Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 10:18:03 μμ
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 07:09

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Στους 13 πιο επικίνδυνους νομούς της χώρας όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα περιλαμβάνεται ο νομός Κιλκίς, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα επιστημόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης για το μακελειό στην άσφαλτο. Την διετία 2006-2007 έγιναν 24 ατυχήματα από τα οποία θανατηφόρα 20 με 26 νεκρούς. Αυτό σημαίνει, ή ότι είμαστε κακοί οδηγοί, ή ότι δεν έχουμε καλό οδικό δίκτυο. Εγώ λέω ότι, μάλλον και τα δύο συμβαίνουν, μάλιστα, ο οδικός άξονας Μουριές- Πολύκαστρο είναι υψηλής επικινδυνότητας.Για να δούμε πότε θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η εξαγγελθείσα κατασκευή του….
+
Ο ισχυρισμός ότι η «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις είναι δυνατόν να συνυπάρχει με την «ασφάλεια» των εργαζομένων ( ο οποίος επιχειρείται να εκφραστεί με το νεολογισμό «ευελφάλεια») αποτελεί ουσιαστικά ένα ιδεολόγημα, καθώς περικλείει δύο εξ ορισμού αντιφατικές έννοιες. Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων την στιγμή που ο εργοδότης μπορεί να τους προσλαμβάνει με όποιους όρους θέλει, να καθορίζει τις ώρες εργασίας και τις αμοιβές όπως αυτός θέλει. Στόχος αυτού του ιδεολογήματος είναι να συγκαλυφθεί η πραγματική και μοναδική επιδίωξη, που είναι η ενίσχυση της ευελιξίας προκειμένου το κεφάλαιο να μειώσει το λεγόμενο «εργατικό κόστος». Εξ άλλου αυτό προβλέπει η στρατηγική της Λισσαβόνας την οποία στηρίζουν με χέρια και με πόδια  η πλουτοκρατία  και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.
+
Κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην οικονομία, στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος με το γνωστό περισπούδαστο ύφος του έλεγε ότι είναι δύσβατος ο δρόμος για την αλλαγή της κοινωνίας. Οπότε η Αλέκα Παπαρήγα αναρωτήθηκε χωρίς να τον κοιτάξει: «μα τι είναι χωματόδρομος;». έτσι για να μην λένε μερικοί ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν χιούμορ.
+
Και μια που είπαμε για τον Αλαβάνο να μην αφήσουμε «παραπονεμένο τον Τσίπρα.. Σε συνέντευξη στο περιοδικό Schooligans τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αποποινικοποίησης του χασίς (αν και ο ίδιος δεν έχει δοκιμάσει παρόλο που βρέθηκε σε παρέες που πίνανε χασίς), ομολόγησε ότι έχει κάνει σκονάκια, ότι έβαλε βύσμα στο στρατό, στενοχωριέται που δεν έχει πια αντοχές να ξενυχτάει και να κάνει τα «hangovet που έκανε». Μας πληροφορεί ακόμη ότι λέει μικροψεματάκια, ότι μικρός είχε κλέψει παγωτό από τον ψιλικατζή της γειτονιάς κι άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. Τι παιδί και αυτό έτσι; Σε όλα in. ακόμη και με τον Ομπάμα χωρίς αυταπάτες….
+
Καλά τώρα το πήραν χαμπάρι ότι οι εργάτες γης, οι οικονομικοί μετανάστες νοιώθουν στο πετσί τους τι θα πει καπιταλιστική εκμετάλλευση; Εδώ στο νομό Κιλκίς ας πούμε δεν συμβαίνει αυτό; Έπρεπε να βγουν στη Μανωλάδα τα κουμπούρια, να ξυλοκοπηθούν οι κομμουνιστές; Αλλά για το θέμα αυτό θα πούμε περισσότερα σε επόμενη έκδοση της εφημερίδας..

Καλό Πάσχα σε όλους.