Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 3:27:56 μμ
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 22:22

Ευθύνες υπάρχουν για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή αποκαλύψαμε μέσω της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς και της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, eidisis.gr, τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου σε café της πλατείας Ειρήνης, γιατί το ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίθηκε σε τρία τηλεφωνήματα που του έγιναν για να σταλεί ασθενοφόρο. Τελικά, όταν οι θαμώνες του cafe μετέφεραν τον άτυχο 45χρονο στο νοσοκομείο του Κιλκίς το έμφραγμα και ο χρόνος που χάθηκε τον οδήγησαν στο θάνατο!


Η είδηση απασχόλησε τα πανελλαδικά ΜΜΕ, με αναφορά στο δημοσιογραφικό μας οργανισμό που αποκάλυψε το θέμα, ενώ η ανάρτηση στην ιστοσελίδα και στο facebook  της έγινε viral, με 20.000 χτυπήματα μόνο στο fb!
Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα ακολουθήσει έρευνα και αποδοθούν ευθύνες για τον άδικο χαμό ενός 45χρονου ανθρώπου στο κέντρο της πόλης.
Εσείς τι λέτε, θα αποδοθούν;

 

Δεν παίζονται οι Τούρκοι!
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε τις προάλλες στο γραφείο του ο εκδότης μας Κώστας Τερζενίδης και μέσα στα πολλά που συζητήσανε ήταν και η συμμετοχή του κ. Τζιτζικώστα στην πορεία που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν στη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
«Και ξέρεις ποια ήταν η αντίδραση των Τούρκων; Την επόμενη ημέρα έφθασε στο γραφείο μου δισέλιδη επιστολή με τα επιχειρήματά τους, γιατί δεν αποδέχονται τον όρο Γενοκτονία, μαζί με ένα βιβλίο στην Αγγλική γλώσσα, με όλα τα στοιχεία που παραθέτει το Τουρκικό κράτος γύρω από το θέμα», μας είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Όταν μιλάμε για εξωτερική πολιτική οι Τούρκοι δεν παίζονται!

 

Εύγε στους εθελοντές της Δοϊράνης
Κοντά 50 εθελοντές βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Δοϊράνης για να την καθαρίσουν. Συνάντησαν μια τραγική κατάσταση με εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια και αντικείμενα στην παραλία που τα ξεβράζει το κύμα από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ τα χόρτα –που ακόμη δεν έκοψε ο δήμος Κιλκίς!- είχαν φθάσει στο μισό μέτρο.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συλλόγων Περιπατητών Κιλκίς και Πολιτιστικού Δροσάτου και δεν λυπήθηκαν το όμορφο Κυριακάτικο πρωινό τους.
*
Άσχημη όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως από το δήμο Κιλκίς εμφανίστηκαν μόνο ο αντιδήμαρχος Ν. Ταχτσίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Σισμανίδης με έναν υπάλληλο, ενώ δεν εμφανίστηκε ούτε ένας κάτοικος της Δοϊράνης, ούτε καν από τους επαγγελματίες του οικισμού, που σε τελευταία ανάλυση ζουν από την ομορφιά και το περιβάλλον της λίμνης. Κρίμα!
*
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπόρεσε και ενέταξε στο διασυνοριακό πρόγραμμα ένα μεγάλο έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης από την προβλήτα μέχρι το Τελωνείο Δοϊράνης, που θεωρητικά θα εγκατασταθεί εργολάβος το φθινόπωρο και αναμένεται να αλλάξει επιτέλους την εικόνα της περιοχής.
Είναι όμως παντελώς απαράδεκτη η εγκατάλειψη της περιοχής από την πλευρά του δήμου. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται Πρωτομαγιά και να μην μπορεί κανείς να σταθεί κάτω από τα δένδρα της περιοχής γιατί τα χόρτα έφθασαν στο μισό μέτρο και ακόμη δεν έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι εθελοντές ακόμη και από τα φίδια.
Εκατοντάδες μαθητές θα μπορούσαν να κάνουν την εκδρομή τους στη Δοϊράνη μέσα στο Μάιο, αλλά ποιος δάσκαλος τολμά να προγραμματίσει την εκδρομή των παιδιών μέσα στα χόρτα και τα τσαλιά, μέσα στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η απροσπέλαστη παραλία της λίμνης;