Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 3:14:45 μμ
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 13:29

Στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς η Υπουργός Νίκη Κεραμέως για να τιμήσει τις Γυναίκες

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Υπουργός Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς.

 

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ., την ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε τη συγκεκριμένη ημέρα, που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, όπως και ο καταστατικός σκοπός ύπαρξης του Λυκείου. Η ιδρύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων Καλλιρόη Σιγανού Παρρέν ήταν από τις πρώτες ελληνίδες που πολέμησαν για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών στη χώρα μας. Αισθανόμαστε περήφανες που οι ελληνίδες συμμετέχουν πλέον στη πολιτική και μάλιστα αξιώνουν να είναι  και Υπουργοί όπως η κα. Κεραμέως.

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 2024

Γυναίκες έτος 2024. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας υπάρχει ο προβληματισμός ποια είναι η θέση της γυναίκας σήμερα. Ποια η θέση των γυναικών στα πολιτισμένα κράτη της γης; Εκεί όπου τα δύο φύλα έχουν εξισωθεί. Στις πολιτισμένες χώρες όπου οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν στην πολιτική και κατά συνέπεια στην διακυβέρνηση των κρατών. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των φύλων, με θέμα την ισότητα των φύλων στην εξουσία και τη λήψη αποφάσεων, οι ηγέτες των περισσότερων πολιτικών κομμάτων στην Ε.Ε. είναι άντρες. Οι ηγετικές θέσεις καταλαμβάνονται παραδοσιακά από άντρες. Οι ικανότητες που αναμένεται να διαθέτουν οι ηγέτες θεωρούνται τυπικά ανδρικά χαρακτηριστικά. Τα στερεότυπα των φύλων αντανακλώνται και στην κατανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων. Οι άντρες αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια που σχετίζονται με τις βασικές κρατικές λειτουργίες όπως εξωτερική πολιτική, άμυνα και οι γυναίκες αναλαμβάνουν συνήθως πολιτισμό, παιδεία σύμφωνα με τα στερεότυπα που τις θεωρούν πιο κατάλληλες για τους τομείς αυτούς.

Τί θα συνέβαινε αν η διακυβέρνηση του κόσμου ήταν σε γυναικεία χέρια; Θα υπήρχε και τότε τόση βία, τόσοι πόλεμοι ή τόση αδιαφορία για το περιβάλλον; Ίσως βιώναμε περισσότερη στοργή, λιγότερους διωγμούς, δίκαιη οικονομική πολιτική. 

Ας ευχηθούμε στα επόμενα χρόνια να αλλάξουν τα δεδομένα και να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στη διακυβέρνηση  ώστε να λειτουργεί ο κόσμος μας με περισσότερη ενσυναίσθηση, περισσότερη δικαιοσύνη, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάσταση των ανισοτήτων που κυριαρχούν σε  πολιτισμένες ή μη χώρες.

ΛΕΚ ΚΙΛΚΙΣ