Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 9:47:34 πμ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:22

Την Τετάρτη τα σπουδαία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας  ενόψει του διαλόγου με την κυβέρνηση που τελικά συμφωνήθηκε για την Τετάρτη. Ώρα 3 μ.μ. στην Αθήνα υπό τον κ. Δραγασάκη.
Οι Εύζωνοι παραμένουν αποκλεισμένοι και μάλιστα την Δευτέρα το εκεί μπλόκο ενισχύθηκε με 30 τρακτέρ από την Χαλκηδόνα, ενώ από την περασμένη Παρασκευή αφόταν και απέκλεισαν επί δίωρο το δρόμο Κιλκίς – Δοίράνης, στη διασταύρωση Χέρσου, παραμένουν παραταγμένα στις άκρες του δρόμου περί τα 30 τρακτέρ.


Οι αγρότες, δια του προέδρου του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας και εκ των πρωταγωνιστών της φετινής κινητοποίησης Θωμά Καρυπίδη διαμηνύουν ότι δεν κάμπτονται και θα αναμείνουν το αποτέλεσμα του διαλόγου με την κυβέρνηση για να καθορίσουν τη μετέπειτα στάση τους.
Μάλιστα ως (ύστατη;) μορφή πίεσης ενδέχεται την   Τετάρτη καθόν χρόνο θα συσκέπτονται οι εκπρόσωποί τους με τους υπουργούς, να κλιμακώσουν την πίεσή τους αποκλείοντας τα τελωνεία Προμαχώνα και Δοϊράνης, μπλοκάροντας και πάλι οι εδώ αγρότες το δρόμο Κιλκίς – Δοϊράνης στο ύψος του Χέρσου.
Ο διάλογος αποφασίστηκε καθώς οι  αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, κατανόησαν το βαρυμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, υπό την εποπτεία του οποίου ζητούσαν να γίνει η συνάντηση με τους τέσσερις υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και αποδέχτηκαν την κυβερνητική πρόταση να διεξαχθεί ο διάλογος υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Σημειώνουμε ότι οι αγρότες των μπλόκων της Κ. Μακεδονίας δεν συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.
Τα αιτήματα είναι γνωστά, (ασφαλιστικό, φορολογικό, κόστος παραγωγής) όπως γνωστή είναι και η κυβερνητική θέση όπως την εξέφρασε πρόσφατα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου: Το φορολογικό και ασφαλιστικό δεν αλλάζουν.
Αν κατόπιν αυτών, βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης και συμφωνίας στο διάλογο της Τετάρτης μένει να αποδειχθεί. Όπως και αν παραμείνουν τα μπλόκα  στους δρόμους μετά την Τετάρτη.