Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:342. Error 9: Invalid character

epaggelmatikos-katalogos-kilkis

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 10:14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γκιούλιβερ με τους λιλιπούτειους μυταράδες ταξιδεύει

Giouliver
Η κουκλοθεατρική παράσταση "Ο Γκιούλιβερ στη χώρα των Λιλιπούτειων Μυταράδων" από την ομάδα "Οι πλαγγόνες του Θάμυρις" ταξιδεύει στη Θεσ/νίκη και θα παιχθεί στο ξενοδοχείο "Νεφέλη" του Πανοράματος, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Η παράσταση δίνεται, σαν προσφορά του Λαογραφικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας και Θράκης «Θάμυρις»,  στα 250 παιδιά με αναπηρία της Θεσ/νίκης, στους γονείς τους και στους 300 εθελοντές.
Η παράστασή  αναφέρεται σε μια από τις φανταστικές  περιπέτειες του Γκιούλιβερ, του μεγάλου και ξακουστού ταξιδευτή, ο οποίος ύστερα από μια άγρια θύελλα  στη θάλασσα, που κατέστρεψε το καράβι του, βρέθηκε αναίσθητος  και δεμένος σε μια άγνωστη ακτή, όπου ζούσαν μικρά ανθρωπάκια με παράδοξα μεγάλες μύτες, οι Λιλιπούτειοι Μυταράδες.
Αυτοί με έκπληξη άκουσαν τον Γκιούλιβερ, ο οποίος δεν είχε καμιά πρόθεση  να τους περιγελάσει όπως όλοι οι άλλοι,  να τους βεβαιώνει ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν μεγάλες μύτες, όπως είναι δικαίωμα του καθενός να είναι διαφορετικός.
Έτσι, έγιναν πολύ καλοί φίλοι, και τον βοήθησαν  να επιδιορθώσει το καράβι του. Στο τέλος, αποχαιρέτησαν τον καινούριο τους φίλο με τις καλύτερες ευχές για  νέα ταξίδια.
Μέσα από χαριτωμένες καταστάσεις, αστείους διαλόγους, χαρούμενα μελωδικά τραγούδια δίνεται στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να είναι διαφορετικός, γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα του και κανείς, μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κοροϊδεύει γι αυτό.
Το σενάριο , οι κούκλες, όλες φτιαγμένες από νεροκολοκύθες  και η σκηνοθεσία είναι της τέως σχολικής συμβούλου Προσχολικής αγωγής Θεοδοσίας Σβολάκη.
Η σκηνογραφία, η κατασκευή των σκηνικών, καθώς κι η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών, είναι του εκπαιδευτικού  Β/θμιας Εκπ/σης Σταύρου Κατσαρώνα, ενώ η ενορχήστρωση της  μουσικού  Α/θμιας
Εκπ/σης Νατάσσας  Καββαδία.
Τις 14 κούκλες παίζουν οι:  Αναστασία Βάτσου, Ελισσάβετ Γεωργιάδου,
Ευτυχία Λαδοπούλου, Ξανθή Κατσαρώνα, Κυριακή Χνητίδου, Φωτεινή Κατσαρώνα, και Άννα Σωτηριάδου.
Το Γκιούλιβερ παίζει ζωντανά ο Γιάννης Καϊσίδης.
Την όμορφη αυτή παράσταση αξίζει να την δουν όλα τα παιδιά αλλά κι οι ενήλικες, γιατί αυτών τη συμπεριφορά αντιγράφουν τα παιδιά.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Προσθήκη σχολίου

Τα στοιχεία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

Βρείτε μας στο Facebook

Πρόγραμμα TV

Τελευταία Βίντεο

Loading Player...

Ο Καιρός στο Κιλκίς

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Copyright © 2006-2012 Eidisis.gr - Η ενημερωτική πύλη του Κιλκίς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου, όπως επίσης και η αναδημοσίευση φωτογραφίας επιτρέπεται μόνο μέ έγγραφη άδεια του εκδότη. Designed by Νικος Τερζενίδης.