Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 10:07:57 πμ

Κόσμος

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας δεν θα επηρεαστεί εάν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία που συνήφθη με τις μεγάλες δυνάμεις το 2015.

H Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας Μαρτσέλα Τεμέρ έπεσε με τα ρούχα της μέσα σε μια λίμνη που βρίσκεται στους χώρους του προεδρικού μεγάρου στη Μπραζίλια για να σώσει τον σκύλο της, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι της προεδρίας και μετέδωσε το BBC.
Το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, πανηγύρισε «τη μεγάλη του νίκη» στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στον Λίβανο την Κυριακή για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια, με τον σουνίτη πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι να είναι ο μεγάλος ηττημένος.
Ένας Γαλλοϊσραηλινός στρατιώτης ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός τραυματισμένου Παλαιστινίου, αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης μόλις εννέα μηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του στρατού.

Ο Ελόρ Αζαριά, η δίκη του οποίου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο Ισραήλ, είχε αρχικά καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή το 2016 σκότωσε έναν Παλαιστίνιο δράστη στη Χεβρόνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον νέο πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη νήσο στο πλαίσιο της οποίας συμμετέχει στη διετή σύνοδο της Οικονομικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική CEPAL), η οποία διεξάγεται στην Αβάνα.

«H εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) θα παραδώσει έξι καταδιωκτικά υποβρύχια στην Άγκυρα τα οποία κατασκευάστηκαν από κοινού με μια τουρκική εταιρεία», σύμφωνα με είδηση την οποία μετέδωσε το Δελτίο Ειδήσεων (Tagesschau) του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που εναντιώνονται στον πρόεδρο της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Μανάγκουα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο Πολυτεχνείο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, ένα από τα προπύργια αντικυβερνητικών φοιτητικών οργανώσεων.
.Για έξαρση της εμπορίας «γερμανικών προσφυγικών διαβατηρίων» στην Αθήνα κάνει λόγο ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild από την ελληνική πρωτεύουσα.



Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι μετά από μια παροδική κάμψη των δραστηριοτήτων τους «οι έμποροι και κλεπταποδόχοι στην Ομόνοια και στην Πλατεία Βικτωρίας είναι και πάλι πιο ευδιάθετοι: Στο μεταξύ φθάνουν ξανά περισσότεροι πρόσφυγες στην ελληνική πρωτεύουσα.
Μηνύματα για τη σημασία του ταξιδιού του στην Ελλάδα, στέλνει ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας για τριήμερη επίσκεψη μαζί με τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 08:50

Η Πράβντα έγινε 106 ετών

Συντάκτης:
Έναν αιώνα και πλέον μετά την έκδοση του πρώτου της φύλλου, η πάλαι ποτέ πανίσχυρη εφημερίδα "Πράβντα", φερέφωνο του ιδρυτή της Βλαντιμίρ Λένιν και κατόπιν επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος για πολλές δεκαετίες, σήμερα προσπαθεί να επιβιώσει, έχοντας περάσει από χίλια κύματα.