
Τερζενίδης Κώστας
Ούτε Ειρήνης είναι, ούτε Πλατεία!
Η γνωστή σε όλους μας, Πλατεία Ειρήνης στο κέντρο του Κιλκίς, αυτή που πλακοστρώθηκε κατά μήκος και πλάτος, τελικά δεν είναι ούτε Ειρηνική, ούτε Πλατεία. Τον δίσκο «Τραπεζάκια έξω», για την πλατεία μας τον έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος! Τραπεζάκια και παιχνιδομηχανές έχουν καλύψει σχεδόν όλη την πλατεία, αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο κέντρο της για τις συγκεντρώσεις ή για τις σούζες των ποδηλάτων.
Στα παιδιά του Κιλκίς ξανά η ελληνική σημαία και η ελπίδα. ΑΥΤΟ είναι το Κιλκίς
Του Κώστα Τερζενίδη.
Με τις ευχές των πιλότων και των ιπτάμενων της Aegean ταξίδεψε για τον παγκόσμιο αγώνα ρομποτικής στον Tallinn της Εσθονίας η ομάδα MICROstudies Robotics του Κιλκίς, εκπροσωπώντας όλη την Ελλάδα.
Τα παιδιά του Κιλκίς πάνε για το Ευρωπαϊκό και το έχουν κερδίσει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
Πάρκο-Κήπος Κιλκίς: Το αλλάζουμε, το φροντίζουμε, το αγαπάμε!
Του Κώστα Τερζενίδη.
Το διαδικτυακό ερώτημα που θέσαμε, για το τι θα άλλαζε κάποιος στο Πάρκο – Κήπος του Κιλκίς, πέρα από τους μαζικούς αφορισμούς, πήρε κι ενδιαφέρουσες απαντήσεις-προτάσεις.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο χώρος αυτός ήταν ο αρνητισμός και η εγκατάλειψή του από την ίδια τη δημοτική αρχή που το παρέλαβε. Από το φορέα δηλαδή που όφειλε και μπορούσε να το συντηρεί και να το αλλάζει.
Ναι, ρε, τα παιδιά του Κιλκίς πήραν το Ευρωπαϊκό
Του Κώστα Τερζενίδη.
Ζητώ συγγνώμη για το «ρε» του τίτλου, αλλά είναι προϊόν... αγανάκτησης. Ο συνάδελφος εκδότης που μου τηλεφώνησε πρωινιάτικα από Θεσσαλία, δεν ήταν σε θέση να πιστέψει πως οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς πήραν το Ευρωπαϊκό!
Ο καλός δημότης Νίκος Σιάνας
Του Κώστα Τερζενίδη.
Το μυθιστόρημα «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.
Περί του Κέντρου Υγείας Δροσάτου και του Κανονισμού
Το άρθρο μου με τίτλο «Όταν στο Κ.Υ. Δροσάτου ο κανονισμός υπερτερεί της λογικής κι ο ανθρωπισμός σώζει ζωές στο Νοσοκομείο Κιλκίς» προκάλεσε έντονες διαδικτυακές συζητήσεις και γενικεύσεις που δεν ισχύουν ή βοηθούν, γι’ αυτό και αξιολογώντας τες είναι ανάγκη να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
Όταν στο Κ.Υ. Δροσάτου ο κανονισμός υπερτερεί της λογικής κι ο ανθρωπισμός σώζει ζωές στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Του Κώστα Τερζενίδη.
Είναι από τα περιστατικά που δεν ξέρεις αν πρέπει να φωνάξεις από αγανάκτηση ή να κλάψεις από θλίψη. Είναι από τις στιγμές που τα συναισθήματα μπερδεύονται και στο τέλος το μόνο που απομένει είναι το, «ευτυχώς ο άνθρωπος είχε Άγιο και επέζησε»!
Γιατί να πληρώνουμε για τον κάθε επικίνδυνα ηλίθιο;
Του Κώστα Τερζενίδη.
Είπε να βγει μια βόλτα στο Λόφο του Αη Γιώργη η φίλη Αφροδίτη Ζώγκα και -όπως τόχει συνήθειο- απαθανάτισε και κάποιες στιγμές από τη διαδρομή της στο ανατολικό τμήμα του δάσους και μέχρι το παλιό λατομείο.
Που πήγαν οι εθελοντές;
Του Κώστα Τερζενίδη.
Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζαμε το Σάββατο και όπως όλοι γνωρίζουμε η αγάπη μας για το περιβάλλον περισσεύει σ’ αυτόν τον τόπο.
Το πρωί του Σαββάτου ο δήμος Κιλκίς οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στο Λόφο Αγίου Γεωργίου. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε το Λόφο τον έχουμε όλοι στην καρδιά μας. Γι’ αυτό και συγκεντρώθηκαν 15 άτομα κι αν αφαιρέσουμε τους αιρετούς, οι εθελοντές ήταν πέντε.
Τι ακριβώς θέλουμε;
Του Κώστα Τερζενίδη.
Ένα χρόνο τώρα δοκιμαζόμαστε και στη χώρα μας και στον κόσμο ολάκερο με την πανδημία και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, και με την υγεία μας και με την οικονομία μας. Και βέβαια, δεν τελειώνουμε εύκολα και γρήγορα. Τα της οικονομίας θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.