Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 6:12:25 μμ
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 19:56

Στις 16 Μαρτίου ο υπουργός Σταύρος Κοντονής στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κιλκίς θα επισκεφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Πέμπτη 16 Μαρτίου, προκειμένου να δει από κοντά τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες απονέμεται η Δικαιοσύνη στην πόλη μας, όπως αποκάλυψε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς.

Το πρόγραμμα του Υπουργού, πριν το μεσημέρι, περιλαμβάνει επίσκεψη σε Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας των, στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα των κτηρίων.

Το απόγευμα στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και αργότερα στις 19:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.


Δεκαετίες τώρα η κοινωνία του Κιλκίς εμπαίζεται από τους κυβερνώντες τη χώρα, για την ανάγκη κατασκευής Δικαστικού Μεγάρου στην πρωτεύουσα του νομού. Δεκαετίες τώρα δικαστές, εισαγγελείς, εργαζόμενοι και πολίτες βιώνουν τις άθλιες συνθήκες στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς και στα Δικαστήριο, περιμένοντας το αυτονόητο μιας ευνομούμενης χώρας, την κατασκευή ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Υπουργείο εξετάζει την περίπτωση το Ειρηνοδικείο Κιλκίς να μεταφερθεί άμεσα στο (εδώ και χρόνια κλειστό) κτήριο της πρώην Εργατικής Εστίας, το οποίο ανήκει στον ΟΑΕΔ (Καραολή και Δημητρίου με Θεσσαλονίκης). Ηδη έχει γίνει διάλογος ανάμεσα στον κ. Κοντονή και στην πρόεδρο του ΟΑΕΔ, η οποία δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα για την παραχώρηση. Βέβαια, εκκρεμεί ένα αίτημα του δήμου Κιλκίς προς τον ΟΑΕΔ για την ενοικίαση του κτηρίου από το δήμο για την στέγαση υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς.
Αυτονόητο είναι πως το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στο κτήριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, το οποίο μάλλον με πρόχειρο και αυθαίρετο τρόπο οι υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης έρχονται να απορρίψουν.