Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 11:51:29 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 22:45

Εξωραϊστικός περίπατος στη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη ευαισθησία μικρός αριθμός μελών του Περιβαλλοντικού Συλλόγου συμμετείχε στον εξωραϊστικό ομαδικό περίπατο της 13ης Μαΐου την εορτή της Μητέρας στην εκ των Μητέρων της Φύσης λίμνη Δοϊράνη όπως από πέρυσι καθιέρωσαν ως ετήσια επίσκεψη.
Επισκέφθηκαν αρχικά το Μουσείο της Λίμνης για να συνεχίσουν με παραλίμνιο εξωραϊστικό περίπατο μέχρι τα σύνορα γεμίζοντας τους σάκους που παρέλαβαν από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 22:42

Μνήμη Γενοκτονίας από τους "Ακρίτες" Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Μνήμη Γενοκτονίας από τους "Ακρίτες" Πολυκάστρου το Σάββατο 19 Μαΐου, στο Σπίτι του Πόντου

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 20:49

Πάμε Ευκαρπία για Πιροσκί!

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας "Το Λαβάς" σας προσκαλεί στον καθιερωμένο μεγάλο διαγωνισμό Πιροσκί, την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 5:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ευκαρπίας. Θα γευτείτε και θα ψηφίσετε το καλύτερο Πιροσκί, θα απολαύσετε τους ποντιακούς χορούς από 7 συλλόγους και όλα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 23:50

Πικ-νικ στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ με πολλές δράσεις

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, η Πινακοθήκη της Τέχνης βάζει τα καλά της και υποδέχεται από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ,  μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο χώρο της στο Μεταλλικό.  Πολιτισμός-φύση και άνθρωπος θα γίνουν ένα, σε μια συνεύρεση που το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ, για πρώτη φορά, επιχειρεί να ανοίξει τις πόρτες της Πινακοθήκης σε ευρύτερο κοινό και να το κάνει κοινωνό των εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας και ομορφιάς πινάκων της!

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 22:52

Τιμή στον Παναγιώτη Μουλλά

Γράφτηκε από τον

"Ο καημένος ο ποιητής όπου ανακατεύεται ξέρει να σιγυρίζει.." .Δεν θυμάμαι που διάβασα τούτες τις γραμμές, αλλά ξανάρθαν στο νου μου στην εκδήλωση τιμής στον φιλόλογο καθηγητή Παναγιώτη Μουλλά με  τόση επιμέλεια και αγάπη οργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών και ο φερώνυμος σύνδεσμός φιλολόγων Κιλκίς με την καίρια και ολόθερμη συνδρομή του συμμαθητή και φίλου του διαπρεπούς τιμώμενου Κιλκισιώτη Γιώργου Τσουκαλά.

Ο  Σύλλογος Γραμμάτων Τεχνών Αξιούπολης τίμησε τον ευπατρίδη Αντιστράτηγο ε.α. Κ. Δημήτριο Οικονόμου, ευεργέτη της Αξιούπολης, για τη σημαντική προσφορά του στον τόπο του, την ανέγερση και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου». Η τιμητική εκδήλωση έγινε την Κυριακή 6 Μαΐου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Στο πλαίσιο της δράσης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαϊου 2018 με θέμα “Μουσείο και Διαδίκτυο. Νέες προσεγγίσεις. Νέο κοινό” τα παιδιά του Τμήματος ζωγραφικής της ΤΕΧΝΗΣ  επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς το πρωινό της  Κυριακής 6 Μαϊου 2018.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 23:23

Αδιαχώρητο στην ομιλία του Φιλόθεου Φάρου στην ΤΕΧΝΗ

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Εταιρίας Κιλκίς-ΤΕΧΝΗ, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κάτω Ποταμιάς, φιλοξένησαν την Κυριακή 6 Μαίου 2018 στην αίθουσα της Τέχνης “Μανόλης Ανδρόνικος”, τον ιερέα, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Φιλόθεο Φάρο.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία  και δυστυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν καν να εισέλθουν στο χώρο λόγω της πολυκοσμίας.

Τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ανοιξιάτικη εξόρμησή τους από 27 Απριλίου έως και 1 Μαΐου 2018. Αυτή τη φορά τόπος προορισμού ήταν οι Δαλματικές Ακτές.
Νωρίς το πρωί της 1ης ημέρας η αποστολή ξεκίνησε με λεωφορείο του Γραφείου Γενικού Τουρισμού «Παρίσης Turs» από το Κιλκίς με τελικό προορισμό την Μπούντβα, τουριστική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.