Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 4:39:42 μμ
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 20:56

Κιλκισίου: "Να συντρίψουμε τα πάθη και τον εγωισμό μας"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, ο Β' Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος στο σύντομο λόγο του υπογράμμισε ότι συμπληρώνονται δύο εβδομάδες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δύο εβδομάδες πορείας προς το πάθος και την Ανάσταση του Χριστού μας, και σ' αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα ο Χριστιανός καλείται να συνθλίψει και να συντρίψει τον εγωισμό και τα πάθη του, να συσταυρωθεί με τον Κύριο και να αναστηθεί.

"Η Εκκλησία μας, μάς καλεί να ελέγξουμε τον εαυτό μας, να συντρίψουμε τα πάθη μας, να δούμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και με μετάνοια να εναποθετήσουμε τη στάση ζωή μας έναντι του Θεού" τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αστέριο Χατζηνικολάου, Ιεροκύρηκα και Προϊστάμενο της Αδελφότητας Θεολόγων "ο Σωτήρ" για την αποδοχή της πρόσκλησης να ωμιλήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό.
Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό ο Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος ανέλυσε μεστά και περιεκτικά το θέμα "Ο Κύριος ενώπιον του Άχραντου Πάθους Του".