Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 8:48:08 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Ο χρόνος κάνει σοφότερους τους ανθρώπους. Λειτουργεί παιδευτικά καθώς σωρεύονται εμπειρίες και γνώσεις ικανές να προκαλέσουν αναθεώρηση θέσεων και απόψεων τις οποίες κάποτε υπερασπιζόμασταν μετά ιεραποστολικής επιμονής.

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές μάς έδωσε όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα  Καραμανλή Σάββας Τσιτουρίδης. Ειδικότερα στα σημεία εκείνα όπου αναφέρεται στην ακρίβεια, στον πληθωρισμό της απληστίας και στην ντόπια αισχροκέρδεια. 

Να δηλώσω αρχικά ότι ο Σάββας είναι ένας πολιτικός ο οποίος λείπει όχι μόνο από το Κιλκίς αλλά και από την πολιτική ζωή της χώρας. Ελάχιστοι στην κυβέρνηση έχουν σήμερα την γνώση και την εμπειρία (και τη σοφία) του Σάββα Τσιτουρίδη σε καιρούς όπου οι αρετές αυτές είναι απολύτως αναγκαίες.

 

Ωστόσο με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξη περί εσωτερικής αγοράς και πληθωρισμού της απληστίας, θέλω να υπενθυμίσω:

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Είναι ν’ απορεί κανείς…. Κοροϊδεύουν συνειδητά τον κόσμο και παίζουν με τον πόνο του ή διακατέχονται από παχυλή άγνοια;

Και τι από τα δύο είναι χειρότερο;

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Για τους φόρους και πόσο θα αυξηθούν ή θα μειωθούν ήταν μέχρι χθες η δημόσια συζήτηση, κατά το συμφέρον ή τις προεκλογικές σκοπιμότητες των κομμάτων εξουσίας.
Αν πρέπει να αυξηθούν για τους πλούσιους, αν θα μειωθούν και πόσο για τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς η υψηλών τόνων προεκλογική αντιδικία μέχρι την παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε προεκλογική περίοδο επιχειρεί να επαναφέρει τη σοβαρότητα στο δημόσιο διάλογο.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 19:34

Πήραμε τη ζωή μας λάθος…

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Μακάρι να μην χρειαστεί να ακουστεί ξανά εκείνο το θλιβερό «ανθρώπινο λάθος» ύστερα από μια νέα τραγωδία. Ιδιαίτερα όταν το λάθος αυτό δεν θα είναι παρά η εφαρμογή μιας πολιτικής ανάλγητης, ικανής μόνο να παράγει αδιέξοδα και να προκαλεί μικρά οικογενειακά δράματα.

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη.

Σε μια κανονική χώρα και σε έναν κανονικό νομό, ετούτο τον καιρό ο δημόσιος διάλογος θα αφορούσε στις προκλήσεις των καιρών μετά την πανδημία και μεσούντος του πολέμου και στα καθ’ ημάς, στα στοιχήματα της κιλκισιακής οικονομίας και την υπέρβαση των παιδικών ασθενειών από τις οποίες κατατρυχόμαστε.
Αντ΄αυτών η χώρα κινείται σε ρυθμούς Πισπιρίγκου και το Κιλκίς καθεύδει κατά πως το έχει συνήθειο του.

Πολύς λόγος, ενίοτε και κουρνιαχτός λόγω και εσωκομματικών έριδων, έγινε τα τελευταία δυο χρόνια για τα αρδευτικά έργα στο νομό. Αν υπήρξαν έτοιμες μελέτες, αν καθυστέρησε συνεπώς η δημοπράτησή τους, αν προέχει κάποιο έργο στη τάδε ή τη δείνα περιοχή.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 12:30

Με dna οικοπεδοφαγίας και στις παραλίες

Έναν οικοπεδοφάγο τον κρύβουμε μέσα μας …Αυτό είναι το συμπέρασμα που αβίαστα συνάγεται κάθε που κάνω τις διακοπές μου.

Για τον 19χρονο Ιρανό Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί γράφτηκαν ήδη πολλά και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε κι άλλα. Απλά την υπόμνηση ότι είναι το προσφυγόπουλο από το Ιράν που έμαθε ελληνικά σε τρία χρόνια και αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις με μέσο όρο 18,25.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Προσφιλές επιχείρημα κάθε κυβερνητικού όταν του επισημαίνονται οι στραβοτιμονιές της κυβέρνησης είναι: εντάξει, έχουμε και τα στραβά μας, αλλά και πάλι σε κάθε δημοσκόπηση βρισκόμαστε 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όντως ισχύει και υφίσταται το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί τόσες εταιρείες να κάνουν λάθος ή να κατασκευάζουν κατόπιν παραγγελίας δημοσκοπήσεις μαϊμού.

Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 23:03

Αίσιον και ευτυχές το 2022

Χρόνια πολλά συμπατριώτες, κάτοικοι και Κιλκισιώτες όπου γης
Χρόνια πολλά, δηλαδή χρόνια με υγεία. Και το νεότευκτο 2022 ας αποδειχθεί έτος απαλλαγμένο από κορονοϊούς και λοιπούς ιούς.

Σελίδα 1 από 13