυτα προβλήματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού. Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας έχει δείξει ότι ο προεκλογικός λόγος συνεχίζει με πείσμα να απέχει των μετεκλογικών πράξεων και η μίζερη διαχείριση της καθημερινότητας πολύ λίγο προσεγγίζει τις προσδοκίες του μέσου πολίτη.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 22:13

Ελευθερία και Ηθική Βουλευτών

Γράφτηκε από τον

Του Κώστα Κιλτίδη, πρ. Βουλευτή Κιλκίς - Υπουργού.

Είναι δύσκολο να τεθούν πλαίσια και κανόνες λειτουργίας στο πολίτευμά μας, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, όταν απουσιάζει η στοιχειώδης διάκριση των εξουσιών.
Εύκολα η όποια επιχειρηματολογία λαμβάνει υποκειμενικά χαρακτηριστικά περί ελευθερίας δράσεως του βουλευτή και ιδίως όσον αφορά τη δεοντολογία και την πολιτική ηθική. Στο Σύνταγμα και στην προβλεπόμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την λειτουργία του πολιτεύματος, οι διατάξεις που ισχύουν επιτείνουν την σύγχυση και την αυθαίρετη κρίση κάθε ανευθύνου-υπευθύνου.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 21:52

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης, Πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Μ.Α.Β.Ε. και Γενικός διευθυντής των αντιπροσωπειών Τιρεκίδη.

 

H κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια, αποτελεί, ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που θα πρέπει να δώσουμε σημασία, ως πολιτεία, ως άνθρωποι, ως πολίτες, ως χρήστες δικτύου.
Όπως υπάρχουν κανόνες για την συνύπαρξη των ανθρώπων, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στις βαθμίδες εκπαίδευσης, έτσι υπάρχουν γραπτοί και άγραφοι κανόνες για την αρμονική συνύπαρξη, όλων των χρηστών στο δρόμο.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 00:18

"Τουρίστες στο Κιλκίς". Αστειευόμαστε;

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία της για την τουριστική κίνηση στην πόλη. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τουριστών από το Ισραήλ διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2017, ξεπερνώντας τις 111.000. Με δεδομένο ότι οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας κινούνται περίπου στο 1,5 εκατομμύριο, θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει χονδρικά, πως το 7% των τουριστών της πόλης προέρχονται απ' το Ισραήλ.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 23:06

Τα ούρα, τα ούλα και το εξώμητρο

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Μπήκε με ανήσυχο βλέμμα, φανερά αγχωμένη και ταραγμένη στο ιατρείο, το επί της οδού Γ. Καπέτα 14, ένα πρωινό προς το τέλος του καλοκαιριού στα μέσα της δεκαετίας του ’80.. Γνωστή μου από παλιά γυναίκα ύπανδρος, σχετικά ξερακιανή, ηλιοκαμένη και πρόωρα ρυτιδιασμένη, περασμένα τα τριάντα πέντε, πάνω κάτω, πολύ καλή ‘πατριώτισσα’ Πόντια, με καλά ποντιακά αλλά και λίγο άβγαλτη. Μεγαλωμένη δηλαδή στο χωριό. Και μάλιστα σε ορεινό χωριό στα Κρούσια.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 21:15

Ρε, μπας και πιαστήκαμε κορόϊδα;

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

Φίλοι από παιδιά ο Μίμης με τον Παντελή. Την ίδια χρονιά γεννήθηκαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 50 και στην ίδια γειτονιά μεγάλωσαν. Μαζί στο νηπιαγωγείο, μαζί στο Δημοτικό, μαζί και στο ενιαίο τότε εξατάξιο γυμνάσιο αρρένων της μικρής τους πόλης. Εικοσάρηδες και αδέλφια πια ο Μίμης με τον Παντέλο μπαίνουν στο στίβο της ζωής. Συχνάζουν στα ίδια στέκια, διασκεδάζουν παρεούλα στα ίδια κέντρα και μαζί φλερτάρουν τα κορίτσια ρουφώντας αχόρταγα το μέλι της νιότης τους.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 22:45

Πώς "σώθηκαν" οι δίδυμες καπναποθήκες;

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ανδρέας Μακρίδης.

Πριν λίγες μέρες, διαβάσαμε σε εφημερίδα του Κιλκίς για το πώς “σώθηκαν” οι δίδυμες καπναποθηκες του παλαιού στρατοπέδου Διαλέτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης έγινε “βδέλλα” στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, ζητώντας του “να αρθεί η παραχώρηση των ιδιαιτέρων κτηρίων του Κιλκίς στο υπερταμείο των Βρυξελλών”.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 22:33

Συμπεριφορές δασκάλων

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος , Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

Έχει τύχει να ακούσω εκπαιδευτικούς να απευθύνονται σε παιδιά, και πραγματικά ο λόγος τους με εξέπληξε θετικά. “Σήμερα η αυλή μας έχει νερά. Παρακαλώ οι μεγαλύτεροι να έχουν την προσοχή τους στα μικρότερα παιδιά,”.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 21:32

Ο ιδρώτας του θανόντος

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Ήταν πρωί Τετάρτης. Μεγάλης Τετάρτης. Ώρα κοντά οκτώ. Κτυπά το τηλέφωνο στο σπίτι. Ήταν ο φίλος μου από παλιά, από την εποχή του γυμνασίου, του πανεπιστημίου και του στρατού, ο Θανάσης. Από βραδύς έμαθα, πως ο εξάδελφός του, 39 χρονών, πέθανε την προηγουμένη αιφνιδίως, στο χωριό.

Οι αλυσίδες λαιμού είναι ένα πολύ κομψό κόσμημα που μεταμορφώνει το στυλ κάθε γυναίκας. Τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις βασικότερες τάσεις της μόδας στα κολιέ, αφού στολίζουν το λαιμό και το μπούστο με διακριτικό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο, ειδικά να συνδυάζονται πολλές μαζί. Έτσι, διαλέξαμε για εσάς πέντε διαχρονικά σχέδια σε αλυσίδες, για να τις φορέσετε και να μη χορταίνετε να βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Αν, μάλιστα, σας αρέσει το layering, μπορείτε να τις πάρετε σε διαφορετικά μήκη και να τις φορέσετε όλες μαζί!

Σελίδα 1 από 202