Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 11:47:45 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018 20:25

Όμορφα χρόνια στο Δροσάτο

Γράφτηκε από τον

Στις αρχές του 1970 τα μοτοποδήλατα, τα 50ράκια μηχανάκια, περίσσεψαν και στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου. Κυκλοφορούσαν αρκετές Φλορέτες (Floreta) και Ζούνταπ (Zuntapp), όπως λέγανε τις μάρκες τους. Oι περισσότεροι, χωρίς άδεια οδήγησης (δίπλωμα).
Η αρμοδιότητα ήταν στην Αστυνομία Δροσάτου, που ειδοποίησε τους χρήστες, συγκέντρωσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ήταν υποτίθεται έτοιμοι για την εξέταση.
Συγκεντρώθηκαν λοιπόν καμιά δεκαριά και ένας ένας περνούσε στο διάδρομο του αστυνομικού τμήματος, όπου υπήρχε ένας διακοσμητικός πίνακας με τα βασικά σήματα της τροχαίας. STOP, διασταύρωση, στροφή δεξιά, στροφή αριστερά, φυλασσόμενη και μη φυλασσόμενη διάβαση τραίνου, όριο ταχύτητας 40 χιλ. και μερικά ακόμη. Συνολικά καμιά εικοσαριά.

Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018 11:35

Ραντεβού με το νέο τμήμα χορού SWING της Τέχνης Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σας θυμίζουμε το ραντεβού σας με το νέο τμήμα χορού SWING της Τέχνης,  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και  ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα χορού μας!!!!
Ο Instructor, Ηλίας Καλπάκας από τους "Jitterbugs skg" θα είναι εκεί για το πρώτο δωρεάν μάθημα και την πρώτη σας συνεύρεση ως μέλη μιας  παρέας που θα ταξιδέψει στην εποχή του '30 και του '40  και θα χορέψει στό ρυθμό της Swing μουσικής !!!

Μια σημαντική βοήθεια στήριξης  υποδέχθηκε η «Ανάσα Ευαισθησίας» Κιλκίς με είδη ρουχισμού,  παιχνίδια, είδη νοικοκυριού από την ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΙΝΤΙΚΗΣ (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) με την επιμέλεια της  γραμματέως  της ΕΠΟΜΕΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ κ Βάσω Νεδέλκου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία σε  συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς κατά τις ημέρες Τρίτη 20 Φεβ 2018 έως και Σάββατο 24 Φεβ 2018 κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από Τρίτη έως Παρασκευή από 10:00 έως και 13:00 ενώ το Σάββατο από 10:00 έως και 12:30. Το αίμα που θα συλλεχτεί θα αποδοθεί υπέρ της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει η Ένωση  με την επωνυμία  «Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς».

Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 22:36

Μεγάλος χορός από τα Μωμοέρια του Πολιτιστικού Αγίου Μάρκου

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 10.02.2018 στο κατάμεστο κέντρο διασκέδασς ¨Κτήμα των Ευχών¨ στο Κιλκίς έγινε ο ετήσιος χορός του συλλόγου Αγίου Μάρκου.
Την εκδήλωση μας τίμησε και ο Πανοσιολογιώτατος, Πατέρας Επιφάνιος. Ο πρόεδρος Διαμαντίδης Ιωάννης τον κάλεσε στο βήμα να ευλογήσει την προσπάθειά μας.

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 21:09

Εξελέγη το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Best Western Museum (Αθήνα) η εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.
Μετά την παρουσίαση των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Οργάνων (Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικών Συμβουλίων) για την περίοδο 2018-2022.

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 20:57

Οστεοαρθρίτιδα: ερωτηματικά και απαντήσεις

Γράφτηκε από τον

Με ξεχωριστή επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 17:00 στα γραφεία του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα “Οστεοαρθρίτιδα ερωτηματικά και απαντήσεις”, με ομιλήτρια την κα Καλλιόπη Τοπαλίδου, Νοσηλεύτρια Πανεπιστημίου Αθηνών–Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ.

Το Σάββατο 10 φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός των Παιόνων στο ξενοδοχείο ''παρυφές'' στην Γρίβα.
- Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους των φημισμένων χάλκινων της Γουμένισσας.

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 20:30

Η πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ" σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για 4η συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί πρόγραμμα για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς- βασισμένο στη φιλοσοφία των ομότιμων.

Η παρέμβαση απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ τάξης, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους. Βασικός στόχος της είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και στελέχη πρόληψης) να παρατηρήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με την επιθετικότητα, να ευαισθητοποιηθούν, να εκφράσουν ανησυχίες και συναισθήματα, να αναλογιστούν τη δική τους συμπεριφορά και τις συνέπειες των επιλογών τους.

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 22:15

"Φίλοι Μονής Αγ. Νικοδήμου": Απολογισμός και νέα διοίκηση

Γράφτηκε από τον

Μέ μεγάλη ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε καί φέτος, Κυριακή 14 Ἰανουαρίου 2018, ἡ τακτική ἐτήσια Γενική Συνέλευση τοῦ Συλλόγου «Φίλοι Ἱεροῦ Κοινοβίου Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου Πενταλόφου Παιονίας» στό φερώνυμο Ἱερό Κοινόβιο. Μετά τήν θεία Λειτουργία, ἡ Γενική Συνέλευση ἔλαβε χώρα στήν κατάμεστη ἀπό τούς Φίλους τῆς Μονῆς αἴθουσα τοῦ μεγάλου Ἀρχονταρικιοῦ.

Σελίδα 1 από 280