Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 12:22:38 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:39

H Βασιλόπιτα των Κρητών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έκοψε την Βασιλόπιτά του στην καθιερωμένη εκδήλωσή του, με τον τρόπο που οι κρητικοί γνωρίζουν: με πολύ κέφι, χορό, μοναδικές κρητικές γεύσεις και τσικουδιές.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Φραγκιαδάκης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υγεία, ευχαριστώντας τα μέλη της διοίκησης για την εθελοντική τους προσφορά και δράση στο σύλλογο.

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:34

Τίμησαν τα ιδρυτικά μέλη. Έκοψαν την πίτα τους

Γράφτηκε από τον

Στην φετινή συνεστίαση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, εκτός από την κοπή της πίτας και την απονομή πλακετών σε συναδέλφους ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και εκλεγμένα στο Δ.Σ., έγινε ταυτόχρονη εκλογή αντιπροσώπων για την Π.Ο.Π.Σ., συμφώνα με την αριθ. 01/05-01-2017 απόφαση του Δ.Σ.

Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 20:49

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι “Παίονες”

Γράφτηκε από τον

Η Γουμένισσα γλέντησε και διασκέδασε μέχρι πρωίας με πολύ κέφι και χορό, υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών της και όχι μόνο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο ''ΠΑΡΥΦΕΣ''. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' διοργάνωσε τον καθιερωμένο χορό του. Η αθρόα προσέλευση του κοινού, οι πολλες εκπλήξεις, τα πλούσια δώρα και η καλή διάθεση, ήταν τα χαρακτηριστικά της χοροεσπερίδας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς, το διοργανωτή του 13ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, εκπροσώπησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.
Στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ενθουσίασε το κοινό με τα χρώματα, τους ήχους και  τους χορούς από όλη την Ελλάδα, χόρεψαν χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών κέντρων ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης και Χίου. Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς εκπροσώπησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (συμμετείχαν το μεγάλο παιδικό Χορευτικό Τμήμα του και το Τμήμα Παραστάσεων), με χορούς από τη Θράκη.

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 20:51

Γιορτή γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Παιονίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, βράβευσε τους αριστεύσαντες μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου μας όπως και εκείνους που επέτυχαν την εισαγωγή του σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με αθρόα προσέλευση των μαθητών και καθηγητών των σχολείων της περιοχής μας απονεμήθηκαν οι έπαινοι και ένα αναμνηστικό δώρο του δήμου στους αρίστους μαθητές και στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και στους πρώτους των αριστευσάντων αποφοίτων από ένα βιβλίο του Χρήστου Ίντου για τα 100 χρόνια της Παιονίας.

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 20:49

Παιδικό Πάρτι μασκέ στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Γέμισε η αίθουσα του Πολιτιστικού  Κέντρου Γουμένισσας, από μικρούς μασκαράδες. Ο Σύλλογός “Αγιος Τρύφων” , διοργάνωσε παιδικό αποκριάτικο πάρτι μασκέ, όπως κάνει κάθε χρόνο. Τα παιδιά, βάζοντας τη χαρούμενη διάθεση τους, πέρασαν ένα ευχάριστο απογευματινό, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, παίζοντας, χορεύοντας,τραγουδώντας και δημιουργώντας.Ο Σύλλογος  προσέφερε ροφήματα στους συνοδούς των παιδιών και διάφορα κεράσματα στους μικρούς μας φίλους.

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:41

Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Γράφτηκε από τον

Με ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου στο Μαυρονέρι Κιλκίς.
Παραμονή της εορτής του Ιερομάρτυρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό του χωριού Άγιος Χαράλαμπος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τα Σκόπια, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι τίμησαν τον Άγιο στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Σε ένα χωριό όπου οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία αλλά και τη σημαία της Ορθοδοξίας.

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:15

Ξεφάντωμα στη Γουμένισσα στο πάρτι του “Αγ. Τρύφωνα”

Γράφτηκε από τον

Πραγματικό ξεφάντωμα στο αποκριάτικο πάρτυ του πολιτιστικού συλλόγου  "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας που διοργάνωσε,  με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο εντευκτήριο του συλλόγου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, χορό, δώρα και εκπλήξεις! Πάνω από ογδόντα παιδιά χόρεψαν στους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και τη συγχώνευσή της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (πλην Πολεοδομικού Συγκροτήματος), το Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς  απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:55

Με νέα διοίκηση ο Πολιτιστικός Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου η κοπή της Βασιλόπιτας με την παρουσία δεκάδων κατοίκων του χωριού που γέμισαν το νέο χώρο των γραφείων του συλλόγου, στην πρώην Λέσχη Αξιωματικών.
Ακολούθησε γενική συνέλευση και απολογισμός για το 2016 και προϋπολογισμός για το 2017.

Σελίδα 1 από 229