Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 7:17:09 πμ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:47

“Η έπαρση και η θεσμική απαξίωση οδήγησαν σε πανελλήνιο διασυρμό”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Κώστα Σιωνίδη
Δημοτικού Συμβούλου Παιονίας. 

 

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου σε πρωινή εκπομπή του Αντ1 συζητήθηκε το τέλος συντήρησης κοιμητηρίων των 10 ευρώ ανά οικογένεια, που ανταποδοτικά χρεώνει ο Δήμος Παιονίας τους δημότες για την συντήρηση των 45 κοιμητηρίων που έχει υπό την φροντίδα του.
Η διάθεση των δημοσιογράφων ήταν προφανώς να λοιδορήσουν το θέμα διότι το παρουσίαζαν σαν τέλος ταφής που επιβάλλεται σε νέους ανθρώπους κλπ.
Παρενέβη στην συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου ο οποίος δεν κατάφερε να στρέψει το θέμα στη πραγματική του διάσταση, ακόμη ίσως και να τους προκαλέσει να ψάξουν πόσο πληρώνουν εκείνοι στους Δήμους που κατοικούν, όπου οι κάτοικοι είναι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες και τα κοιμητήρια  μονοψήφια.


Οι ζωντανές συνδέσεις δεν είναι εύκολες και όταν γίνονται μάλιστα  με πολύπειρους δημοσιογράφους συνήθως ο συμμετέχων μόλις η σύνδεση τελειώσει αρχίζει να συνειδητοποιεί τι δεν είπε ή τι του διέφυγε.
Είναι άλλο να προετοιμαστείς για μία συζήτηση και άλλο να συμμετάσχεις ξαφνικά σε μια ζωντανή εκπομπή.
Το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας στο δελτίο ειδήσεων του Έψιλον έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Παιονίας για το ίδιο θέμα, προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια θεωρώντας προφανώς ότι ο Αντιδήμαρχος του δεν κάλυψε επαρκώς το θέμα.
Ο απόλυτος διασυρμός είναι ο μόνος τίτλος που μπορούμε να δώσουμε στην παρέμβαση του Δημάρχου.
Ο θεσμός του Αντιδημάρχου είναι θεσμοθετημένος στον ίδιο νόμο που καθιερώνει τον θεσμό του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου κύριε Δήμαρχε της Παιονίας.
Τους θεσμικούς φορείς τους προστατεύουμε, ιδιαίτερα μάλιστα στο δημόσιο διάλογο.
Τις διαφωνίες και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συνεργάτες που εσείς επιλέξατε κρατήστε τους εντός του γραφείου σας.
Όχι στη τηλεόραση να γελάει ο κόσμος μαζί μας.
Φτάνει πια  η  έπαρση!