Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 1:25:37 πμ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:17

Η βασιλόπιτα του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Ήταν μία εκδήλωση μέσα σε φιλικότατη και αμεσότατη ατμόσφαιρα μεταξύ φίλων και μελών του συλλόγου όπου αμέσως μετά το κόψιμο της βασιλόπιτας η αίθουσα του συνεδριακού πλημμύρισε από τις μελωδικότατες φωνές των σοπράνο Βάσως Βαϊούλη και Μαρίας Κιορπελίδου τις οποίες συνόδευσε στο πιάνο η Άννα Χατζημητάκου.
Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της δασκάλας Παναγιώτας Ξυνογαλά – Βασιλειάδου, μίας γυναίκας η οποία έζησε στο Κιλκίς υπηρετώντας σε διάφορα δημοτικά σχολεία του νομού και παρόλο που προσβλήθηκε δύο φορές από το καρκίνο του μαστού στάθηκε νικήτρια και έφυγε σε βαθιά γεράματα 90 χρονών από διαφορετική αιτία.
Κατόπιν η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καρκινοπαθείς αφού είναι έκδηλη η έλλειψη γιατρών στα αντικαρκινικά νοσοκομεία. Επίσης τόνισε με έμβαση την απάνθρωπη απαίτηση του ΕΟΠΠΥ που πριν λίγες μέρες ζητούσε από τους γιατρούς να βεβαιώνουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών τους. Η παρουσίαση δύο ολιγόλεπτων βίντεο όσον αφορά στην πρόληψη με τα συνθήματα νίκης του καρκίνου ενθουσίασε το κοινό αλλά ταυτόχρονα το προβλημάτισε αφού δυστυχώς στην Ελλάδα είναι λίγο το ποσοστό εκείνων που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.
Έγινε αναφορά στην παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) αλλά και στην παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου (15 Φεβρουαρίου) από την Σωτηρία Χατζοπούλου, νοσηλεύτρια, η οποία τόνισε ότι η δύναμη των παιδιών είναι αφάνταστα μεγαλύτερη από των μεγάλων.
Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τη χορωδία του Μουσικοπολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας η οποία με επικεφαλή τον πατέρα Ιωάννη Ξενιτίδη απέδωσε ρεμπέτικα τραγούδια δίνοντας μία ξεχωριστή νότα αφού μέσα από το ρεμπέτικο εμφανίζονται τα πάθη των ανθρώπων. Ο Γιώργος Γεωργός (μπουζούκι), ο Γρηγόρης Μαυρόπουλος (τουμπερλέκι) και ο Δημήτρης Στεφανίδης (αρμόνιο) συνόδευσαν την χορωδία της Ευκαρπίας. Το εγχείρημα σε μία εκδήλωση να ακουστούν τραγούδια όπερας και ρεμπέτικα ήταν πρωτότυπο και ασυνήθιστο αλλά ευχάριστα αποδεκτό από τους παρισταμένους οι οποίοι πραγματικά το απόλαυσαν.
Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν ο Νίκος Ταχτσίδης και η Άννα Αθανασιάδου.