Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:17:15 μμ

Κόσμος

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαψέυδει ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαχητές που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πλήττουν μόνο θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την Ουάσινγκτον για τα επιχειρησιακά σχέδιά της.
Το ενδεχόμενο του κλεισίματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα, έπειτα από τις μυστηριώδεις επιθέσεις με ηχητικά κύματα και με θύματα τουλάχιστον 16 εργαζόμενους, «βρίσκεται υπό εξέταση», έκανε σήμερα γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.
Η πρόσκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί επίσημα τη Βρετανία ισχύει, παρά την αντίδρασή του μετά την επίθεση της Παρασκευής στο Λονδίνο και τη μετέπειτα οργή της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, διαβεβαίωσε η ίδια η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.
Για τρίτη ημέρα διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους του Σεντ Λούις για να διαμαρτυρηθούν για την αθώωση αστυνομικού που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε Αφροαμερικανό.

Το Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών και των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 22:50

Μασσαλία: Επίθεση με οξύ σε αμερικανίδες τουρίστριες

Συντάκτης:
Επίθεση με υδροχλωρικό οξύ δέχτηκαν το πρωί της Κυριακής στη Μασσαλία (νοτιοανατολική Γαλλία) αμερικανίδες τουρίστριες ηλικίας περίπου 20 ετών από μια γυναίκα που πιθανόν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή.
Το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διαμήνυσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αφού ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Ιράν ότι παραβιάζει το «πνεύμα» της συμφωνίας.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 21:50

Τραμπ «χτυπά» Χίλαρι με...μπαλάκι του γκολφ

Συντάκτης:
Φιλοξενώντας ένα ακόμη δεικτικό σχόλιο στο Twitter του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε μήνυμα από υποστηρικτή του, ένα gif συγκεκριμένα που τον εικονίζει να παίζει γκολφ. Με έξυπνο μοντάζ, το υποτιθέμενο μπαλάκι του γκολφ χτυπά την Κλίντον η οποία σκοντάφτει ενώ ανεβαίνει σε ένα αεροπλάνο.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 20:50

«Πότε σας έπεσε το πρώτο δόντι κ. Μέρκελ;»

Συντάκτης:
Μια διαφορετική συνέντευξη Τύπου έδωσε την Κυριακή η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, με παιδιά ηλικίας 6-14 ετών στη θέση των δημοσιογράφων που έθεταν τις ερωτήσεις. Τα παιδιά πάντως δεν της χαρίστηκαν, αφού έθεσαν ερωτήσεις για την κλιματική αλλαγή, τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, την ψηφιακή πολιτική, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τα χόμπι της, το πρώτο δόντι που της έπεσε, το ποδόσφαιρο και τις …πατάτες.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 20:50

Γερμανικές εκλογές - Δημοσκόπηση: Mόλις 22% για το SPD

Συντάκτης:
Μια εβδομάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά. Φιλελεύθεροι και Πράσινοι δεν αποκλείουν μια συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες.


Και στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη BILD επιβεβαιώνονται τα χαμηλά ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών που διαπιστώθηκαν αυτήν εβδομάδα και σε άλλες δημοσκοπήσεις.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 19:50

Κουβέιτ: Απελαύνεται ο πρεσβευτής της Β. Κορέας

Συντάκτης:
Διορία ενός μήνα έδωσε το Κουβέιτ στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο που ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.