Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 12:19:46 πμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 22:45

Θεόφιλος Τιρεκίδης : Πολιτισμός και Ανάπτυξη

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης.

Η χώρα μας αποτελεί τουριστικό προορισμό παγκόσμιας κλάσης .

Ο τουρισμός μας δεν στηρίζεται μόνο στον ήλιο και την θάλασσα ή μάλλον δεν θα πρέπει να στηρίζεται και να περιορίζεται μόνο σε αυτά. Ο επισκέπτης πρέπει να φεύγει έχοντας ικανοποιήσει και τις πέντε του αισθήσεις . Ο επισκέπτης φεύγοντας από τη χώρα μας πρέπει να έχει δεί, να έχει ακούσει, να έχει γευτεί, να έχει μυρίσει , να έχει αγγίξει.

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 22:43

Φλωρίδης: Κεντρώος Διπολισμός

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς.

 

Ο  τίτλος υποδηλώσει δύο καταστάσεις στα νέα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πρώτον, την κατάληξη της μνημονιακής περιπέτειας του πολιτικού συστήματος  και δεύτερον, τον διακηρυγμένο προσανατολισμό των δύο σημερινών πόλων του. Οι εκλογικές μάχες του 2019 κλείνουν τον διαταραγμένο κύκλο της μνημονιακής εποχής και των πολιτικών κλυδωνισμών που αυτή επέφερε, και επανασυνθέτουν το πολιτικό τοπίο, με επαναφορά στους βασικούς πόλους, τον Κεντροδεξιό και τον Κεντροαριστερό.

- Κουμπαρούδ που υπηρετείς τώρα, με ρώτησε όταν με είδε, μετά την αποφοίτησή μου από τη σχολή της Χωροφυλακής, ο νουνός μου ο Παναγιώτης.
- Στο Μυλοχώρι του Κιλκίς του απάντησα.

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 18:32

Αλήθεια κι αναλήθεια

Γράφτηκε από τον

Γράφει
ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Όσο μεγαλύτερα είναι τα φτερά της πεταλούδας, τόσο πιο εύκολα την παίρνει ο άνεμος. Το ίδιο και για τα ψεύδη. Όσο μεγαλύτερα είναι, τόσο πιο εύκολα τα σκορπά ο αέρας. Από την εποχή του Ηρακλή το σημαντικό στη ζωή δεν είναι ο δρόμος αλλά το σταυροδρόμι. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Το σημαντικό και γι' αυτήν είναι το σταυροδρόμι. Προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί. Με ποιους πορευτεί και ποιους θα αφήσει...

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 20:02

Νίκος Κωνσταντινίδης : Υμνητές και Υβριστές

Γράφτηκε από τον

Ο Οιδίποδας όταν έμαθε το κακό που έκανε στους γονείς του, (σκότωσε τον πατέρα του Λάιο και παντρεύτηκε τη μητέρα του Ιοκάστη), χωρίς να το ήξερε, έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 09:49

Νίκος Κωνσταντινίδης : Ο λαός και ο σανός

Γράφτηκε από τον

Η λέξη λαός παραπέμπει στην αρχαία λέξη "λας" που σημαίνει πέτρα. Ό,τι το πιο σημαντικό στη γη έχει κτιστεί πάνω σε βράχο. Στο βράχο που ύμνησε πολύ η ελληνική ποίηση. Να θυμηθούμε τα "άνθη της πέτρας" του Σεφέρη,

Το θέμα της κατάργησης του ασύλου αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και βρίσκεται, πλέον, σε ημερήσια διάταξη στο προσκήνιο.

Η Τουρκία σκόρπισε τον όλεθρο και τον θάνατο στην Κύπρο και συνεχίζει να κατέχει παράνομα για 44 χρόνια το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της.

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 00:56

Νίκος Κωνσταντινίδης:Το άσυλο

Γράφτηκε από τον

Το «άσυλο» ιστορικά δεν είναι θέμα νομικό αλλά κοινωνικό και πολιτισμικό. Στο έργο του «Ικέτιδες» ο Αισχύλος γράφει για τις καταδιωκόμενες Δαναϊδες που παρακάλεσαν το βασιλιά του Άργους,

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 14:53

Δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα...

Γράφτηκε από τον

Υπογράφουν οι:
Γεωργίου Κ. Άρτεμις, Δικηγόρος, Γλωσσολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Σελίδα 1 από 214