Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 4:37:51 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Ιωσηφίδης Μάκης

Ιωσηφίδης Μάκης

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 21:24

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει στα χέρια της τις τύχες της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια με εντολή που ανανεώθηκε με τις πρόσφατες εκλογές,  πλασαρίστηκε από τα καλά ταϊσμένα κανάλια και έντυπα ως ‘’κυβέρνηση των αρίστων’’. Μεγαλοδημοσιογράφοι και πάσης φύσεως κονδυλοφόροι κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό οδηγώντας στο 41%.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 09:43

Όλα για τη μαρμίτα…

Πάνε χρόνια τώρα που κάνοντας ζάπινγκ αργά το βράδυ, έπεσα σε ένα μικρό κανάλι της Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ώρα, ο γνωστός αθλητικός παραγωγός Κωστής Ραπτόπουλος είχε ζωντανή αθλητική εκπομπή με τίτλο ‘’Ή στην Α’ ή στην Β’ όλοι παν για την μαρμίτα’’. Παρακολούθησα και άλλες φορές την εκπομπή και διαπίστωσα ότι ο τίτλος της εννοούσε ότι «ή στην Α’ εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία είσαι (σημερινή Σουπερλίγκα) ή στη Β’ εθνική είσαι, όλοι πάνε για το χρήμα (μαρμίτα)».

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 11:55

Να λέμε και τα καλά…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Πολλές φορές όλοι εμείς που γράφουμε στα τοπικά έντυπα γινόμαστε γκρινιάρηδες επικρίνοντας με τα κείμενά μας τα τεκταινόμενα στη λειτουργία του κράτους μας, του Δήμου μας κτλ. Ιδιαίτερα εγώ που γράφω αυτές τις γραμμές διακρίνομαι για την υπερβολική αρκετές φορές γκρίνια μου για πράγματα που αφορούν τη διοίκηση του Δήμου μας. Ο λόγος βέβαια είναι η αγάπη μου για το Κιλκίς και η έγνοια μου για τη λύση χρονιζόντων προβλημάτων με τρόπο που με την υποκειμενική μου κρίση αντιλαμβάνομαι.

Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 09:26

Η μαύρη σακούλα

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Περπατάει σαν χαμένος μέσα στο πλήθος ο Γιωργής. Πέρασαν δυο μήνες από την καταραμένη μέρα που τούφεραν την λατρεμένη εικοσάχρονη κόρη του την Κατερίνα μέσα σε μια μαύρη σακούλα μετά την σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη. Ένα μάτσο σάρκες το αγγελούδι του. Τούδωσαν την σακούλα για να την θάψει. Σκοτείνιασαν τα πάντα γύρω του και τέλειωσε η ζωή του. Ολημερίς κι ολονυχτίς δυο μήνες τώρα αργοσβήνει ο Γιωργής.

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 19:37

Και το όνομα αυτού, Αβραάμ

Την Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, ο γιος μας Νίκος Ιωσηφίδης με την σύζυγό του Φανή Ρίζου που ζουν στην Φλώρινα, βάφτισαν τον γιο τους στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς. Ο μικρούλης πήρε το όνομα του παππού Μάκη και εισήλθε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 08:45

Καραγκιόζ μπερντές

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης δάσκαλος.

Το κείμενο που ακολουθεί γράφεται υπό το κράτος ψυχικού πόνου και οργής για την τραγωδία των Τεμπών. Το κείμενο δεν απευθύνεται στην σημερινή κυβέρνηση αλλά συνολικά σε ΟΛΟ το πολιτικό προσωπικό που είχε και έχει την ευθύνη της πορείας της χώρας τα τελευταία πενήντα τουλάχιστον χρόνια.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 19:40

Νανούρισμα

Γράφει ο ΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, δάσκαλος.

Κρατάω στην αγκαλιά μου τον τεσσάρων μηνών εγγονό μου και του τραγουδάω. Το πρόγραμμα σήμερα έχει Μάνο Λοΐζο. Αρχίζω χαμηλόφωνα με την Τζαμάικα:
‘’Κάθε πρωί που κίναγα, να πάω στη δουλειά,
φεύγανε σαν πουλιά τα ψαροκάικα…’’

Γράφει ο ΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, δάσκαλος.

Κύριε Δήμαρχε,
σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα το δημοσιογραφικό μας συγκρότημα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, είχα την ευκαιρία να σας διατυπώσω τους προβληματισμούς μου που αφορούν την μη ύπαρξη έργων εξωραϊσμού στην πόλη μας κατά την πρώτη τετραετία της θητείας σας που τελειώνει σε μερικούς μήνες. Επειδή τα λόγια αποτελούν ‘’έπεα πτερόεντα’’ ενώ ‘’τα γραπτά μένουν’’ (scripta manent που είπαν οι Λατίνοι), σας απευθύνω τους ίδιους προβληματισμούς μου και γραπτά.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 20:27

Ε, ψιτ νεαρέ…

Του ΜΑΚΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, Δάσκαλου.

- Ε, ψιτ νεαρέ, άκουσέ με για λίγο. Περπάταγα στο στενό πεζοδρόμιο αντίθετα από σένα και την κοπέλα σου. Δεν σ’ έκοψα παραπάνω από 22-23 χρονών. Σε είδα φουριόζο να σκουντάς τον παππούλη που πήγαινε με το μπαστουνάκι του αργά και σας έκλεινε τον δρόμο για να προσπεράσετε. Σε άκουσα να γρυλίζεις:
- Άντε από δω ρε κωλόγερε, δεν πας στο σπίτι σου να πεθάνεις που μου θέλεις και βόλτες, ερείπιο, ασταδιάλα…

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 23:04

Καϊληνύχτα…

Γράφει o Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Τι θα γίνει τελικά με σας βρε κουτά; Πάλι εκπλαγήκατε με την Καϊλή και την Σπυράκη; Σιγά το πράμα βρε. Απορώ που δεν προσαρμοστήκατε ακόμα εδώ και τόσα χρόνια. Και καλά οι νέες γενιές, τώρα βγαίνουν στο κλαρί, δικαιούνται να μην ξέρουν. Εσύ όμως ρε εξηνταεβδομηνταφεύγα; Από την δολοφονία του Καποδίστρια και μετά, εδώ και διακόσια χρόνια σε κυβερνούν τα πολιτικά τζάκια με τους αδίστακτους εκπροσώπους τους, απόγονους των κοτσαμπάσηδων και των τσιφλικάδων της Τουρκοκρατίας.

Σελίδα 1 από 7