Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 12:21:03 πμ

Πολιτιστικά

Μια αρχαία μητρόπολη με αναπτυγμένη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το χωριό Άνω Απόστολοι Κιλκίς κι ένα υπερτοπικής εμβέλειας ιερό του Ασκληπιού, όπως συνάγεται από επιγραφικά τεκμήρια, «συστήνει» στο ευρύ κοινό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο «συνομιλίας» με την κοινωνία, μέσω της επικοινωνιακής της δράσης «Μικρές (περιοδεύουσες) εκθέσεις… άγνωστων αρχαιοτήτων εκ Κιλκίς».

Ένα μεγάλο, πολύχρωμο μωσαϊκό χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές στόλισε την πρώτη ημέρα των 44ων Θεοτοκείων της Γουμένισσας. 
Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Θ. Ζελέγκου, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, παρουσίασε το δρώμενο με τίτλο «40 χρόνια Άγιος Τρύφων Γουμένισσας… από την πρόβα στη σκηνή».

Με χαρά και  υπερηφάνεια η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ σας προσφέρει μια  βραδιά  γεμάτη μουσική με δύο κορυφαίους  Έλληνες δεξιοτέχνες, τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και τον Κώστα Αναστασιάδη και σας καλεί να τη μοιραστούμε  την Τετάρτη 21 Αυγούστου  2019 στις 9 το βράδυ στην Πινακοθήκη της Τέχνης στο Μεταλλικό.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 12:30

6η Έκθεση Εικαστικών «πόλις»

Γράφτηκε από τον

Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» πραγματοποιεί την 6η έκθεση εικαστικών «πόλις» με τίτλο «το σώμα».

Σε μια ομαδική έκθεση, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας, δεκατέσσερις καλλιτέχνες, διαπραγματεύονται το διαχρονικό στην τέχνη ζήτημα του σώματος επιστρατεύοντας ο καθένας διαφορετικά μέσα (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, εγκατάσταση κλπ) και καταθέτοντας τη δική του εικαστική πρόταση.

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 21:10

Το Σάββατο πάμε Σπουργίτη!

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο πάμε Σπουργίτη!

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 12:22

“Ο Γάτος ο Φευγάτος” στο Θερινό Σινεμά Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με την ταινία “Γάτος ο Φευγάτος”  για τους μικρούς μας φίλους συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμά την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21  Αυγούστου 2019  στις 9.30 το βράδυ.

Ο Φευγάτος, ένας μικρός γάτος που έχει βαρεθεί να περνάει όλη του  τη ζωή κλεισμένος στο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε, θέλει να ζήσει ελεύθερος στον αληθινό κόσμο! Ο πατέρας του, ο Παντόφλας, έχοντας ζήσει για ένα διάστημα αδέσποτος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει το άγνωστο, προσπαθεί να τον αποτρέψει...

Με μια ταινία για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο λάθος άνθρωπος πατούσε το λάθος κουμπί, το “S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα”  συνεχίζονται οι  προβολές   στο  Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός”, την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, για μία και μόνη προβολή.

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 11:31

Κρήτη και Πόντος σμίγουν στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.30 στην Πλατεία Θάνου Ζελέγκου Γουμένισσας "Κρήτη και Πόντος σμίγουν σε μια εκδήλωση για τη διατήρηση της μνήμης" στα πλαίσια των 44ων Θεοτοκείων Γουμένισσας.

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 14:22

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο Δροσάτου το απόγευμα της Κυριακής από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δροσάτου.

“Το απίθανο κοάλα” περιμένει τους μικρούς μας φίλους την Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 στο  θερινό μας σινεμά  στις 9.30 το βράδυ.

Οι περιπέτειες ενός μικρού, απίθανου κοάλα, σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στο διάσημο βιβλίο της Αυστραλής Ντόροθι Γουόλ θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. 

Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του.

Σελίδα 1 από 348