Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 11:03:27 πμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:33

Εκτός κυβέρνησης το Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπορεί στο Κιλκίς οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να πανηγύρισαν την πρωτιά του κόμματός τους στις βουλευτικές εκλογές και την κατάληψη ενός εκ των «κάστρων» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών που έτρεφαν πολλοί. Στο νέο υπουργικό σχήμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απουσιάζει ο νομός καθώς δεν συμπεριέλαβε σ’ αυτό κανέναν εκ των δυο βουλευτών του Κινήματος στο νομό.


Ειδικότερα προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε και πανελληνίως η απουσία από το κυβερνητικό σχήμα του πολιτικού εκπροσώπου για θέματα υγείας Γιώργου Φλωρίδη, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις εφέρετο να διεκδικεί θέση στην κυβέρνηση.
Με την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης «σπάει» η μακρόχρονη παράδοση που είχε δημιουργηθεί μετά το 1993 μέχρι τις μέρες μας, όπου με ελάχιστα διαλείμματα στα κατά καιρούς υπουργικά συμβούλια  συμμετείχαν πάντα Κιλκισιώτες. Μάλιστα ο κανόνας αυτός είχε εφαρμογή και στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ υπό τους Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη και σε κυβερνήσεις Ν.Δ. υπό τον Κ. Καραμανλή.
Από το 1993 λοιπόν με μεγαλύτερα «διαλείμματα» το διάστημα 1996-1998 και Σεπτέμβριο 2004 -Φεβρουάριο 2006, στις κυβερνήσεις συμμετείχαν οι κιλκισιώτες πολιτικοί Κ. Τριαρίδης, Γ. Φλωρίδης., Σ. Τσιτουρίδης και Κ.Κιλτίδης.
Υπενθυμίζουμε ότι μεταπολεμικά - κι όχι μόνο μεταπολιτευτικά- ο πρώτος κιλκισιώτης βουλευτής που συμμετείχε σε κυβερνητικό σχήμα ήταν ο Αλέξανδρος Αβραμίδης ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις  του αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή (1978 - 1981) .
Παραθέτουμε στη συνέχεια πίνακα με τα χρονικά διαστήματα και τους Κιλκισιώτες πολιτικούς που συμμετείχαν σε κυβερνητικά σχήματα.