Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:07:40 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 12:41

Τι είσαι για μένα, κανείς δεν ξέρει…

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

98 χρόνια Περηφάνια Αντίσταση Όνειρο Κατάκτηση – Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ!

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 11:37

Sugar daddies

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Τον «κάλο» πάτησε το ΚΚΕ σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, που συντονίστηκαν σε χρόνο dt στον «σκοπό» που έστησαν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για να επιτεθούν στο ΚΚΕ, που αποκαλύπτει τη σαπίλα του συστήματος που υπερασπίζονται.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

«Είναι γιομάτες οι ελληνικές θάλασσες, από αναρίθμητα ξερονήσια. Ενας μυθικός θεός λες και τα σφεντόνισε από τον Ολυμπο, σε μιαν οργισμένη στιγμή και σπάρθηκαν στην υγρήν επιφάνεια και ρίζωσαν.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Συνεχίστηκε όλες  τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, με την κυβέρνηση να προτίθεται - σύμφωνα με διαρροές που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο - να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στις αρχές Φλεβάρη.

Επειδή γίνεται μια κουβέντα για τη θέση του ΚΚΕ παραθέτω αποσπάσματα από τον ομιλία του γ.γ. του κόμματος στη Βουλή την Πέμπτη 18-1.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 09:12

Αιχμές

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πως το είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, (η Ντόμνα μας, η Δομνίτσας μας επί το Θρακιώτικο) η  υφυπουργός ντε Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εκ Πειραιώς ορμώμενη και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα socialmedia; "δεν πειράζει να περπατούν 1- 2 χλμ οι μαθητές για να πάνε σχολείο» και συνέχισε:  "Δεν θα κάνω επίκληση στον Π.Ο.Υ. ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι 8 χιλιόμετρα τη μέρα!

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 08:35

Παλαιστίνιοι: ένας λαός χωρίς πατρίδα!

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

29 Νοεμβρίου 2023 – Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και όμως...

Η ημέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω της νέας επιθετικότητας του Ισραήλ με “πρόσχημα” την αυτοάμυνά του,  η οποία  «αυτοάμυνα» έχει στοιχίσει μέχρι την ημέρα αυτή, τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 Παλαιστίνιους, κυρίως στη Γάζα, εκ των οποίων 6.150 παιδιά, 4.000 γυναίκες, 207 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικοί, 26 μέλη του σώματος πολιτικής προστασίας και 70 δημοσιογράφοι, ενώ υπάρχουν επιπλέον 7.000 αγνοούμενοι, κυρίως κάτω από τα ερείπια, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 4.700 παιδιά και γυναίκες», αναφέρει το κόμμα μας το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση για τη σημερινή μέρα, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Στις 23 Οκτωβρίου 2023  ο Χρόνης Αηδονίδης, το «αηδόνι της Θράκης», πέταξε για την αιωνιότητα σε ηλικία 95 ετών. Ο μεγάλος ερμηνευτής και δάσκαλος της θρακιώτικης παράδοσης, έφυγε μετά από 75 χρόνια συνεχούς διακονίας και προσφοράς στη διδασκαλία, διάσωση και καταγραφή της μουσικής παράδοσης της Θράκης αλλά και γενικότερα της μουσικής παράδοσης της χώρας.

Σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη»,του «Κλεισθένη» Ι και ΙΙ, που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του τελευταίου νόμου της ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κυβέρνηση ψήφισε ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τη «στεγανοποίηση» των δήμων απέναντι σε κάθε λαϊκή ανάγκη και διεκδίκηση, προωθώντας ένα ακόμα πιο «φιλικό περιβάλλον» στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, όπως προβλέπουν και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Έστρωσαν έδαφος για μεγαλύτερη διείσδυση ιδιωτών σε Παιδεία - Πολιτισμό – Αθλητισμό.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Το πολυδιαφημισμένο έργο  αντικατάστασης των λειτουργούντων υδρομέτρων   με αντίστοιχα νέου τύπου ηλεκτρονικά ή «έξυπνα» εντάσσεται στο μακρόπνοο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δημοτικών επιχειρήσεων, που υλοποιείται τμηματικά και αναλόγως των συνθηκών.

