Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 3:47:58 πμ
etpa
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 15:10

Θεοφύλακτος Παγλαρίδης: Σε τα μας τώρα…

Συντάκτης:
paglaridis
«Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ψωμί να φάνε και άνθρωποι που ασκούν τη φοροδιαφυγή ως εθνικό σπορ», δήλωσε,  μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρός Καν, ίνα επιβεβαιωθεί ότι το έθνος και τα ιερά της φυλής πλήττονται ευθέως πλέον από τους ιέρακες του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
Ωσάν να μην γνωρίζαμε εμείς ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό σπορ…. Έτσι λειτουργεί όμως ο ιμπεριαλισμός και οι εκπρόσωποί του. Μας κατηγορούν δήθεν για αδυναμία ελέγχου της φοροδιαφυγής,  εμμέσως και ουσία όμως μας μέμφονται  επί βλακεία.
Τα τσιράκια του Στρος Καν και του Γιούνκερ έδωσαν και συνέντευξη τύπου και συμβούλεψαν την κυβέρνησή μας να πουλήσει δημόσια περιουσία (και γη) για να ξεπληρώσει τμήμα του χρέους ώστε να είναι ευχερέστερη η εξυπηρέτησή του.
Οποίον όνειδος! Να πουλήσουμε την ιερή ελληνική γη για να ξεχρεώσουμε. Ευτυχώς,  τα καλύτερα παιδιά μας, τα κοινώς αποκαλούμενα λαμόγια, ξορκίζουν το κακό  ασκώντας  υπερήφανη εξωτερική πολιτική.  Επεκτείνουν την εθνική μας κυριαρχία  στα κέντρα του διεθνούς ιμπεριαλισμού.  Αγόρασαν ήδη το μισό Λονδίνο,  δευτερευόντως και για να τοποθετησουν  το χρήμα που απέκτησαν φοροδιαφεύγοντας.
Ισοφαρίζουν έτσι την απώλεια της μισής νότιας Κρήτης που αγοράστηκε από Γερμανούς. Οι οποίοι άθλιοι Γερμανοί   με το χρήμα τους  κατάφεραν όσα δεν μπόρεσαν  πριν 70 χρόνια. Αγοράζοντας γη από ιδιώτες.
Αυτούς τους πατριώτες λοιπόν μάς κατηγορούν ότι περιθάλπουμε. Δήθεν πως δεν μπορούμε να τους φέρουμε βόλτα. Ενώ εμείς απλά διασώζουμε την τιμή του Έθνους.
Πολύ καλά το έθεσε ένας λαμπρός καθηγητής του Καποδοστριακού πανεπιστημίου μας. Τι θα κερδίσουμε, αναρωτήθηκε ο φωστήρας της οικονομικής σκέψης, αν αύριο πουλήσουμε δημόσια περιουσία και ξεχρεώσουμε όλο το χρέος μας; Απολύτως τίποτα. Θα είμαστε στην ίδια θέση. Διότι δεν θα χρωστάμε, αλλά και δεν θα διαθέτουμε δημόσια περιουσία! Οπότε, κατά  τον φωστήρα, ουδέν το κέρδος.
Το χρέος μας είναι στα 350 δις, ευρώ, οι αγορές σχεδόν δεν μας δανείζουν ούτε με τοκογλυφικά επιτόκια, στην Ε.Ε. προστρέχουμε ως επαίτες αλλά και απειλώντας τους πως το δικό μας χάλι θα τους συμπαρασύρει , η χώρα είναι στο σημείο μηδέν και οι πολιτικοί ηγέτες που διαφεντεύουν τις τύχες της μοιάζουν σαν να κυβερνούν μια χώρα που διαθέτει πλεονάσματα και ερίζουν πως θα τα διανείμουν. 
Και όταν από τους εταίρους μας που καλύπτουν τα δικά μας χρέη, υποδεικνύονται τρόποι για να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, η περήφανη πολιτική μας ηγεσία ενσωματώνει τις προτάσεις αυτές  στο τίμημα και την υποχρέωση που αναλαμβάνουμε έναντι της Ευρώπης1 Είναι δηλαδή το “δούναι” έναντι του “λαβείν”.
Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αποτελεί, κατά τους ηγέτες μας, η οικονομική συμπόρευση με τους εταίρους μας με ενιαίους κανόνες. Σάμπως να είναι δυνατή η μακρόχρονη διαβίωση εντός ενιαίου νομίσματος με  συνταγή “όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει" 
Και το εξωφρενικό: σχεδόν φαντάζουν επαναστάτες ποπολάροι  και  δοξάζονται οι Ιρλανδοί που αγωνίζονται να διατηρήσουν την φορολογία 10% στις επιχειρησεις!
Ασκούν υπερήφανη εξωτερική πολιτική εκείνοι που εισήγαγαν το μοντέλο Κίνας πριν την Κίνα. Και τα ακούς αυτά τα παλαβά και από “προδευτικά” χείλη.
Αλλά σάμπως ο λαός είναι απαλλαγμένος από χρόνιες αρρώστιες; Έμαθε μόνο να χειροκροτεί και να σκέφτεται  τα ευχάριστα και τα εύκολα. Κι όταν τον ζορίζουν  έχει εύκολη – κι αυτός- την συνταγή: Καταγγέλλει τους άλλους. Τη Μέρκελ, τον Ομπάμα, τον Στρος Καν.  Γνωστού όντος ότι εμείς δεν φταίμε ποτέ. Πάντα οι άλλοι. Κι αν είναι Εβραίοι, Ιμπεριαλιστές, κομμουνιστές, μετανάστες, δανειστές μας- διαλέξτε κατά περίσταση- ακόμα καλύτερο το ερμηνευτικό σχήμα.
Σιγά που θα μας πείσουνε εμάς τους φωστήρες  τα επιχειρήματα του κάθε Στρος Καν και του κάθε Τρισέ  για να ξελασπώσουμε από τα χρέη. Αυτοί μας δάνεισαν, αυτοί να βρουν τρόπο να μας ξαναδανείσουν.
Εδώ κοτζάμ Κωνσταντινούπολη έπεσε κι εμείς οι φωστήρες δια του Ιωσήφ Βρυέννιου τη βρήκαμε την μόνη αιτία. Μας τιμώρησε ο Θεός διότι χρησιμοποιούσαμε ( οι ορθόδοξοι Βυζαντινοί) Εβραίους γιατρούς! (Εβραίοις χρώμεθα ιατροίς)
Σε τα μας τώρα…