Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 12:38:45 πμ
Ιωσηφίδης Μάκης

Ιωσηφίδης Μάκης

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 20:14

Ο άντρακλας ο Θράσος

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Θρασύβουλο τον βαφτίσανε, Θράσο τον φωνάζανε. Φτωχή η οικογένειά του και δύσκολα τάφερνε βόλτα. Μέσα στη στέρηση μεγάλωσε ο Θράσος. Στέρηση απ’ όλα. Φαΐ με το σταγονόμετρο, ρούχα άθλια κι αυτά του μεγαλύτερου αδελφού του και μ’ αυτά και μ’ αυτά μπήκε ο Θράσος στην εφηβεία. Εκεί να δεις στέρηση. Στα ντουζένια του ο Θράσος αλλά πού να σταυρώσει γκόμενα. Τσίμα τσίμα πήρε το χαρτί από το Λύκειο, έκανε το φανταρλίκι του και μπήκε στη ζωή. Ασχολήθηκε με το εμπόριο. Έσπασε τα μούτρα του στην αρχή αλλά πιάστηκε για τα καλά στη συνέχεια.

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 18:21

Για την Ελένη

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Βρισκόμαστε στο μακρινό 1916. Εδώ και δυο χρόνια έχει ξεσπάσει ο Μεγάλος πόλεμος, αυτός που αργότερα θα ονομαστεί Α’ παγκόσμιος, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αντάντ (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) και τις δυνάμεις της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, στις οποίες προστέθηκε λίγο αργότερα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:32

Όλοι δίκιο έχουν

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Στα πολύ παλιά χρόνια, στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, σ’ ένα μικρό χωριό ο Μουσταφά κάνει μήνυση στον Μεχμέτ. Οδηγούνται στον Χότζα που εκτελεί χρέη δικαστή.

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 19:26

Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Είναι μια Κυριακή του φετινού Μάη και η όμορφη παρέα του Κιλκίς ξεκινά πρωινιάτικα με το λεωφορείο μονοήμερη εκδρομή για τις Μηλιές του Πηλίου. Το λεωφορείο ξεκινά, φτάνει και διασχίζει τον Βόλο και καταλήγει στα Άνω Λεχώνια, αφετηρία του μαγευτικού ταξιδιού με τον ‘’μουντζούρη’’.

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 21:10

Ο πλανήτης των πιθήκων

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Μέγα επίτευγμα της τεχνολογίας. Ο Αμερικανός επιστήμονας της ΝΑΣΑ Τζιμ Ρόμπερτς κατάφερε να κατασκευάσει μία μηχανή του χρόνου που ‘’βλέπει’’ την γη μέχρι και δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από το σήμερα. Την ρύθμισε να μεταβεί στο έτος 4022 και γεμάτος περιέργεια παρακολουθεί τις κινούμενες εικόνες που καταγράφει η κάμερα.

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 11:27

Ο φίλος μου ο Σταύρος

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.                                                                 

Ήταν Σεπτέμβρης του 1978 που διορίστηκα ως δάσκαλος στο Κιλκίς. Τοποθετήθηκα στο χωριό Άνω Θεοδωράκι και για ένα χρόνο έμεινα στη Βάθη. Αρχές Οκτώβρη του 78 επισκέπτεται τη Βάθη κλιμάκιο συναδέλφων δασκάλων για ενημέρωση σε συνδικαλιστικά θέματα.

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 10:29

Η τραγωδία του ανθρώπου

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου λέγε, τι βλέπεις; (Άξιον εστί. Τα Πάθη).

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 19:57

Καληνύχτα Άλκη…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Καληνύχτα Άλκη,
πολλοί πιστεύουν ότι η εν ψυχρώ δολοφονία σου θα γίνει το λίπασμα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες με όλη αυτήν την παρακμή που ζούμε.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 20:39

Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και έναν χρόνο για την δυνατότητα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 20:24

Αλκοόλ…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Εδώ και μερικά χρόνια οι κυβερνήσεις υποχρέωσαν τις καπνοβιομηχανίες να αποτυπώνουν πάνω σε κάθε πακέτο τσιγάρα, σκληρές εικόνες με καπνιστές διασωληνωμένους, καπνιστές με μαύρα πνευμόνια κτλ. αλλά και με φράσεις που αναδεικνύουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού στην ανθρώπινη υγεία.

Σελίδα 1 από 6