Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022, 5:54:50 μμ
Ιωσηφίδης Μάκης

Ιωσηφίδης Μάκης

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:32

Όλοι δίκιο έχουν

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Στα πολύ παλιά χρόνια, στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, σ’ ένα μικρό χωριό ο Μουσταφά κάνει μήνυση στον Μεχμέτ. Οδηγούνται στον Χότζα που εκτελεί χρέη δικαστή.

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 19:26

Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Είναι μια Κυριακή του φετινού Μάη και η όμορφη παρέα του Κιλκίς ξεκινά πρωινιάτικα με το λεωφορείο μονοήμερη εκδρομή για τις Μηλιές του Πηλίου. Το λεωφορείο ξεκινά, φτάνει και διασχίζει τον Βόλο και καταλήγει στα Άνω Λεχώνια, αφετηρία του μαγευτικού ταξιδιού με τον ‘’μουντζούρη’’.

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 21:10

Ο πλανήτης των πιθήκων

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Μέγα επίτευγμα της τεχνολογίας. Ο Αμερικανός επιστήμονας της ΝΑΣΑ Τζιμ Ρόμπερτς κατάφερε να κατασκευάσει μία μηχανή του χρόνου που ‘’βλέπει’’ την γη μέχρι και δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από το σήμερα. Την ρύθμισε να μεταβεί στο έτος 4022 και γεμάτος περιέργεια παρακολουθεί τις κινούμενες εικόνες που καταγράφει η κάμερα.

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 11:27

Ο φίλος μου ο Σταύρος

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.                                                                 

Ήταν Σεπτέμβρης του 1978 που διορίστηκα ως δάσκαλος στο Κιλκίς. Τοποθετήθηκα στο χωριό Άνω Θεοδωράκι και για ένα χρόνο έμεινα στη Βάθη. Αρχές Οκτώβρη του 78 επισκέπτεται τη Βάθη κλιμάκιο συναδέλφων δασκάλων για ενημέρωση σε συνδικαλιστικά θέματα.

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 10:29

Η τραγωδία του ανθρώπου

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου λέγε, τι βλέπεις; (Άξιον εστί. Τα Πάθη).

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 19:57

Καληνύχτα Άλκη…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Καληνύχτα Άλκη,
πολλοί πιστεύουν ότι η εν ψυχρώ δολοφονία σου θα γίνει το λίπασμα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες με όλη αυτήν την παρακμή που ζούμε.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 20:39

Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και έναν χρόνο για την δυνατότητα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 20:24

Αλκοόλ…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Εδώ και μερικά χρόνια οι κυβερνήσεις υποχρέωσαν τις καπνοβιομηχανίες να αποτυπώνουν πάνω σε κάθε πακέτο τσιγάρα, σκληρές εικόνες με καπνιστές διασωληνωμένους, καπνιστές με μαύρα πνευμόνια κτλ. αλλά και με φράσεις που αναδεικνύουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού στην ανθρώπινη υγεία.

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 18:42

Δύο αριθμοί

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Δεκαετία του 60. Μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού ήμουν και θυμάμαι ότι είχαμε ένα τετράδιο στο οποίο γράφαμε τα βιογραφικά στοιχεία του λογοτέχνη (πεζογράφου ή ποιητή) ο οποίος έγραψε το κείμενο που κάναμε στο μάθημα των ‘’Ελληνικών’’.
Πηγαίναμε στο σπίτι κάποιου συμμαθητή μας που είχε εγκυκλοπαίδεια και αντιγράφαμε τα βιογραφικά στοιχεία. Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Γεώργιος Βιζυηνός, Ιωάννης Πολέμης, Κώστας Καρκαβίτσας, Παύλος Νιρβάνας, Γεώργιος Δροσίνης, Στέλιος Σπεράντζας, Άγγελος Βλάχος, Τέλλος Άγρας κτλ.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 20:53

Ους ο Θεός…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Θρήσκος από μικρός ο κυρ Βαγγέλης. Κράταγε τα εξαπτέρυγα στις λειτουργίες, κοινωνούσε, νήστευε και μέχρι τώρα στα εξήντα του εκκλησιάζεται τακτικά και τηρεί όλους τους κανόνες της Ορθοδοξίας.
Δούλεψε στη ζωή του ο Κυρ Βαγγέλης. Με την κυρά του τη Μαρίκα πάλεψαν στη ζωή και δημιούργησαν, δεν λέω. Και το σπιτάκι τους έφτιαξαν και έχουν τώρα στα γεράματα και πέντε δεκάρες στην πάντα για την κακιά ώρα αλλά και για να παντρέψουν τους δυο γιους τους.

Σελίδα 1 από 6