Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 12:28:54 πμ

Εκπαίδευση

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 13:53

Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας: Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης για εθιμοτυπικές καταλήψεις των μαθητών να του υπενθυμίσουμε τα εξής: οι μαθητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, σχολική στέγη, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, συντήρηση σχολείων, ασφαλή κτίρια, εξοπλισμό εργαστηρίων.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-9-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (22-9-2015)

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:42

Κατάληψη από τους μαθητές στο 1 Λύκειο και ΕΠΑΛ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με τηλεγραφικό τρόπο μαθητές του 1ου Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς επέδωσαν το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου τα αιτήματά τους στη διεύθυνση των σχολείων προβαίνοντας σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος στη νοτιανατολική πλευρά της πόλης του Κιλκίς.

Θετική στον κορονοϊό ανιχνεύτηκε καθαρίστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Γουμένισσας την Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή κατ’ εφαρμογήν του σχετικού πρωτοκόλλου τα σχολεία έμειναν κλειστά για να γίνουν οι εργασίες απολύμανσης. Την απόφαση περί μη λειτουργίας του σχολείου έλαβε ο διευθυντής του, Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος ενημέρωσε και τους γονείς των μαθητών από διπλανά χωριά να μην στείλουν την Παρασκευή τα παιδιά τους στο σχολείο.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (19-9-2015)

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες. Οι δυσκολίες είναι αρκετές για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την υγειονομική κρίση που  καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα (14 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί αστυνομικοί, σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μισά μισά ελληνόπουλα και προσφυγάκια που δεν γνωρίζουν καν τη γλώσσα.

Χρειάζεται υψηλή παιδαγωγική εξειδίκευση και ισοϋψές πολιτικό αισθητήριο για να επιχειρήσει κάποιος το ακατανόητο σε κοινούς θνητούς: Να στοιβάξει σε μια τάξη 51 ελληνόπουλα και 46 προσφυγόπουλα που δεν ξέρουν ελληνικά και να θεωρεί ότι με τη σύνθεση αυτή η τάξη θα είναι λειτουργική και -κατά το κοινώς λεγόμενον - θα μάθουν γράμματα.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 14:18

Ευχές Σιωνίδη για τη νέα σχολική χρονιά

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας εύχονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δύναμη, επιμονή και υπομονή ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις ιδιαίτερες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του covid-19 και που επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία των σχολείων.

Σελίδα 1 από 134