Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 11:16:40 πμ

Κόσμος

«Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την αμερικανική κυβέρνηση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, θα υποδαυλίσει τη βία και δεν θα βοηθήσει την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», προειδοποιεί η Ιορδανία.
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 15:50

DW: Εκοψαν το ρεύμα σε 328.000 γερμανικά νοικοκυριά

Συντάκτης:
Οι εταιρίες ηλεκτροδότησης έκοψαν πέρυσι το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών σε 328.000 νοικοκυριά στη Γερμανία. Οι διακοπές αφορούν κυρίως όσους ζουν από κοινωνικά επιδόματα. Αδιαφορούν οι πολιτικοί;

Ο τέως πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, είναι ασφαλής, ανακοίνωσε προ ολίγου το κόμμα του, Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για δολοφονία του από τους αντάρτες Χούτι.

Οι σιίτες Χούτι ανατίναξαν το σπίτι του, στο κέντρο της Σανάα, με τους κατοίκους να δηλώνουν πως δεν ξέρουν που βρίσκεται ο ίδιος.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Άχμεντ Σαφίκ, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2018, την οποία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του στο Κάιρο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ζούσε αυτοεξόριστος.
Στη σύλληψη οκτώ υπόπτων για το φόνο της δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, προχώρησε η αστυνομία της Μάλτας, σχεδόν δύο μήνες αφότου το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε την ώρα που το οδηγούσε.
Ισπανός δικαστής αποφάσισε τη Δευτέρα να κρατήσει προφυλακισμένους τον καθαιρεθέντα καταλανό αντιπρόεδρο Οριόλ Ζουνκέρας, τον πρώην υπουργό της καταλανικής κυβέρνησης Ζοακίμ Φορν και δύο ηγέτες των οργανώσεων πολιτών ANC και Omnium Cultural, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αποσχιστική δράση, ανακοινώθηκε από το δικαστήριο.
Αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Δευτέρα την πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των πρώην συμμάχων τους, των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Αν η Άνγκελα Μέρκελ έχει καλεσμένους στο γραφείο της, τότε προσφέρει μόνη της τα ποτά ή τα ροφήματα. Αν θέλετε καφέ, σας τον σερβίρει η γερμανίδα καγκελάριος προσωπικά. Μια μικρή χειρονομία που έχει όμως σημασία, αναφέρει δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Ο Χορστ Ζέχοφερ επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Γερμανίας, το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγγελα Μέρκελ, δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία του κρατιδίου στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά, δήλωσε τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR ανώτερο στέλεχος του CSU.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συμφώνησε να επιτρέψει την κατάθεση ενός στελέχους του FBI, στο Κογκρέσο, όπως μεταδίδει το CNN. Το στέλεχος αυτό χαρακτηρίζεται ως μάρτυρας αποφασιστικής σημασίας, καθώς θεωρείται πως ήταν η κύρια επαφή του πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Στιλ.