Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 9:11:26 μμ

Αρθρογραφία

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στην κοινωνία είναι η επικοινωνία. Όσο πιο καθαρός και σαφής είναι  ο λόγος του καθενός, τόσο πιο κατανοητός γίνεται. Αλλά και τόσο πιο λίγες είναι οι δυνατότητες της διαστρέβλωσης του.   Ορθά και δίκαια λέει ο λαός μας «σοφόν το σαφές».

Αντίθετα ο ασαφής ο λόγος έχει κενά στην εκφορά του, γι' αυτό κι επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επικοινωνία» ,είχε πει πριν από καιρό ένας πολιτικός αρχηγός, καθώς  στην εποχή της σημερινής μιντιακής ηγεμονίας δυνατότερη κι από την αλήθεια είναι η παραχάραξή της.

  

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Χρέος μας…να ακουμπήσουμε τη μνήμη μας σε κείνες τις αγωνιώδεις και τραγικές μέρες της προσχεδιασμένης, ολοκληρωτικής, συστηματικής εξόντωσης του Ποντιακού ελληνισμού…

   Το 1908 είναι ένα ιστορικό ορόσημο, γιατί τούτη τη χρονιά ιδρύεται το κομιτάτο «Ένωση- πρόοδος»  από Νεότουρκους φανατικούς εθνικιστές με επικεφαλής την τριανδρία, Ταλαάτ Μπέη, Εμβέρ πασά και Τζελάλ πασά, οι οποίοι με διακόσιους άλλους εθνικιστές στις 18 Ιανουαρίου 1913 επιτίθενται κατά της μόνιμης κυβέρνησης, σκοτώνουν τον υπουργό στρατιωτικών Νιαζίμ μπέη και αναγκάζουν τον βεζίρη Κιαμίλ πασά να παραιτηθεί. Εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο Κεμάλ πασάς, στόχος τους να σώσουν τον «Μεγάλο ασθενή» την Τουρκία. Το εθνικιστικό αυτό φανατικό κίνημα καλυπτόταν πίσω από τα συνθήματα ισονομίας, δικαιοσύνης, προόδου μεταξύ Τούρκων και μειονοτήτων -Αρμενίων και Ελλήνων- που είχαν την οικονομική δύναμη στα χέρια τους.

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 21:22

Των εκλογών τα πάθη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

            Σ’ έναν μετεκλογικό μοναχικό περίπατό μου συνάντησα τον προβληματισμένο ψηφοφόρο. Μετά τα τυπικά ήλθε η κρίσιμη επισήμανση. «Πολύ ανιαρές βρε αδελφέ οι εκλογές χωρίς σταυρό». Ακολούθησε ένας διάλογος του ποδαριού, εκείνος έφυγε αμετάπειστος κι εγώ αρκούντως προβληματισμένος. Τι σημαίνει άραγε το κυνήγι του σταυρού για τον ψηφοφόρο; Η απάντηση απλή.

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 19:41

Κυριαρχία της κεντροδεξιάς και τα μονοθεματικά κόμματα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης, ιατρός, π. υφυπουργός ΝΔ.

Έχοντας κοσμοθεώρηση ζωής από τα εφηβικά μου χρόνια, προσπαθούσα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα πολιτικής και ζωής να τα εδραιώσω σ’ αυτήν.

Επί 40 χρόνια θεωρούσα νόθα και διαστροφική την κεντροαριστερή πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία.

Γράφει ο Dr. Πέτρος Θάνος

Χειρουργός Ουρολόγος & Ανδρολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

 - Θεραπεία στην Στυτική Δυσλειτουργία

- Θεραπεία στη Προστατίτιδα

Πώς λειτουργεί η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων στην στυτική δυσλειτουργία;

Η θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνει τη διέλευση ανώδυνων, σύντομων, έντονων εστιασμένων κυμάτων στους προσβεβλημένους ιστούς του πέους. Αυτά τα κύματα αυξάνουν τη ροή του αίματος, διεγείρουν την αναμόρφωση και την αναγέννηση των ιστών. Η θεραπεία με τα κρουστικά κύματα θέτει τα κύτταρα του σώματος του πέους  σε λειτουργία και επανεκκινεί τη δική της επιταχυνόμενη διαδικασία επούλωσης.

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 10:45

Περί του εκλογικού αποτελέσματος και της Αριστεράς εν γένει

Συντάκτης: Eidisis.gr

Του Θανάση Βαφειάδη.

Οι μεταφράσεις όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες, όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές. Έτσι είναι και με την Αριστερά. Όταν είναι πιστή στις αρχές του σοσιαλισμού δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ελκυστική. Πάρτε έναν μακροχρόνια άνεργο ή έναν μεροκαματιάρη που του έχουν πάρει τη μοναδική κατοικία του τα funds ή έναν χαμηλοσυνταξιούχο που μετράει τα φραγκοδίφραγκα για το γιαουρτάκι και τα φάρμακα του και μιλήστε του για σοσιαλισμό. Στην καλύτερη περίπτωση θα σας κοιτάξει με εκείνο το αγριεμένο βλέμμα που έχει ο σκύλος μου ο Χιούμπερτ όταν νοιώθει ότι απειλείται.

Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 21:26

Με τον εγγονό στη κάλπη

Συντάκτης: Eidisis.gr
  • Παππού θα ψηφίσω και εγώ στις εκλογές, δικαιούμαι σύμφωνα με το νέο νόμο, τηλεφώνησε ο εγγονός μας.

Γνώριζα το νόμο αλλά δεν φαντάσθηκα ότι μεγάλωσε τόσο, το χθεσινό μας μωρό, ώστε ήταν πλέον έτοιμο να ψηφίσει, στα δεκαεπτά του.

Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 17:52

Η Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Dr. Πέτρος Θάνος

Χειρουργός Ουρολόγος & Ανδρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η Ρομποτική Χειρουργική είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης που γίνεται με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων. 

Αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τους περιορισμούς της προϋπάρχουσας επεμβατικής χειρουργικής και να ενισχύσει τις ικανότητες των χειρουργών που εκτελούν μία ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 11:34

Η εικαστική Έκθεση στην «Τέχνη»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η εικαστική Έκθεση του ταλαντούχου Χαρίτωνα Παπαδόπουλου με τίτλο «οι μηχανές» στην αίθουσα Κούρος Ευρωπός της «Τέχνης» του Κιλκίς, Δευτέρα 24.04.2023 υπήρξε μια ευχάριστη πολιτισμική νότα για το κοινό της πόλης…

   Ο Καλλιτέχνης στο εισαγωγικό του σημείωμα μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι οι μηχανές στο εικαστικό μου Σύμπαν έχουν ανθρωπόμορφα και ενίοτε ζωώδη χαρακτηριστικά: Σαρώνουν, σκάβουν, τρυπούν, φιλτράρουν, σηκώνουν, παρατηρούν, αναλύουν, εξερευνούν άγνωστους και αφιλόξενους τόπους με σκοπό να ξαναβρούν αυτό που χάθηκε…τον άνθρωπο!

Η Σαντορίνη είναι ένα μικρό νησί, με εκατομμύρια επισκέπτες όλο τον χρόνο, το οποίο έχει πολλές μικρές περιοχές και χωριά και το καθένα έχει τη δική του ατμόσφαιρα, υπέροχη θέα και εστιατόρια με διαφορετικές τιμές και ποιότητα κουζίνας. Μπορεί κανείς να βρει από υπέροχα πανάκριβα γκουρμέ μενού μέχρι και σουβλάκι στο χέρι αν θέλει απλά να ξεγελάσει την πείνα του.

Σελίδα 1 από 332