Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:37:58 πμ
Τερζενίδης Κώστας

Τερζενίδης Κώστας

Του Κώστα Τερζενίδη.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τη διαβεβαίωση, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει το τρένο της ψηφιακής εποχής και της τεχνητής νοημοσύνης; Τόσες φορές που το θεωρούμε δεδομένο κι έχουμε την αίσθηση πως αυτό ήδη έχει γίνει.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 13:28

Στέγνωσαν λίμνες και ποτάμια του Κιλκίς

Του Κώστα Τερζενίδη.

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στο υδάτινο δυναμικό του Κιλκίς με την παρατεταμένη ανομβρία να έχει στεγνώσει τις λίμνες και τα ποτάμια.

Την ίδια στιγμή οι αγροτικές παραγωγές βρίσκονται στα όρια της καταστροφής λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού αντιμετωπίζει πυρκαγιές στο Πάικο και στα Κρούσια, στα κατάξερα βουνά, ωσάν να είναι Αύγουστος μήνας.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Μπορεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε γιαπί, λόγω των εργασιών, που ξεκίνησαν για τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Μουσείου, ωστόσο τα εκθέματά του ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, προβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Αγαπητέ πρώην υποψήφιε/-α,

Οι εκλογές (όπως θα το κατάλαβες) έχουν τελειώσει, τα προβλήματα όμως είναι και θα είναι εδώ. Κι αυτό που αναζητούμε, εμείς οι ψηφοφόροι, είναι τη θέλησή σου να βοηθήσεις τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το υποσχέθηκες προεκλογικά, δεσμεύθηκες, έκανες το παν για να μας πείσεις πως έχεις και τη θέληση και το όραμα για να πάει ο τόπος μπροστά.

Χωματερές παντού, σκουπίδια έξω από τους κάδους ή σκουπίδια μέσα σε κάδους ανακύκλωσης, μια αντικοινωνική συμπεριφορά επικίνδυνων ηλιθίων, που την ανεχόμαστε εδώ και χρόνια, που την πληρώνουμε εδώ και χρόνια. Κι όταν βλέπουμε αυτές τις υπέροχες χωματερές έξω από τις πόλεις ή τα χωριά μας, συνήθως ρίχνουμε ένα εύκολο σιχτίρισμα στο δήμο που δεν τις καθάρισε αμέσως, αλλά δεν λέμε τίποτα γι’ αυτούς που τις δημιούργησαν. «Τι κάνει ο δήμος», φωνάζουμε, ενώ θα έπρεπε να θα έπρεπε να αναζητούμε τον δράστη και το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει.

Αγαπητέ υποψήφιε/-α,

Μετά το «δεν είμαστε σε πόλεμο», επέτρεψέ μου να σου ζητήσω, ως ταπεινός ψηφοφόρος, και μια χάρη: ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, στη συμπεριφορά, στα λόγια, στις πράξεις. Είμαστε σε μικρό τόπο και γνωριζόμαστε. Και θέλω ευθύς εξ αρχής να σου υπενθυμίσω, πως για όσους επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά, με την πολιτική, αυτό που έχει αξία και προσμετράτε, δεν είναι το τι λένε, αλλά το τι ΚΑΝΟΥΝ.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Τι δουλειά έχει ένας φοίνικας στο κεντρικό πάρκο του Κιλκίς; Τι δουλειά έχει ένα έλατο δίπλα στον φοίνικα του Κιλκίς; Τα ύστερα του κόσμου! Στο κεντρικό πάρκο του Κιλκίς συνυπήρχαν -μέχρι προχθές- ένας φοίνικας κι ένα έλατο. Αρμονικά; Δεν θα έβαζε στοίχημα κανείς. Ο φοίνικας δεν άντεξε το κρύο του Κιλκίς και ξεράθηκε. Το έλατο είναι πράσινο ακόμα, αλλά όλοι στοιχηματίζουν πως σύντομα δεν θα αντέξει τη ζέστη του Κιλκίς!

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 12:30

The tourist…

Γράφει ο Κώστας Τερζενίδης.

Όπως θα θυμούνται οι… σύντροφοι του Σύριζα στο Κιλκίς, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το κόμμα τους ήρθε τρίτο και με διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά του να σημειώνουν κάθετη πτώση. Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές έβαλε στόχο την εκλογή δεύτερου βουλευτή στο ν. Κιλκίς, δηλαδή να αφαιρέσει την έδρα από τον Σύριζα.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 19:21

Ούτε Ειρήνης είναι, ούτε Πλατεία!

Η γνωστή σε όλους μας, Πλατεία Ειρήνης στο κέντρο του Κιλκίς, αυτή που πλακοστρώθηκε κατά μήκος και πλάτος, τελικά δεν είναι ούτε Ειρηνική, ούτε Πλατεία. Τον δίσκο «Τραπεζάκια έξω», για την πλατεία μας τον έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος! Τραπεζάκια και παιχνιδομηχανές έχουν καλύψει σχεδόν όλη την πλατεία, αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο κέντρο της για τις συγκεντρώσεις ή για τις σούζες των ποδηλάτων.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Με τις ευχές των πιλότων και των ιπτάμενων της Aegean ταξίδεψε για τον παγκόσμιο αγώνα ρομποτικής στον Tallinn της Εσθονίας η ομάδα MICROstudies Robotics του Κιλκίς, εκπροσωπώντας όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά του Κιλκίς πάνε για το Ευρωπαϊκό και το έχουν κερδίσει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Σελίδα 1 από 9