Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 7:20:19 πμ
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 13:33

Η γρίπη έκλεισε εννέα νηπιαγωγεία και απειλεί ακόμα και δημοτικά στο νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών με την άνοδο της θερμοκρασίας δεν τίποτα δεν ωφέλησε την περιστολή των κρουσμάτων γρίπης στο ν. Κιλκίς. Αντίθετα η έξαρση της νόσου συνεχίζεται με θύματα κυρίως τα μικρά παιδιά.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, στο ν. Κιλκίς την Πέμπτη η γρίπη κράτησε εκτός νηπιαγωγείων το 56% των παιδιών, ενώ και στα δημοτικά σχολεία το ποσοστό δεν είναι ευκαταφρόνητο καθώς με το 30% σχεδόν ένας στους τρεις μαθητές έμεινε στο σπίτι.

Έτσι με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αναστέλλεται η λειτουργία νηπιαγωγείων ως εξής:

Αναστέλλεται Πέμπτη 30 Ιανουαρίου   και Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η λειτουργία των νηπιαγωγείων Ευκαρπίας και Σ.Σ. Μουριών λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο υψηλός αριθμός των απουσιαζόντων νηπίων από τα διδακτήρια  και όλου του εκπαιδευτικού τους προσωπικού που έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

 Για τους ίδιους λόγους αναστέλλεται την Παρασκευή  και η λειτουργία του 1ου νηπιαγωγείου Κιλκίς, του 7ου νηπιαγωγείου Κιλκίς, του 9ου νηπιαγωγείου Κιλκίς, του 12ου νηπιαγωγείου Κιλκίς, του νηπιαγωγείου Μαυρονερίου και του νηπιαγωγείου Νέας Σάντας.

Με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Ευκαρπίας και Σ.Σ.Μουριών, οι λοιπές σχολικές μονάδες υποχρεούνται ως δημόσιες υπηρεσίες να παραμείνουν ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 13:30.

Οι διευθυντές – διευθύντριες των σχολικών μονάδων καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται για τη διευκόλυνση του διοικητικού τους έργου. 

Στην Παιονία κλειστό παραμένει από την Τετάρτη το νηπιαγωγείο Ποντοηράκλειας.

Στα δημοτικά σχολεία η γρίπη έχει πλήξει περισσότερο το 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς με 110 μαθητές (45% της δύναμής του) να απουσιάζουν την Πέμπτη ενώ στην Κρηστώνη οι 20 μαθητές εκτός σχολείου αποτελούσαν το 55% του μαθητικού δυναμικού.

Είναι αυτονόητο πως από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων  έχουν δοθεί και εφαρμόζονται οι οδηγίες για απολύμανση και πιστή εφαρμογή της καθαριότητας σε όλους τους χώρους των σχολικών μονάδων.