Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:16:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 10:41

Χιονίζει στο Κιλκίς αλλά χωρίς προβλήματα

Γράφτηκε από τον

 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας χιονίζει στο νομό Κιλκίς, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Από την Αστυνομία ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Το Δ. Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς, “ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους κι επώνυμους, που στήριξαν με κάθε τρόπο το έργο μας, που είναι τόσο επιτακτικό στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, ενισχύοντας υλικά την προσπάθειά μας, ώστε τις ημέρες των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μπορέσαμε να κάνουμε αξιοπρεπή πακέτα για τις άπορες οικογένειες και είδη δώρων στα  παιδιά που έχει αγκαλιάσει ο Σύλλογός μας. Φέτος ξεκινήσαμε τη δράση στήριξης στίς άπορες οικογένειες από τόν μήνα Νοέμβριο περνώντας τό μήνυμα ότι στήριξη χρειάζετε ό κόσμος όλο τό χρόνο καί όχι εν όψει εορτών. Κατάφερε ή συμμετοχή τού κόσμου νά φτάσει πάνω από 250 πακέτα στήριξης μέ είδη τροφίμων χαρτικών απορυπαντικών λαδιών και παιχνιδιών σε  όλο το Νομό  και σε πάνω από εκατό παιδάκια να παραλάβουν καινούργια παιχνίδια.

Εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης νερού στην πόλη του Κιλκίς (ανέβηκε στα 380 κυβικά την ώρα) εξαιτίας των διαρροών θα διακοπεί από τις 9μ.μ. του Σαββάτου 14/1 έως τις 10 το πρωί της Κυριακής 15/1 από την οδό της 21ης Ιουνίου και κάτω, ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί η υδροδότηση της άνω πόλης (Τριανταφυλλίδου, Μητροπόλεως, Παπαγιαννάκου και πάνω, περιοχή Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς). 

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κιλκίς αναφέρει:

"Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ''Πρωινή'', όπου φιλοξενείται δήλωση του δημοτικού συμβούλου Κιλκίς Λάζαρου Παζαρτζικλή, για το επίπεδο πολιτικής προστασίας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πρόσφατων καιρικών φαινομένων θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 10:37

Η κατάσταση του οδικού δικτύου το πρωί της Παρασκευής

Γράφτηκε από τον

Στο νομό Κιλκίς η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • ·στην Επαρχιακή Οδό Αξιούπολης / Σκρα (από Διασταύρωση Πηγής),
  • ·στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς / Ποντοκερασιάς,
  • ·στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς / Κεντρικού και
  • ·στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς / Ισώματος.

Τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Κιλκίς, οι οποίες συνέδραμαν στην προσπάθεια του Φορέα για ανακούφιση συμπολιτών τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, εξέφρασε ο Πρόεδρος κ. Π. Τονικίδης.. Συγκεκριμένα δήλωσε:
“Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών του Επιμελητηρίου, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια θερμές ευχαριστίες για την άμεση και αποφασιστική ανταπόκρισή των επιχειρηματιών μελών μας στο αίτημά μας για παροχή ειδών διατροφής.

Το Πρωτοδικείο Κιλκίς σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως "ενόψει των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Κιλκίς, ιδίως κατά τις πρωινές ώρες και καθιστούν επικίνδυνη τη μετακίνηση απάντων (Δικαστικών Λειτουργών, Δικηγόρων και διαδίκων), ορίζεται ως ώρα έναρξης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς και του Ειρηνοδικείου Πολυκάστρου, της δικασίμου της 13ης Ιανουαρίου 2017, η 10.30 πρωινή.

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 12:36

Τα γραφεία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ στο κατάλευκο του χιονιά...

Γράφτηκε από τον

Πέμπτη πρωί 12 Ιανουαρίου 2017 και τα γραφεία των εφημερίδων μας στο Μεταλλικό πνιγμένα στο κατάλευκο του χιονιά.

Με τόση ομορφιά εκτός κι εσύ να παλεύεις εντός για την έκδοση των εφημερίδων, ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς...

Ατιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις!

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 12:34

Μη ξεγελιέστε από τον ήλιο, χρειάζονται αλυσίδες...

Γράφτηκε από τον

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού.

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 14:04

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με την ΦΦΚ4/7140/86/9-1-2017 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κηρύχθηκαν όλοι οι Δήμοι της Π.Ε.Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός).

Το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ήταν το 5859/44/7-1-2017.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για 15 μέρες και μέχρι την 23η Ιανουαρίου 2017.