Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 8:25:17 πμ

Κόσμος

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 07:50

Η πρώτη και πιο φονική επίθεση σε τέμενος

Συντάκτης:
Πένθος, οργή και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το λουτρό αίματος με τους τουλάχιστον 235 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην Αίγυπτο. Η βομβιστική επίθεση σε τζαμί στο Βόρειο Σινά ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες στη μνήμη, σηματοδοτώντας μια μεγάλη κλιμάκ.
Μαζική διαδήλωση εναντίον της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με πάνω από 2.000 να συγκεντρώνονται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Δύο άνδρες ανακρίθηκαν από την βρετανική αστυνομία μεταφορών (BTP) στο πλαίσιο των ερευνών για το περιστατικό στον σταθμό του μετρό Oxford Circus στην καρδιά του Λονδίνου.

«Απευθύναμε έκκληση για πληροφορίες μετά το περιστατικό χθες στο Oxford Circus.
Την στήριξή του στην Αίγυπτο εξέφρασε και το Ισραήλ, καταδικάζοντας την αιματηρή επίθεση εναντίον ενός τεμένους στο Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 305 ανθρώπους. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
απηύθυνε μάλιστα έκκληση για ενότητα προς «όλες τις χώρες για να νικήσουν την τρομοκρατία».
Δύο από τα γνωστότερα ιταλικά τυριά, τα Παρμεζάνα (Parmesan) και Γκράνα Παντάνο (Grana Padano), παράγονται με γάλα που προέρχεται από σκελετωμένες αγελάδες οι οποίες είναι διαρκώς κλεισμένες σε εσωτερικούς χώρους και υφίστανται κακομεταχείριση, καταγγέλλει μια οργάνωση υπέρασπισης των ζώων, η οποία παρουσιάζει και βίντεο προς επίρρωση των καταγγελιών της.
Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο και η Κούβα αποτίνει φόρο τιμής με τρόπο λιτό και με το βλέμμα όλων στραμμένο ήδη προς την ιστορική μετάβαση εξουσίας με την οποία θα μπει τέλος, σε λιγότερες από 100 ημέρες, στα 60 χρόνια διακυβέρνησης των αδελφών Κάστρο.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τον νόμο που επιτρέπει να καταχωρίζονται μέσα ενημέρωσης ως «πράκτορες του εξωτερικού», αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT υποχρεώθηκε να καταχωριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό αυτή την ονομασία.
Εντείνονται οι διεργασίες στη Γερμανία ενόψει των συζητήσεων μεταξύ CDU και SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων Μέρκελ και Σουλτς θέτουν ήδη τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη υπό τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ .
Η Τουρκία περιμένει από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «τηρήσει τον λόγο του» και να τερματίσει τον εξοπλισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG της Συρίας που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία θα επιτρέψουν να «επικυρωθεί» η βούληση των Καταλανών να ζήσουν σ' ένα ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε σήμερα από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόντ , παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.