Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 9:59:58 μμ

Κόσμος

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 09:50

Τραμπ: Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο

Συντάκτης:
«Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Βόρεια Κορέα, χθες Παρασκευή.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 09:50

Πούτιν - Ερντογάν για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ότι επιθυμούν να εργαστούν υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ με την οποία καταδικάστηκε η αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 09:50

Ξεπέρασαν τους 48.000 οι ρώσοι στρατιωτικοί στη Συρία

Συντάκτης:
Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόϊγκου ανέφερε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η εντολή του για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία υλοποιήθηκε.

«Η εντολή σας για την αποχώρηση τμήματος των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία υλοποιήθηκε», είπε ο Σόϊγκου, απευθυνόμενος στον ρώσο πρόεδρο, αναφέροντάς του αναλυτικά τα τμήματα του ρωσικού στρατού που αποχώρησαν από τη Συρία, όπως και ότι στη στρατιωτική επιχείρηση πήραν μέρος 48.000 και πλέον ρώσοι στρατιωτικοί.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 09:50

Μπορίς Τζόνσον: Είμαι εκ πεποιθήσεως ρωσόφιλος

Συντάκτης:
Εκ πεποιθήσεως ρωσόφιλος δήλωσε ότι είναι ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπορίς Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Οι εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας ισπανικής πόλης, στην οποία ένας στους πέντε κατοίκους είναι άνεργος, κέρδισαν την Πέμπτη συνολικά περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ στη χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο αγορά.

Οι 32 εργαζόμενοι στον οίκο «Sagrado Corazon» στην πόλη Κάμπο ντε Κριπτάνα, ντυμένοι με τις λευκές φόρμες εργασίας, γιόρτασαν τραγουδώντας και χορεύοντας, ανοίγοντας μπουκάλια σαμπάνιας έξω από το κτίριο του γηροκομείου, όπως έδειξαν εικόνες της ισπανικής τηλεόρασης.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Αδιέξοδο έβγαλαν οι κάλπες στην Καταλωνία

Συντάκτης:
Με τη συμμετοχή να αγγίζει το 82%, ποσοστό-ρεκόρ, οι Καταλανοί προσήλθαν την περασμένη Πέμπτη στις κάλπες για να εκλέξουν νέα τοπική κυβέρνηση, αλλιώς να αποφασίσουν για το μέλλον του αυτονομιστικού κινήματος στην ισπανική περιφέρεια.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Τα πρόσωπα του 2017

Συντάκτης:
Ντόναλντ Τραμπ Το «δυστύχημα» που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2017, δεν έχει περάσει σχεδόν ούτε μία μέρα χωρίς να απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την υπερπαραγωγή χοντροκομμένων tweets (καθόλου ταιριαστών σε πρόεδρο υπερδύναμης), τ.
Στη Γερμανία κυριαρχεί αυτή την περίοδο μια εικόνα επιφανειακής ηρεμίας. Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, μπορεί η πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας να απέτυχε παταγωδώς, αλλά η πολιτική καθημερινότητα δεν έχει δεχθεί πλήγμα.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Παγκόσμιος συναγερμός για την κλιματική αλλαγή

Συντάκτης:
Για το αυξανόμενο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού που καταλαβαίνει την υπαρξιακή απειλή από την κλιματική αλλαγή, η αρχή του 2017 έφερε ανησυχία. Η ανησυχία ήταν ήδη εμφανής στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Μαρακές του Μαρόκου το 2016, η οποία μόλις είχε αρχίσει, όταν εξελέγη ο Ντόναλ.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Η λαϊκίστικη πλουτοκρατία και το μέλλον της Αμερικής

Συντάκτης:
Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ με τη στήριξη των λευκών ψηφοφόρων της εργατικής τάξης και των κοινωνικά συντηρητικών με μια λαϊκίστικη πλατφόρμα οικονομικού εθνικισμού. Ο Τραμπ απέρριψε την παραδοσιακή ατζέντα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ήταν υπέρ των επιχειρήσεων και του εμπορ.