Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 9:54:13 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Το πολυδιαφημισμένο έργο  αντικατάστασης των λειτουργούντων υδρομέτρων   με αντίστοιχα νέου τύπου ηλεκτρονικά ή «έξυπνα» εντάσσεται στο μακρόπνοο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δημοτικών επιχειρήσεων, που υλοποιείται τμηματικά και αναλόγως των συνθηκών.

Οι διαφημιστές των «έξυπνων» αυτών υδρομέτρων μας λένε ότι με τους νέους αυτούς μετρητές ακριβείας θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του «μη ανταποδοτικού νερού», του νερού δηλαδή που δεν αποφέρει έσοδα στην επιχείρηση.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 20:56

Σαπίλα - διαφθορά και δυσωδία

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στην δίνη των αποκαλύψεων για το Qatar Gate με την εμπλοκή και μίας Ελληνίδας πολιτικού της, Ευανθίας (Εύας) Καϊλή η οποία κρατείται προσωρινά και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Είδε λέει τα λεφτά, τα τούβλα όπως λέμε στην καθομιλουμένη και απόρησε! question / étonnementπου λένε και οι γάλλοι. Αναφώνησε «α! attention! Και έδωσε τη βαλίτσα με τα πακέτα στον μπαμπά να τα μεταφέρει ποιος ξέρει που…
Το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στη δίνη των αποκαλύψεων.
Η Καϊλή μαζί με άλλα πέντε άτομα συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες σε υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Κατάρ που κατά την Καϊλή έκανε σημαντικά βήματα για τα εργατικά δικαιώματα…
Αυτά όλα κι όλα, χωρίς καμιά πολιτική εκτίμηση –έστω και επιδερμική. Κουβέντα (με την ευκαρία, αλλά και γενικότερα) για τα 10άδες πανό του είδους “15.000 νεκροί για 5.760 λεπτά ποδοσφαίρου — Ντροπή σας
Στο μεταξύ η Ευανθία μας, αγαπημένο “μπουμπούκι” των αστικών ΜΜΕ “σοσιαλίστρια” και “δημοκράτις” του ΠΑΣΟΚ κάνει τις ντρίπλες της για να βγει λάδι στη σαπίλα ενός συστήματος που η διαφθορά και η δυσωδία ξεχειλίζει και να μη γίνει ένας ακόμη αποδιοπομπαίος τράγος του συστήματος, ακόμη και στυμμένη λεμονόκουπα –Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…
Η Ευανθία μας, η Ευούλα μας που πριν κάποια χρόνια είχε υποστηρίξει πως τον παππού της τον σκότωσαν κομμουνιστές και η Ελενα Ακρίτα την… έσφαξε παραθέτοντας στοιχεία.
Οπως αποδείχτηκε, ο υποτιθέμενος παππούς δεν ήταν… καν παππούς της πολιτικού και είχε δολοφονηθεί λόγω ερωτικής αντιζηλίας
Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ παλαιοί συναγωνιστές, η περίπτωση Καϊλή είναι σοβαρή. Πολύ σοβαρή. Και δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από τους ψηφοφόρους σας να επιλέξουν τον αρχηγό του κόμματός σας κι εσείς να κάνετε πως δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο.
Σε όποια άλλη χώρα, το όποιο πολιτικό πρόσωπο θα είχε παραιτηθεί. Χτες. Στη δική μας χώρα, τίποτα. Τους ακούνε και γελάνε και τα πόμολα.
Στον αντίποδα ήταν η ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ, με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη να τονίζει ενώπιον του υπουργού Εργασίας του Κατάρ στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου ότι «χιλιάδες νεκροί εργάτες όπως και τραυματίες, κατά 90% μετανάστες, καταγράφονται από τότε που ξεκίνησαν τα έργα - κάτεργα για το Μουντιάλ στο Κατάρ. Δεν πρόκειται για εργατικά ατυχήματα, αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα, μια μαζική εργατοθυσία στην μπίζνα δισεκατομμυρίων μεταξύ του Κατάρ, της FIFA, των κατασκευαστικών ομίλων και των χορηγών που θησαυρίζουν. Είναι ενδεικτικό ότι διπλασιάστηκαν και οι καταγγελίες απληρωσιάς, φτάνοντας τις 35.000, ενώ απαγορεύονται οι απεργίες και τα συνδικάτα, με υπουργό Εργασίας μάλιστα έναν... "πρώην ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει σχετικά με «το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου» ότι «το ΚΚΕ καταψήφισε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με τον τίτλο “Yποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ”, που συνιστά μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που εξελίσσεται στην ΕΕ, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα “μεμονωμένο περιστατικό”, που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες».
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιό της. Να την χαίρεστε οι Ευρωλάγνοι…

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Στις 25 προς 26 Δεκέμβρη 1991, πριν από 31 χρόνια   που η τιμημένη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο έπαψε να κυματίζει στο Κρεμλίνο στην Μόσχα, μετά από 74 χρόνια.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Έχει παραγίνει το πράγμα με την κατάληψη των πεζοδρομίων από τα καταστήματα κύρια εστίασης, καφετέριες κλπ., ιδιαίτερα σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, όπως η 21η Ιουνίου.

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 22:25

«Έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή…»

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Η αυταπάτη του μικροαστού ότι μπορεί κάποτε να γίνει μεγαλοαστός, ότι μπορεί να πλουτίσει μέσα σε ένα σύστημα εξ’ ορισμού άδικο, τον οδηγεί στη θεοποίηση του ατομικού του πλούτου, της όποιας μικρότερης ή μεγαλύτερης ατομικής ιδιοκτησίας.

Του Κώστα Πινέλη.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η οικογένειά του διοργάνωσαν συναυλία στις 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου για το 10 χρόνια από το θάνατό του.

Του Κώστα Πινέλη.

Στις 25 προς 26 Δεκέμβρη 1991, πριν από 30 χρόνια που η τιμημένη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο έπαψε να κυματίζει στο Κρεμλίνο στην Μόσχα, μετά από 74 χρόνια.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Τον περασμένο Οκτώβρη είχα κάνει ένα άρθρο – σχόλιο με τίτλο «Οι αρνητές των εμβολιασμών και η επιστήμη», που κατέληγε στην προτροπή-επίκληση:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

«Εάν η εξωτερική όψη των πραγμάτων ταυτιζόταν με την ουσία τους, καμία επιστήμη δεν θα χρειαζόταν». Καρλ Μαρξ.

Έχουμε πολλά κάνει άρθρα- σχόλια από τις στήλες των εφημερίδων μας και την ηλεκτρονική μας σελίδα, για του αρνητές των εμβολιασμών είτε γιατί φοβούνται το «πειραματικής υφής» εμβόλιο είτε γιατί φοβούνται να μην χάσουν το «Ελλάνιο» γονίδιο τους, είτε για όποιον άλλο λόγο.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ κτυπά τη λειτουργία των συνδικάτων, το απεργιακό δικαίωμα και τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, κατ' επέκταση τους μισθούς. Αφορά την καρδιά της ίδιας της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, στοχεύει σε αλλαγές που είναι στρατηγικές για το κεφάλαιο. Και γι' αυτόν τον λόγο κυβέρνηση και εργοδότες επιδιώκουν να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στη λειτουργία και τη δράση των συνδικάτων, να βάλουν τους απεργιακούς αγώνες στον γύψο.

Σελίδα 1 από 33