Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 4:07:33 πμ
Τερζενίδης Κώστας

Τερζενίδης Κώστας

Αγαπητέ πρώην υποψήφιε/-α,

Οι εκλογές (όπως θα το κατάλαβες) έχουν τελειώσει, τα προβλήματα όμως είναι και θα είναι εδώ. Κι αυτό που αναζητούμε, εμείς οι ψηφοφόροι, είναι τη θέλησή σου να βοηθήσεις τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το υποσχέθηκες προεκλογικά, δεσμεύθηκες, έκανες το παν για να μας πείσεις πως έχεις και τη θέληση και το όραμα για να πάει ο τόπος μπροστά.

Χωματερές παντού, σκουπίδια έξω από τους κάδους ή σκουπίδια μέσα σε κάδους ανακύκλωσης, μια αντικοινωνική συμπεριφορά επικίνδυνων ηλιθίων, που την ανεχόμαστε εδώ και χρόνια, που την πληρώνουμε εδώ και χρόνια. Κι όταν βλέπουμε αυτές τις υπέροχες χωματερές έξω από τις πόλεις ή τα χωριά μας, συνήθως ρίχνουμε ένα εύκολο σιχτίρισμα στο δήμο που δεν τις καθάρισε αμέσως, αλλά δεν λέμε τίποτα γι’ αυτούς που τις δημιούργησαν. «Τι κάνει ο δήμος», φωνάζουμε, ενώ θα έπρεπε να θα έπρεπε να αναζητούμε τον δράστη και το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει.

Αγαπητέ υποψήφιε/-α,

Μετά το «δεν είμαστε σε πόλεμο», επέτρεψέ μου να σου ζητήσω, ως ταπεινός ψηφοφόρος, και μια χάρη: ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, στη συμπεριφορά, στα λόγια, στις πράξεις. Είμαστε σε μικρό τόπο και γνωριζόμαστε. Και θέλω ευθύς εξ αρχής να σου υπενθυμίσω, πως για όσους επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά, με την πολιτική, αυτό που έχει αξία και προσμετράτε, δεν είναι το τι λένε, αλλά το τι ΚΑΝΟΥΝ.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Τι δουλειά έχει ένας φοίνικας στο κεντρικό πάρκο του Κιλκίς; Τι δουλειά έχει ένα έλατο δίπλα στον φοίνικα του Κιλκίς; Τα ύστερα του κόσμου! Στο κεντρικό πάρκο του Κιλκίς συνυπήρχαν -μέχρι προχθές- ένας φοίνικας κι ένα έλατο. Αρμονικά; Δεν θα έβαζε στοίχημα κανείς. Ο φοίνικας δεν άντεξε το κρύο του Κιλκίς και ξεράθηκε. Το έλατο είναι πράσινο ακόμα, αλλά όλοι στοιχηματίζουν πως σύντομα δεν θα αντέξει τη ζέστη του Κιλκίς!

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 12:30

The tourist…

Γράφει ο Κώστας Τερζενίδης.

Όπως θα θυμούνται οι… σύντροφοι του Σύριζα στο Κιλκίς, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το κόμμα τους ήρθε τρίτο και με διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά του να σημειώνουν κάθετη πτώση. Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές έβαλε στόχο την εκλογή δεύτερου βουλευτή στο ν. Κιλκίς, δηλαδή να αφαιρέσει την έδρα από τον Σύριζα.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 19:21

Ούτε Ειρήνης είναι, ούτε Πλατεία!

Η γνωστή σε όλους μας, Πλατεία Ειρήνης στο κέντρο του Κιλκίς, αυτή που πλακοστρώθηκε κατά μήκος και πλάτος, τελικά δεν είναι ούτε Ειρηνική, ούτε Πλατεία. Τον δίσκο «Τραπεζάκια έξω», για την πλατεία μας τον έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος! Τραπεζάκια και παιχνιδομηχανές έχουν καλύψει σχεδόν όλη την πλατεία, αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο κέντρο της για τις συγκεντρώσεις ή για τις σούζες των ποδηλάτων.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Με τις ευχές των πιλότων και των ιπτάμενων της Aegean ταξίδεψε για τον παγκόσμιο αγώνα ρομποτικής στον Tallinn της Εσθονίας η ομάδα MICROstudies Robotics του Κιλκίς, εκπροσωπώντας όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά του Κιλκίς πάνε για το Ευρωπαϊκό και το έχουν κερδίσει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Το διαδικτυακό ερώτημα που θέσαμε, για το τι θα άλλαζε κάποιος στο Πάρκο – Κήπος του Κιλκίς, πέρα από τους μαζικούς αφορισμούς, πήρε κι ενδιαφέρουσες απαντήσεις-προτάσεις.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο χώρος αυτός ήταν ο αρνητισμός και η εγκατάλειψή του από την ίδια τη δημοτική αρχή που το παρέλαβε. Από το φορέα δηλαδή που όφειλε και μπορούσε να το συντηρεί και να το αλλάζει.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Ζητώ συγγνώμη για το «ρε» του τίτλου, αλλά είναι προϊόν... αγανάκτησης. Ο συνάδελφος εκδότης που μου τηλεφώνησε πρωινιάτικα από Θεσσαλία, δεν ήταν σε θέση να πιστέψει πως οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς πήραν το Ευρωπαϊκό!

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 14:23

Ο καλός δημότης Νίκος Σιάνας

Του Κώστα Τερζενίδη.

Το μυθιστόρημα «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.

Σελίδα 1 από 8