Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 9:30:08 μμ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 11:02

«Συμμετέχω»: Ψευδής και συκοφαντική η δήλωση Τονικίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τον βίο και την πολιτεία του κ. Τονικίδη, άλλωστε είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία. Αφορμή για αυτή μου την παρέμβαση, την οποία δεν είχα σκοπό να κάνω για λόγους προεκλογικής δεοντολογίας, στάθηκε η συνέντευξη την οποία έδωσε ο εν λόγω κύριος στην ιστοσελίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" και η οποία αναπαρήχθη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία ισχυρίζεται ότι " ..αν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (2019) η κυρία Αγαθοπούλου και ο πατέρας της δεν στήριζαν τον αντίπαλό μου από την Ν.Δ (νυν Δήμαρχο) θα είχα εκλεγεί".

 

Τάδε έφη, χωρίς καμία ντροπή, ο πιο πιστός όλα αυτά τα χρόνια "συνεργάτης" του Δημάρχου, τόσο σε θέματα του Δήμου, αλλά και της χρεοκοπημένης ΔΕΥΑΚ, με σοβαρότατο μερίδιο πολιτικής ευθύνης για το κατάντημά της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας η απόφαση της παράταξης που ηγούμαι "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη" και όχι προσωπική μου απόφαση, σε συνέλευση όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημ. εκλογών του 2019, ήταν με συντριπτική πλειοψηφία  η ψήφος του καθενός να είναι "κατά συνείδηση" και όχι υπέρ του τωρινού Δημάρχου όπως ισχυρίζεται ο κ. Τονικίδης ή άλλου συνδυασμού.

Οφείλω αυτήν την απάντηση στον πολίτη του Κιλκίς, όχι μόνο για προσωπικούς λόγους, αλλά και για  την προσβολή που υφίστανται όλοι οι υποψήφιοι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος μιας τέτοιας απόφασης με ελεύθερη την συνείδησή τους, σπιλώνοντας ταυτόχρονα ο εν λόγω κύριος την προσωπικότητά τους και την αξιοπρέπειά τους. 

Η ευθύνη της μη εκλογής του δεν βαραίνει κανέναν άλλο, παρά μόνο τον ίδιο, όσο και εάν δεν θέλει να το παραδεχτεί. Θα του ζητούσα να επανορθώσει τα λεγόμενά του, διότι προσβάλλει όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Συμμετέχω», που δημοκρατικά έλαβαν τις αποφάσεις τους, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες. Το «ποιόν» του πολιτικού ανδρός είναι γνωστό στη μικρή μας κοινωνία. η δαιδαλώδης μέχρι τώρα πορεία του πολλάκις στηρίχθηκε στο ψέμα, στην συκοφαντία και στην παραπληροφόρηση. 

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