Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:17:52 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Εκπαίδευση

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας δημιουργεί ομίλους καινοτομίας και αριστείας, με στόχο την ενεργοποίηση μαθητών με δεξιότητες που δεν καλύπτει το αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων. Οι προηγούμενες μας διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό μας δίνουν δύναμη και θέληση να σηκώσουμε ακόμη περισσότερο τον πήχη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Η Φιφή είναι μια γάτα διαφορετική από τις άλλες. Δεν της αρκεί που μπορεί να κάνει μεγάλα άλματα, να σκαρφαλώνει με ευκολία στα δέντρα, να βλέπει άριστα τη νύχτα, να αντιλαμβάνεται τα πάντα με τους αισθητήρες της. Μεγάλη της επιθυμία είναι να δει τον κόσμο από ψηλά! Και πράγματι, θα προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να τα καταφέρει. Θα πετύχει τελικά τον σκοπό της να πετάξει σαν πουλί στον ουρανό και να θαυμάσει από εκεί τις ομορφιές της Γης; Θα γίνει άραγε η Φιφή, η πρώτη ιπτάμενη γάτα της Ιστορίας;

Σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη)  για τους μαθητές και τις μαθήτριες στις πληγείσες, από τις καταστροφικές πλημμύρες, περιοχές της Θεσσαλίας συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας.

          «Η αλληλεγγύη είναι δύναμη» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης παραλαμβάνοντας, μαζί με μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Κιλκίς, τα κιβώτια με τα σχολικά είδη από τον εκπαιδευτικό κ. Τσιτσίμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς εύχεται σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, στους υπόλοιπους εργαζόμενους των σχολείων του Κιλκίς, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία!

Για όλους εμάς το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πολλά πράγματα.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου έλαβε την εθνική ετικέτα ποιότητας e-Twinning για το συνεργατικό έργο IntheNameofPoetry, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2022-23. Το συγκεκριμένο έργο έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών με το ΣΤ1 και υπεύθυνη την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας και ιδρύτρια του έργου κ. Μπαλή Παναγιώτα. Στο έργο συνεργάστηκαν μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία και τη Ρουμανία και έγραψαν διάφορα είδη ποιημάτων αντλώντας έμπνευση από τις τέσσερις εποχές. Το τελικό προϊόν είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου το οποίο εικονογράφησαν και ηχογράφησαν τα παιδιά.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων του Κιλκίς παρακαλεί τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων (συγκεκριμένα τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών), όπως επικοινωνήσουν αρχικά και προσκομίσουν στην συνέχεια τις βεβαιώσεις εγγραφών από τις αντίστοιχες σχολές τους (με email) έως Παρασκευή 27/10/2023, προκειμένου να λάβουν μέρος σε βράβευση που θα ακολουθήσει σε ημερομηνία που θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

Γράφει ο Δρ Σωτήρης Μαρκάδας, Διευθυντής Π.Ε. Κιλκίς

H εμπλοκή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους

Το μεγάλο ενδιαφέρον για την εμπλοκή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους, εδράζεται στην πεποίθηση ότι αυξάνει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους. Πολλές μελέτες επικεντρώνονται στη συσχέτιση μεταξύ της εμπλοκής και των σχολικών επιδόσεων των παιδιών και συνήθως στα συμπεράσματα τους αναφέρουν ότι η εμπλοκή των γονέων είναι ένας βασικός παράγοντας στη σχολική επιτυχία ενός παιδιού.

Το Δημοτικό Σχολείο του Μαυρονερίου ευχαριστεί θερμά την πρ. Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αγαθοπούλου Ειρήνη για την ευγενική χορηγία στο σχολείο μας ενός σταθερού υπολογιστή με τον περιφερειακό εξοπλισμό του!

Ελπίζουμε η κίνησή της αυτή να γίνει παράδειγμα προς μίμηση! 

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους μαθητές, τους γονείς

και τους εκπαιδευτικούς για ένα γόνιμο και πλούσιο παιδαγωγικό έργο.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 10:47

Ανακαλύψτε τον κόσμο του χορού με τη Miranda Frost στο Kinesis Gym

Συντάκτης:

 Με μεγάλη χαρά και απίστευτο ενθουσιασμό έχουμε τα πιο ευχάριστα νέα για τα παιδιά μας. (ηλικίας 7 έως 12 ετών)
 Στην ομάδα του KINESIS θα έχουμε την καταξιωμένη στην πόλη μας δασκάλα χορού Miranda Frost.
Η Μιράντα θα διδάξει musical theater, dance kinetics και μουσικοκινητικές ασκήσεις.

Σελίδα 1 από 275