Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 4:01:11 μμ

Ελλάδα

«Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες. Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού.

Με νέα... χειμαρρώδη παρουσία του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις επιτέθηκε εκ νέου στον επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν έγινε αποδεκτό στο σύνολό του το πόρισμα του διαλόγου από ενώσεις καθηγητών και την ομοσπονδία τους.
Τιμητικό βραβείο στον ιδιωτικό ερευνητή κ. Γιώργο Τσούκαλη για τη σημαντική εθελοντική προσφορά του στην αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας απονεμήθηκε από τον Όμιλο για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε προ τριημέρου στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 00:50

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε οχήματα

Συντάκτης:
Συμμορία που έκλεβε οχήματα και στη συνέχεια τα πουλούσε αυτούσια ή μέρη τους ως ανταλλακτικά, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Συνελήφθη 19χρονος, ως ηγετικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμη νεαρών συνεργών.
Μία ακόμη υψηλή διάκριση κέρδισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), που το κατατάσσει στις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα διεθνώς στις επιστήμες που θεραπεύει.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απονεμήθηκε η διάκριση αριστείας «Committed to Excellence» 2 Αστέρων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (EFQM).

Έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο της Χίου, επιχείρησε να προσγειωθεί, αλλά λόγω χαμηλής νέφωσης δεν τα κατάφερε και «σηκώθηκε» αμέσως και πριν προλάβει να κάνει την δεύτερη προσπάθεια ο πιλότος έλαβε εντολή από τον πύργο ελέγχου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Το μεταναστευτικό και η ένταξη ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη 12η ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες από την Ευρώπη.

Εξοφλείται το σύνολο των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί το 2009, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά ποσό ύψους 213.875.000 ευρώ, που αποτελεί την τελευταία από τις οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις, που προβλέπονταν να αποδοθούν.

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Αύριο, Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, θα καταβληθεί το επίδομα στους δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Νοέμβριο 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 11.393.862,88 ευρώ και αφορά 44.928 δικαιούχους του προγράμματος.