Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:15:52 μμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:27

Χορός "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Οι Απόκριες είναι στενά συνδεδεμένες από παλιά με την Γουμένισσα. Βακχικές γιορτές, κρασί, διασκέδαση, χορός και πειράγματα είναι άρρηκτα δεμένα με τον τόπο μας. Με τις απόκριες τιμούμε τη ζωή και καλωσορίζουμε την Άνοιξη.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Άγιος Τρύφων Γουμένισσας δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το πνεύμα και κάθε χρόνο διοργανώνει αποκριάτικο χορό.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας καλεί να βοηθήσετε και να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζει και διοργανώνει για το Πάσχα!!!
 Η Πασχαλινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας θα πραγματοποιηθεί από 7 Απριλίου έως και 21 Απριλίου 2017.

Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 19:41

Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

Γράφτηκε από τον

Εκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Τερζενίδη διοργανώνουν ο Δήμος Κιλκίς, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς.

 

Θείο δώρο και ευτυχία θεωρείται αιώνες τώρα για έναν τόπο, για ένα σπίτι, η ύπαρξη πελαργών, που σύμφωνα με την παράδοση φέρνουν καλή σοδειά, γονιμότητα και τύχη.

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 20:29

ΝΗΡΕΑΣ: Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στο ΝΗΡΕΑ το βιωματικό εργαστήριο γονιών με θέμα: "Η μετάβαση από το Δημοτικό στο γυμνάσιο". Στο εργαστήριο συμμετείχαν γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης από το 3ο και 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Στα συγκεκριμένα σχολεία πραγματοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά η ολοκληρωμένη παρέμβαση  για την μετάβαση από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο - βασισμένη στη φιλοσοφία των ομότιμων.

Σε κλίμα οικογενειακό, σύμπνοιας, αισιοδοξίας   και με τις ευλογίες του π. Δημητρίου Κομνηνού για τη νέα χρονιά  έγινε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων στις 19.2.2016.  Ο  πρόεδρος του Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης έκανε τον απολογισμό  δράσης  της χρήσης 2016, οι οποίες έχουν περιληπτικά ως ακολούθως:

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 20:21

Πόλις: 4η έκθεση εικαστικών με θέμα«χώρος/space»

Γράφτηκε από τον

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 4ης έκθεσης εικαστικών «πόλις» με τίτλο «χώρος/space». Με τον παραπάνω τίτλο ορίζεται η ευρύτερη έννοια του χώρου που μας περιβάλλει (δομημένος χώρος, φύση, ατμόσφαιρα).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καλλιτέχνες από όλη την ελληνική επικράτεια με πρωτότυπα έργα εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, κεραμική, κολάζ, installation κ.α.).

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 20:57

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς έκοψε την πίτα του

Γράφτηκε από τον

Μέσα σε ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς-μέλος της ΟΓΕ, την Παρασκευή 17-2, παρέα με φίλες και συναγωνιστές.  Κάθε χρόνο η συμμετοχή και σε αυτή την εκδήλωση αυξάνεται, ως αποτέλεσμα  της μαζικοποίησης του Συλλόγου, του «αγκαλιάσματος» και της αποδοχής από όλο και περισσότερες γυναίκες που ενδιαφέρονται και θέλουν να ακούσουν από πρώτο χέρι για τον χαρακτήρα της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης Πανελλάδικά, της ΟΓΕ.

Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2017 21:14

Η νέα διοίκηση του Πολιτιστικού Πολυπέτρου

Γράφτηκε από τον

Την  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11 π.μ στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου που εδρεύει στο κτήριο του πρώην Παιδικού Σταθμού Πολυπέτρου, συνήλθε το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές της 29ης  Ιανουαρίου 2017 για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου πενταμελούς με διετή θητεία (2017 – 2018.

Σημαντικά μηνύματα για την υγεία και ποιότητα ζωής εξέπεμψε ο διακεκριμένος παιδίατρος του Κιλκίς Αναστάσιος Ναούμης σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς  με θέμα τους εμβολιασμούς.
Το επίκαιρο αυτό θέμα ανέπτυξε ο κ. Ναούμης   με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, δίνοντας υπέυθυνες επιστημονικές απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. διαλύοντας “προσφιλείς μύθους” που ενίοτε διαστρέφουν την αλήθεια σε βάρος της υγείας των πολιτών.  

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 η εκλογο-απολογιστική συνέλευση του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου. Το απερχόμενο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου τον απολογισμό του απελθόντος έτους (2016) καταθέτοντας αναλυτικά το έργο, τις δράσεις και τον οικονομικό απολογισμό του συλλόγου. Επί του απολογισμού τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις, τοποθετήθηκαν και έκαναν προτάσεις βελτίωσης του έργου του συλλόγου. Οι εργασίες της συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου για τη διετία 2017 – 2018.