Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 4:27:29 πμ

Ελλάδα

Διμερή συνάντηση είχαν στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των δυο χωρών μέσα από τους πολιτισμούς τους, ενώ η έναρξη της συνεργασίας τους θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δυο χωρών.
«Θεωρούμε, ότι με σωστή διαπαιδαγώγηση, οι 17χρονοι μπορούν να ψηφίζουν και να οδηγούν» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, προαναγγέλοντας μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στις πρώτες του Γυμνάσιου.
Μια ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης με στενό συγγενή του λίγες στιγμές πριν τον αυτοπυροβολισμό του, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διακριβώσει τις πλήρεις συνθήκες του απονενοημένου διαβήματος του ιδιοκτήτη της Jet Oil.

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι σε κατάστημα της ΔΕΗ στην Κατερίνη, όταν ένας 48χρονος απείλησε να βάλει φωτιά επειδή η επιχείρηση του είχε κόψει το ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Αστυνομικοί πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 48χρονο, ο οποίος πλέον κρατείται με τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 44χρονη στην υπόθεση με το μέντιουμ που φερόταν να αποσπά χρήματα από πελάτες. Ελεύθερες με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μία φορά τον μήνα αφέθηκαν οι άλλες τρεις, η μία δε εκ των κατηγορουμένων αφέθηκε χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 20:50

Με το σταγονόμετρο και οι μεταθέσεις δασκάλων

Συντάκτης:
Ελάχιστες ήταν και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -ύστερα από αυτούς της Δευτεροβάθμιας- που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ήταν 4.056, ενώ από αυτές ικανοποιήθηκαν μόνο οι 356 (ποσοστό 8,78%).
Άλλοι 1.302 υπήκοοι τρίτων χωρών επέστρεψαν τον Ιούνιο στις πατρίδες τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.
Διήμερη αργία στις εταιρείες του ομίλου σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Κυριάκου Μαμιδάκη κύρηξε το ΔΕ του ομίλου κύρηξε διήμερη αργία στις εταιρείες του ομίλου ενώ θα προβεί και σε δωρεά στη μνήμη του.
Δεν κατάφερε να προβεί σε αναγνώριση πρόσωπον που εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αστυνομικός φρουρός που βρίσκεται - δεύτερη μέρα - στο βήμα του μάρτυρα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο.
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Παππά και Σπίρτζη κατέθεσαν 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ».