Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 9:39:09 πμ
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 15:54

Προετοιμασία για ενδεχόμενη βαρυχειμωνιά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την προγραμματισμένη συνεδρίαση, ενόψει της χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και σύντομο χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Ανδ. Βεργίδη, ο οποίος ευχόμενος έναν χειμώνα χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε την μεγάλη σημασία του άρτιου συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων του νομού στην αντιμετώπισή τους.


Προς την ίδια κατεύθυνση συνέκλιναν και οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση. Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, εφόδια που τίθενται στη διάθεση του Συντονιστικού Οργάνου ανά πάσα στιγμή που θα παραστεί ανάγκη.
Από όλους τους φορείς επισημάνθηκε η μεγάλη σημασία που έχει η προσοχή και η προφύλαξη των πολιτών, ειδικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, σε περιπτώσεις ισχυρών  ακραίων χειμερινών καιρικών φαινομένων. Να μην υπάρχει δηλαδή υποτίμηση των χειμερινών φαινομένων όπως το χιόνι, ο παγετός, οι πλημμύρες κ.λ.π.
Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες από διάφορες Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.