Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 3:20:28 μμ
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 20:53

Οργή και αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για το «πούλημα» της φέτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η εκχώρηση της δυνατότητας του Καναδά να παρασκευάζει και να πωλεί τυρί με την ονομασία της φέτας, όπως πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκαλεί την οργή των κτηνοτρόφων του νομού.
«Αισθανόμαστε προδομένοι από την απόφαση που δυστυχώς ελήφθη με τη θετική ψήφο και οχτώ Ελλήνων Ευρωβουλευτών» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, εκ των πρωταγωνιστών της τελευταίας μεγάλης κινητοποίησης στους Ευζώνους.


Ο κ. Καρυπίδης στηλιτεύει τη στάση των οχτώ ευρωβουλευτών της χώρας μας που υπερψήφισαν τη δυνατότητα του Καναδά να παρασκευάζει και να διαθέτει στο εμπόριο τυρί με την ονομασία της φέτας.
«Αισθανόμαστε οι κτηνοτρόφοι ολόκληρου του νομού και της Ελλάδας οργή και αγανάκτηση. Με την απόφαση αυτή καταδικάζεται ένας παραγωγικός κλάδος που απασχολεί  350.000 ανθρώπους και προστίθεται ένα ακόμα, ίσως το τελειωτικό, χτύπημα στην εθνική παραγωγή. Αξιώνουμε  από τους βουλευτές μας να μην υπερψηφίσουν στην Ελληνική Βουλή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Θα είναι η ταφόπλακα για την κτηνοτροφία. Ήδη, σας ενημερώνουμε, ότι και μόνο με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος στον παραγωγό μειώθηκε κατά τρία λεπτά και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει ο κατήφορος.»
Σημειώνουμε ότι η στάση των ελλήνων ευρωβουλευτών έχει επισύρει μεγάλες αντιδράσεις και πολιτικές καθώς η εν λόγω απόφαση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως Κερκόπορτα για να αφυδατωθεί η «ονομασία προέλευσης» που είχε κερδίσει η χώρα μας με την φέτα.