Οι διαφημιστές των «έξυπνων» αυτών υδρομέτρων μας λένε ότι με τους νέους αυτούς μετρητές ακριβείας θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του «μη ανταποδοτικού νερού», του νερού δηλαδή που δεν αποφέρει έσοδα στην επιχείρηση.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 20:56

Σαπίλα - διαφθορά και δυσωδία

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στην δίνη των αποκαλύψεων για το Qatar Gate με την εμπλοκή και μίας Ελληνίδας πολιτικού της, Ευανθίας (Εύας) Καϊλή η οποία κρατείται προσωρινά και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Είδε λέει τα λεφτά, τα τούβλα όπως λέμε στην καθομιλουμένη και απόρησε! question / étonnementπου λένε και οι γάλλοι. Αναφώνησε «α! attention! Και έδωσε τη βαλίτσα με τα πακέτα στον μπαμπά να τα μεταφέρει ποιος ξέρει που…
Το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στη δίνη των αποκαλύψεων.
Η Καϊλή μαζί με άλλα πέντε άτομα συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες σε υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Κατάρ που κατά την Καϊλή έκανε σημαντικά βήματα για τα εργατικά δικαιώματα…
Αυτά όλα κι όλα, χωρίς καμιά πολιτική εκτίμηση –έστω και επιδερμική. Κουβέντα (με την ευκαρία, αλλά και γενικότερα) για τα 10άδες πανό του είδους “15.000 νεκροί για 5.760 λεπτά ποδοσφαίρου — Ντροπή σας
Στο μεταξύ η Ευανθία μας, αγαπημένο “μπουμπούκι” των αστικών ΜΜΕ “σοσιαλίστρια” και “δημοκράτις” του ΠΑΣΟΚ κάνει τις ντρίπλες της για να βγει λάδι στη σαπίλα ενός συστήματος που η διαφθορά και η δυσωδία ξεχειλίζει και να μη γίνει ένας ακόμη αποδιοπομπαίος τράγος του συστήματος, ακόμη και στυμμένη λεμονόκουπα –Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…
Η Ευανθία μας, η Ευούλα μας που πριν κάποια χρόνια είχε υποστηρίξει πως τον παππού της τον σκότωσαν κομμουνιστές και η Ελενα Ακρίτα την… έσφαξε παραθέτοντας στοιχεία.
Οπως αποδείχτηκε, ο υποτιθέμενος παππούς δεν ήταν… καν παππούς της πολιτικού και είχε δολοφονηθεί λόγω ερωτικής αντιζηλίας
Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ παλαιοί συναγωνιστές, η περίπτωση Καϊλή είναι σοβαρή. Πολύ σοβαρή. Και δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από τους ψηφοφόρους σας να επιλέξουν τον αρχηγό του κόμματός σας κι εσείς να κάνετε πως δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο.
Σε όποια άλλη χώρα, το όποιο πολιτικό πρόσωπο θα είχε παραιτηθεί. Χτες. Στη δική μας χώρα, τίποτα. Τους ακούνε και γελάνε και τα πόμολα.
Στον αντίποδα ήταν η ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ, με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη να τονίζει ενώπιον του υπουργού Εργασίας του Κατάρ στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου ότι «χιλιάδες νεκροί εργάτες όπως και τραυματίες, κατά 90% μετανάστες, καταγράφονται από τότε που ξεκίνησαν τα έργα - κάτεργα για το Μουντιάλ στο Κατάρ. Δεν πρόκειται για εργατικά ατυχήματα, αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα, μια μαζική εργατοθυσία στην μπίζνα δισεκατομμυρίων μεταξύ του Κατάρ, της FIFA, των κατασκευαστικών ομίλων και των χορηγών που θησαυρίζουν. Είναι ενδεικτικό ότι διπλασιάστηκαν και οι καταγγελίες απληρωσιάς, φτάνοντας τις 35.000, ενώ απαγορεύονται οι απεργίες και τα συνδικάτα, με υπουργό Εργασίας μάλιστα έναν... "πρώην ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει σχετικά με «το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου» ότι «το ΚΚΕ καταψήφισε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με τον τίτλο “Yποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ”, που συνιστά μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που εξελίσσεται στην ΕΕ, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα “μεμονωμένο περιστατικό”, που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες».
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιό της. Να την χαίρεστε οι Ευρωλάγνοι…

Σελίδα 1 από 34