Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 3:41:05 πμ

Σχόλια

Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 21:15

Ξυπνήστε !

Γράφτηκε από τον

Στις Σέρρες ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο οι δηλώσεις ενδιαφέροντος των πολιτών για σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου. Και ενδέχεται μάλιστα να λειτουργήσει στην πόλη γραφείο της ΔΕΔΑ.
Στην Κατερίνη  οι τρεις τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων από τον Δεκέμβριο ώστε μέχρι τον Μάρτιο να συνδεθούν με το υφιστάμενο δίκτυο.
Στο Κιλκίς επικρατεί "άκρα του τάφου σιωπή" Τα είπαμε, φωνάξαμε, καταγγείλλαμε, αλλά δεν συγκινείται κανείς.

Κυριακή, 29 Οκτώβριος 2017 21:48

Περί μειώσεων

Γράφτηκε από τον

Η  μείωση μεσοσταθμικά των κοινοτικών ενισχύσεων κάπου στο 5,5% που γράφαμε επιβεβαιώθηκε  με την πληρωμή των ενισχύσεων μέσα στην εβδομάδα. Για να ξέρετε  η μείωση επί της βασικής (το 70% της συνολικής)  είναι  4,5% είναι για το Εθνικό Απόθεμα, άλλο ένα 3% είναι για τις νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ υπάρχει και ένα περίπου 0,8% ως διόρθωση από την πρώτη κατανομή που έγινε το 2015. Συνεπώς οι κρατήσεις επί της Βασικής Ενίσχυσης, είναι πάνω από 8%. Και στη συνολική κάπου στο 5,5%.

 

Ανοιχτή πρόκληση
Δειλά δειλά ξεκίνησαν τα οργώματα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο στα σιτηρά. Και ω της ελεύθερης αγοράς: Οι σιτοπαραγωγοί ακόμα δεν εξοφλήθηκαν για τα σιτάρια που παρέδωσαν τον περασμένο καλοκαίρι. Με το γνωστό σύστημα της "ανοιχτής τιμής" Προς δόξαν δεξιών, κεντροδεξιών, κεντροαριστερών και αριστερών κυβερνήσεων.

 

Τέσσερα τα ψηφοδέλτια

Πέμπτη, 26 Οκτώβριος 2017 21:29

Τι να πούμε για τον Χρήστο Αϊδαρίνη...

Γράφτηκε από τον

 Δεν είναι η πρώτη φορά. Από όσο θυμόμαστε σε κάθε εκδήλωση που οργανώνουμε ο εξαιρετικός φίλος και οινοποιός "με ονομασία προέλευσης" Χρήστος Αϊδαρίνης προσέρχεται και δωρίζει οίνο άφθονο και ποιοτικό

Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 21:46

Υπάρχουν άλλοι;

Γράφτηκε από τον

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με δημόσια δήλωσή του διευκρίνισε ότι από το 2011 έχει παραιτηθεί πάσης διεκδίκησης αναδρομικών και εκφράζει την απορία-αν όχι την αγανάκτησή του - για την εμπλοκή του ονόματος του μεταξύ όσων, δικαιωθέντες από τον Συμβούλιο Επικρατείας,  διεκδικούν αναδρομικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Να περιμένουμε ανάλογη τοποθέτηση και από τους άλλους πρώην βουλευτές του νομού. Έτσι για την ιστορία;

Κυριακή, 22 Οκτώβριος 2017 19:47

Ανάσχεση του τουριστικού ρεύματος προς τα... καζίνο

Γράφτηκε από τον

Με απόφαση του Γραμματέα της Κ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο Βουλευτής  Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς ορίστηκε εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου  Οικονομικών   με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων».
Η συζήτηση του Νομοσχεδίου ξεκίνησε στις  20 Οκτωβρίου 2017,  στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η εισαγωγή του στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του βουλευτή.

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 21:00

Είναι αλλού αλλά ήταν κι εκεί

Γράφτηκε από τον

Μπορεί να βγήκε δημόσια και να δήλωσε εξαρχής ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ο Γιώργος Φραγγίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, έδωσε το παρών του στην ομιλία του Γιώργου Καμίνη.

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 23:38

Πράξη αυτοθυσίας...

Γράφτηκε από τον

Σύντομη ήταν η επίσκεψη του υποψηφίου προέδρου της ΔΗ.ΣΥ.  και Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη που τον υποδέχθηκε στο γραφείο του. Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον ομόλογό του της πρωτεύουσας της χώρας, "ψηφίζοντάς" τον έμμεσα καθώς τις ευχές του συνόδευσε με την υπενθύμιση πως "ο τόπος χρειάζεται άφθαρτους πολιτικούς κι εσείς είστε άφθαρτος".

Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 21:41

Πρόσληψη 3 ατόμων στο καμπ Ν. Καβάλας

Γράφτηκε από τον

Την πρόσληψη 3 ατόμων (διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού) στο κέντρο προσφύγων της Νέας Καβάλας ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Η αναλυτική διακήρυξη της πρόσληψης δημοσιεύθηκε στην ημερήσια εφημερίδα του νομού, ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς, την περασμένη Πέμπτη.
Πριν από μια εβδομάδα ο δήμαρχος Παιονίας μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ.  Μουζάλα, πως το κέντρο θα κλείσει. Αμέσως μετά το ίδιο Υπουργείο ανακοινώνει πρόσληψη 3 υπαλλήλων, που μαζί με τον διοικητή του καμπ, τον εκδότη του «Μαχητή», Γιώργο Περπερίδη, θα διαχειρίζονται τα του καμπ.
Ή μας δουλεύει ο κ. Μουζάλας, με τις διαβεβαιώσεις του εδώ κι ένα χρόνο, πως κλείνει το καμπ, ή απλά δεν ξέρει του τι γίνεται!

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 21:43

Ενώπιον Θεού και πέντε μητροπολιτών!

Γράφτηκε από τον

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά πέντε μητροπολίτες ευλόγησαν το γάμο  του Χρήστου και της Θεανώς.   

Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 00:32

Τα κατάφερε ο Αλίρης

Γράφτηκε από τον

Τελικά, ο πρώην αντιδήμαρχος Γουμένισσας Γιάννης Αλίρης τα κατάφερε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να πήγε πολλές φορές στην Αθήνα για να πετύχει το στόχο του, να εμφανίσει τα «Χάλκινα» της Γουμένισσας στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά το πέτυχε. Και όχι μόνο θα εμφανιστούν τα «Χάλκινα» στην καλύτερη μουσική σκηνή της χώρας, αλλά θα συνοδεύονται και από τους εξαίρετους καλλιτέχνες, Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Μπάση και Αρετή Κετιμέ!
Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πλημμυρίσει από τους «χάλκινους» ήχους της Γουμένισσας και της Μακεδονίας. Οι συναντήσεις του Γιάννη στο σπίτι του Σαββόπουλου έπιασαν τόπο!