Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 6:21:22 πμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 23:09

Πολιτική υπεροχή ενόψει (νέων) προκλήσεων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Του Γιώργου Φλωρίδη, πρώην υπουργού, βουλευτή Κιλκίς.

Η εκλογική νίκη της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019, με την ταυτόχρονη αποδοκιμασία της πεντάχρονης λαϊκιστικής αποκάλυψης, εξέφρασε μια βαθύτερη ιδεολογικοπολιτική διεργασία και μετατόπιση του κοινωνικού σώματος. Εξέφρασε την ώριμη ανάγκη για υπέρβαση του κύκλου της ανεκπλήρωτης μεγαλοστομίας, του διαλυτικού διχασμού και του παρασιτικού προστατευτισμού, που κράτησε στάσιμη τη χώρα.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 22:36

Διαδικτυακές σχέσεις

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, τέως Λυκειάρχης.

Η περίοδος, που διανύουμε είναι περίοδος μιας νέας επανάστασης. Νέες λέξεις παρεισέφρησαν στο λεξιλόγιό μας…νέοι όροι…νέα μοντέλα επικοινωνίας και σχέσεων.
Η μαγεία της φωτογραφίας, της εικόνας, των χρωμάτων, ελκυστική. Ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας…ένας κόσμος επικοινωνίας, που κρύβει τη δική του δυναμική εξέλιξης και προόδου!

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 08:34

Στην Αθήνα τα εδέσματα, στην επαρχία τα αποφάγια

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Κώστας Τόλης, εκδότης εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr).

Το γεγονός ότι ο κατάλογος με τα 1.230 Μέσα Ενημέρωσης που πήραν μέρος στην κρατική διαφημιστική καμπάνια « Μένουμε Σπίτι» - με τα ποσά που έλαβε το καθένα- δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι ένα βήμα διαφάνειας.

Γράφει η Αννα Δημάκη, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς.

Όταν λόγω θέσης έχεις ζήσει σε όλες τις φάσεις τους κάποια γεγονότα, από την σύλληψη, τον προγραμματισμό, την οργάνωση έως την πραγματοποίηση και την αξιολόγηση, και ειδικά όταν στο στάδιο της πραγματοποίησης και αξιολόγησης έχεις την πλήρη αναγνώριση των δημοτών, σε στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν βλέπεις κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη έχεις κάνει για να χαρείς με την εξέλιξη στον Τόπο σου.

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 23:57

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο;

Συντάκτης: Eidisis.gr

Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.

Ο Λευτέρης και η Άννα γνωρίστηκαν σε μια έξοδο με κοινούς φίλους. Λίγο πριν λήξει η βραδιά αντάλλαξαν τηλέφωνα αφού πρώτα, κατά την διάρκεια των πολλών ωρών διασκέδασης και την ανάλογη κατανάλωση αλκοόλ, είχαν ανταλλάξει βλέμματα, τυχαίες χειρονομίες και γενικά όλα αυτά που υπόσχονται πως θα υπάρξει συνέχεια στο έργο…

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 22:15

Το παντελόνι του τάη Τίμα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, πολλά νέα παιδιά, εκεί, στις υπώρειες της Κρούσας τα χωρία, ήταν μαθητευόμενοι σε τεχνίτες, στο Κιλκίς.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 21:07

Απογοήτευση και θλίψη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης.

Συνέχεια (τελευταία) από την εργασία μου (υπό έκδοση) ‘Από την ορεινή Γιάτζιουλου-Ρεσατιάς-Ορντού- Τουρκίας στο ημιορεινό Παρόχθιο-Κιλκίς-Ελλάδας.

…Δεν θέλω και δεν εννοώ να γράψω ιστορία, άλλωστε δεν είμαι ιστορικός, αλλά σημειώνω μερικά πράγματα, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν αναδειχθεί περισσότερο. Τουλάχιστον από τους νεώτερους Πόντιους, αλλά και μη, ιστορικούς και πολιτικούς. Κυρίως τους δεύτερους! Αλλά και οι πρώτοι, που δεν είναι λίγοι, αλλά πολλοί και κατά τα άλλα πολυγραφότατοι!

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 14:27

Ο αργός "θάνατος του εμποράκου"

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη".

Η κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, που έφερε η πανδημία του Κοροναϊού, κυρίως στην οικονομία, ανέδειξε και τα όρια ενός παγκόσμιου παραγωγικού μοντέλου άκρατου και ασύδοτου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Είναι πολλοί οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ο υπέρμετρος καταναλωτισμός, η κατασπατάληση των φυσικών πόρων και ο ασύδοτος βιασμός του περιβάλλοντος, παράλληλα με την βιομηχανοποιημένη τροφική αλυσίδα, είναι οι αιτίες τέτοιου είδους φαινομένων.

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα ξεκινά η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπου χιλιάδες υποψήφιοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 23:31

"Μένουμε Ασφαλείς" με πρόληψη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Οι «παλιοί» καρκινοπαθείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. Δεν ήταν άγνωστη για εμάς όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός. Κάποιοι ίσως ξαναθυμηθήκαμε τις εντολές του ογκολόγου μας, «μην βγαίνεις έξω όταν έχει κρύο, να αποφεύγεις τις συναντήσεις, όχι επαφές με πολύ κόσμο, να προσέχεις μην κολλήσεις καμιά ίωση».

Σελίδα 1 από 236