Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 1:08:37 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:25

Συνάντηση επαγγελματιών και εκπροσώπων ΑΕΠΙ

Συντάκτης:

syllogos-epaggelmation-diaskedasis-nomou-kilkisΜετά από αίτημα του συλλόγου επαγγελματιών διασκέδασης-αναψυχής και εστίασης Νομού Κιλκίς, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου επισκέφθηκε την 22-11-2012 την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:23

20 χρόνια LEADER και προσφοράς ΑΝ.ΚΙ.

Συντάκτης:

leaderΗμερίδα με θέμα «Είκοσι χρόνια LEADER» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί: Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Πρόεδρος ΑΝΚΙ ΑΕ. Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.  Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:21

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Συντάκτης:

lapordasΣτο κέντρο νεότητας Γρίβας ,την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κος Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας συναντήθηκε με τους κατοίκους του οικισμού για μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση.
Αρχικά έγινε μια σύντομη ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και τους άμεσους στόχους της Διοίκησης και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι κάτοικοι που αναφέρθηκαν σε  θέματα κοινού ή προσωπικού ενδιαφέροντος.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:19

«Μαφία με τα καροτσάκια»

Συντάκτης:

mple-kadosΕρώτηση για «ρακοσυλλέκτες» που «χτυπούν» μπλε κάδους ανακύκλωσης κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, στην οποία αναφέρει:
«Τον τελευταίο χρόνο όλο και πιο συχνά συναντούμε στους δρόμους της χώρας και είναι πιο έντονο στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας  κάποιους «ρακοσυλλέκτες» οι περισσότεροι εκ των οποίων αν κρίνουμε από τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους είναι Βούλγαροι να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Για το ίδιο θέμα δεχόμαστε και καταγγελίες από πολίτες της περιοχής, αφού αυτοί οι «ρακοσυλλέκτες» εισβάλουν και στις αυλές των σπιτιών στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ό,τι ανακυκλώσιμο υλικό βρουν.

voulgariko-diavatirioΑπό την ΠΓΔΜ προέρχεται το 50% των αλλοδαπών που απέκτησαν τη βουλγαρική υπηκοότητα από το 2007 έως σήμερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, από τις αρχές του 2012 εκδόθηκαν περίπου 15.015 άδειες αποφάσεις για τη χορήγηση υπηκοότητας, εκ των οποίων οι 6.366 αφορούν πολίτες της ΠΓΔΜ.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:08

ΠΦΣ: Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται

Συντάκτης:

farmakeio«Αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι διαβεβαιώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, τουλάχιστον έως το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του κλάδου.

vimatizoΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»,   μετά από προσπάθειες χρόνων, μπορεί με ικανοποίηση να παρακολουθεί την  υλοποίηση  ενός  από τους σημαντικότερους στόχους που είχε θέσει, ένα έργο καινοτομία για την πόλη, τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης- Οικοτροφείου.

astynomiko-tmima-kilkisΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς εξιχνιάστηκαν οκτώ  περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων στην πόλη του Κιλκίς, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μήνα.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24.11.2012, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς ένας ημεδαπός 38 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:14

H Παναγιά Βηματάρισσα στους Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες

Συντάκτης:

panagia-vimatarissaΜία ιδιαίτερη ευλογία θα έχουν οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλεως του Κιλκίς, εν όψει της Πανηγύρεως των πολιούχων Αγίων μας Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, να προσκυνήσουν μία από τις Ιερές Εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

erithros-staurosΤην Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 –Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού- και ώρα 6μ.μ., θα πραγματοποιηθεί  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, τελετή απονομής πτυχίων σε νέους εθελοντές νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κιλκίς.