Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 10:56:22 μμ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:56

Δωρεά του βιβλίου “Οι Ρίζες μας” σε όλα τα δημοτικά σχολεία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.. “Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ο δάσκαλος Νίκος Κωνσταντινίδης από το Χωρύγι Κιλκίς,  πολυγραφότατος, γνωστός σε όλους μας για τις συνεχείς πνευματικές του ανησυχίες, μαζί με την θυγατέρα του, εξαιρετική φιλόλογο και δασκάλα της ποντιακής γλώσσας Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, χάρισαν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Κιλκίς αλλά και στη βιβλιοθήκη των γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης  το τελευταίο συγγραφικό τους πόνημα. Ένα συγγραφικό δημιούργημα που θα κοσμεί από αύριο τις βιβλιοθήκες των εννέα δημοτικών σχολείων  της πόλης μας.

 

Ένα βιβλίο εργαλείο για εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία των  θεμάτων τοπικής ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα ερέθισμα και κίνητρο για μαθητές να ανιχνεύσουν και να ανακαλύψουν τα χνάρια των προγόνων μας. Το βιβλίο «ΟΙ ΡίΖΕΣ ΜΑΣ» αποτελεί ένα κεράκι στη μνήμη των προγόνων μας, αλλά παράλληλα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό, λαογραφικό και πολιτιστικό πνευματικό δημιούργημα. Στη συνάντηση αυτή ο Νίκος και η Αρχοντούλα συζήτησαν με τους Δ/ντές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, για το περιεχόμενο του βιβλίου, για τις πηγές και για τις ιστορικές του μαρτυρίες.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θέλει να ευχαριστήσει τους συγγραφείς, για την ευγενική τους χειρονομία, παρακαταθήκη γνώσης και πολιτισμού στην πνευματική ζωή της κοινωνίας μας. Ο Νίκος και η Αρχοντούλα  ακόλουθοι και θαυμαστές του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη κάνουν πράξη την προτροπή και ρήση του: «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».”