Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 6:00:30 μμ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 20:47

Σε Φεστιβάλ της Ελασσόνας το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Ελασσόνας, που διοργάνωσε η τοπική Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών, βρέθηκε την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017 το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.
Στο μεγαλύτερο αυτό πανελλήνιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων, στο οποίο φέτος έλαβαν μέρος  88 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και στο σύνολό τους 2.200 μικροί χορευτές από 23 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, το ΛΕΚ υπήρξε ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς, συμμετέχοντας με το μεγάλο Παιδικό και το μικρό Εφηβικό Χορευτικό του Τμήμα.


Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας το διήμερο 8 & 9 Απριλίου 2017.
Στον κορυφαίο αυτό πανελλήνιο χορευτικό θεσμό, τους μικρούς χορευτές του ΛΕΚ συνόδευαν οι χοροδιδάσκαλοί τους, Ανατολή Λιαρετίδου και Χρήστος Γιοβανούδης, μέλη του Δ.Σ.,  καθώς και φίλοι και γονείς των παιδιών.
Τα παιδιά και οι έφηβοι χορευτές του ΛΕΚ χόρεψαν το απόγευμα της Κυριακής ταυτόχρονα με άλλους συνομήλικούς τους από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας στην εντυπωσιακή σκηνή που στήθηκε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, αποσπώντας άριστες κριτικές και εντυπωσιάζοντας το κοινό με την εμφάνισή τους.

Γενική Συνέλευση
Πλούσιος υπήρξε ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς για το έτος 2016, έτσι όπως παρουσιάστηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του φορέα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στο εντευκτήριό του (Μητροπόλεως 11).
Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, τις δραστηριότητες  και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΛΕΚ κατά την περσινή χρονιά, καθώς επίσης και στην πληθώρα συμμετοχών όλων των Χορευτικών του Τμημάτων σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας.