Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 1:15:13 πμ

Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποιείται και φέτος πληθώρα δράσεων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Έτσι,  την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε δεντροφύτευση του χώρου γύρω από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Οι καθηγητές και οι μαθητές/τριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) ΚΙΛΚΙΣ ευχαριστούν  θερμά την ορθοδοντικό κ. Παναγιώτα Γκόλιαρη, για την ενημέρωση που πραγματοποίησε στο σχολείο μας για τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής.

Η βουλεύτρια Ν. Κιλκίς, Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη, κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως με θέμα: «Ελλείψεις και κενά στην Ειδική Αγωγή του νομού Κιλκίς».

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση του νομού Κιλκίς στο χώρο της Ειδικής Αγωγής , τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς και παρόλο που έχουν προηγηθεί τρεις φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια συμπράξεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς με πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας, εκκινεί μια συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (Λ.Ε.Κ.) με στόχο την επαφή των μαθητών/τριών των σχολείων μας με την παραδοσιακή μουσική και τραγούδια μας, τη γνωριμία με τους χορούς και ενδυμασίες του τόπου μας και γενικότερα την ενδυνάμωση και διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-11-2017)

Αλλάζουν μορφή οι σχολικές αυλές δέκα διδακτηρίων της πόλης του Κιλκίς και μετατρέπονται σε  λειτουργικούς και καλαίσθητους  χώρους για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο, τα συστεγαζόμενα στο εν λόγω συγκρότημα  1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο έχουν ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή σε πρόγραμμα συντήρησης των σχολικών αυλών το οποίο περιλαμβάνει κρασπεδώσεις – τσιμεντοστρώσεις,  βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γραμμοσκίαση γηπέδων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Β2 με συνοδούς καθηγητές τις  κ. Π. Καλπάκα, και Α. Μπαδήλα και τον κ. Ν. Καρακάση την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν το  Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ "Βέλος".

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-11-2017)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (23-11-2017)

Την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2022, επισκέφτηκε τον Όμιλο «Περιβάλλον & Αειφορία» του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς η αρχιτέκτονας κα Φανή Ανθυμίδου και παρουσίασε το θέμα «Βιοκλιματική αρχιτεκτονική». Με την παρουσίασή της, που ήταν περιεκτική και επίκαιρη μας εισήγαγε με τρόπο καθηλωτικό στο χώρο του σχεδιασμού κτιρίων σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας.

Σελίδα 1 από 251