Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 4:38:21 μμ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 20:52

Aναλύσεις και διαπραγματεύσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη. 

 

Έλειπα πολύν καιρό στο εξωτερικό και μου φαίνονται όλα παράξενα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, παρ’όλο, που τα παρακολουθούσα και από εκεί έστω και από μακριά.


Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας παρακολουθώντας τις πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις των διαφόρων «ειδημόνων» και μη. Ως φύσει «πολιτικό ον» ο υποφαινόμενος προσπαθώ να καταλήξω κάπου -με βάσει αυτά που διαβάζω και ακούω-από την πολιτική ελίτ του τόπου μου, συγκρίνοντας πάντα τις αναλύσεις και τα τεκταινόμενα στην αλλοδαπή και ιδιαίτερα στη Γερμανία όπου «διατριβούσα» το τελευταίο 2/μηνο. Εκεί, οι διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων έστω και αν συγκυβερνούν είναι φανερές και διακριτές (CDU-SPD) και με συκεκριμένες αναφορές και επιχειρήματα από τις ηγεσίες τους. Εδώ, οι διαφωνίες ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα (Σύριζα –ΝΔ) εκδηλώνονται μόνο ανάμεσα στις εκφράσεις, στα «βρισίδια» δηλαδή, γιατί στην ουσία αποδείχτηκε οι πολιτικές να είναι ίδιες μέτρα, μνημόνια, λιτότητα.
Είναι μνημονιακοί και οι δύο, με υπερμνημονιακούς τους ΣυριζΑνελ, οι οποίοι, προσπαθώντας να εξεύρουν  κάθε φορά νέες ορολογίες έκφρασης (Τρόικα-Θεσμοί, Διαπραγμάτευση-έντιμη υποχώρηση κόκκινες γραμμές-Κωλοτούμπες), εξαπατώντας τους πολίτες για το ποιος από τους δυο θα το κάνει καλύτερα (χειρότερα θα έλεγα εγώ).
Μα, αγαπητοί κύριοι, αν δεν σοβαρευτείτε, αν δεν πάψετε να βλέπετε παντού εχθρούς (μέσα και έξω) και αν εξακολουθείτε οι Κυβερνώντες να μη σέβεστε αυτά που υπογράφετε και οι αντιπολιτευόμενοι να απειλείτε  πως θα ανατρέψετε τις υπογραφές των κυβερνώντων ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σας πάρει στα σοβαρά, και , δυστυχώς, όλοι οι    πολίτες θα υφίστανται τις ανοησίες σας, από τις λαθεμένες και καταστροφικές επιλογές, που καθημερινά διαπράττετε και, που, οδηγούν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.                                                                Επί τέλους σταματήστε να εμπαίζετε και τον ελληνικό λαό, αλλά, και τους κατά τη γνώμη σας «κουτόφραγκους».

Κάντε το για να προσφέρετε, για μία έστω φορά, υπηρεσία στην πληγωμένη και ταλαιπωρημένη από τα λάθη σας πατρίδα μας!