Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 5:38:00 πμ

Κόσμος

Οι ηγέτες της περιφέρειας της Ασίας-Ειρηνικού συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» και ζήτησαν να καταργηθούν επειγόντως «επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά».

Σε κοινή δήλωση, που εκδόθηκε από τις 21 χώρες του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) μετά τη συνάντησή τους στο Βιετνάμ, καθίσταται φανερή η επιρροή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα ξαναγράψει εμπορικές συμφωνίες τις οποίες θεωρεί μη ευνοϊκές για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 14:50

Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ «ικέτευε» για πόλεμο

Συντάκτης:
H Βόρεια Κορέα υποστήριξε το Σάββατο ότι το πρώτο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία δείχνει ότι είναι ένας «καταστροφέας». Παράλληλα, η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος ικέτευε για πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο, σε ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 14:50

Οι Καταλανοί ξανά στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας

Συντάκτης:
Νέα ημέρα διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη για τους αποσχιστές πολιτικούς που έχουν προφυλακιστεί, την επομένη της απελευθέρωσης της προέδρου του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ μετά από την καταβοή εγγύησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.
Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση για την ανακατάληψη της Ράουα, της τελευταίας πόλης που μένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο έλεγχος της Ράουα από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα σηματοδοτούσε το τέλος της εδαφικής κυριαρχίας του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου, σε μία μεγάλη ζώνη περιοχών στη Συρία και το Ιράκ.
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 12:50

Κοινή δήλωση Τραμπ - Πούτιν για ΙΚ και Συρία

Συντάκτης:
Την αποφασιστικότητα τους να συνεχίζουν να συνεργάζονται για την διάλυση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εξέφρασαν σε κοινή δήλωση τους, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 11:50

Στα πρόθυρα πολέμου Σαουδική Αραβία και Λίβανος

Συντάκτης:
Το Ριάντ ανέφερε την Παρασκευή ότι ένας Σαουδάραβας υπήκοος απήχθη στο Λίβανο, εν μέσω μιας κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, που έχει φέρει τη Βηρυτό στην πρώτη γραμμή της εντεινόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.
Νέα, ωραία και μέχρι πρότινος απολιτική, η ξανθιά Ξένια Σομπτσάκ, πρώην μοντέλο και κοσμική τηλεπαρουσιάστρια με οικογενειακούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για τη ρωσική προεδρία, πυροδοτώντας έντονες καταγγελίες από τη φιλελεύθερη αντιπολίτευση, που μιλάει για άλλο ένα «κόλπο του Κρεμλίνου».
Τον ισχυρισμό ότι έχουν τεθεί ως όριο οι 70 μηνιαίως μεταφορές ατόμων από την Ελλάδα στην Γερμανία, βάσει του δικαιώματος επανένωσης που προβλέπει ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ», διέψευσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε.
Έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στο «φρούριο» της Ευρώπης. Ο τετράχρονος Φάρις Άλι από τη Συρία πέθανε από το κρύο σε μια σκηνή στην Τουρκία, το πτώμα της πεντάχρονης Αφγανής Σατζίντα Άλι ξεβράστηκε σε μια παραλία μετά από ένα ναυάγιο και ο μικρός Σάμιουελ πνίγηκε μαζί με τη μητέρα του ενώ προσπαθούσε να φτάσει στην Ισπανία από το Κονγκό.
Η Σερβία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στο Κίεβο αφού η Ουκρανία εξέφρασε την "έντονη ανησυχία" της για τους "μισθοφόρους" που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών στα ανατολικά της χώρας.